Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Stort tack för 2018!

Ett stort tack för att du deltog i årets Blodomlopp i Malmö och gjorde kvällen till en härlig folkfest i strålande solsken. Under kvällen har många nya personer anmält sig/inspirerats till att bli blodgivare och det är tack vare dig och alla andra deltagare som det är möjligt att fortsätta uppmärksamma blodgivning och hälsa via Blodomloppet.

Vi siktar alltid på att göra vårt lopp bätttre, så har du synpunkter eller idéer på hur vi kan förbättra arrangemanget får du gärna kontakta oss på malmo@blodomloppet.se

2019 planeras Blodomloppet gå tisdagen den 14:e maj. Om du önskar kan du redan idag intresseanmäla dig här (ej bindande), du får då en liten notis strax innan anmälningsportalen öppnar.


Även om Blodomloppet är slut innebär inte det att kampen för blodgivning är över eller slutar, denna kamp fortsätter varje dag, året om. Blod kan inte framställas på konstgjord väg och därför är blodgivning avgörande för att hjälpa till och rädda liv. Om du vill veta mer om blodgivning kan du läsa mer här.


Resultat

Letar du efter resultat från årets lopp?

Resultat 2018


Bilder

Vi har samlat ihop bilder från arrangemanget i ett bildgalleri. Du hittar bilderna här

Nu är det dags för barnens tur att springa!

Torsdagen den 14 juni på internationella blodgivardagen går Lilla Blodomloppet i Magistratsparken, ett stenkast från Blodcentralen för att fira och uppmärksamma denna dag. Loppet hade premiär ifjol, då 150 glada barn sprang en sträcka på ca 600m. Startavgiften är 60 kr.

I anmälan ingår precis som i stora Blodomloppet t-shirt, medalj, vatten och frukt.  Ingen placering eller tidtagning sker, i Lilla Blodomloppet är alla barn vinnare.

Se inbjudan nedan och läs mer om Lilla Blodomloppet på hemsidan här. Anmälan till loppet sker här.


Vad är internationella blodgivardagen?

Blodgivardagen arrangeras i första hand för att tacka och fira blodgivare men också för att uppmärksamma betydelsen av frivillig och obetald blodgivning. Syftet med Internationella blodgivardagen är också att värva blodgivare och att uppmuntra de som inte får ge blod att bli blodgivarambassadörer. Dagen firas till ära av professor Karl Landsteiner som upptäckte blodgruppssystemet år 1900 och som 1930 fick Nobelpriset för sin upptäckt. Den 14 juni är Landsteiners födelsedag.


Återupplev dagen

Vår samarbetspartner DEA Sweden hade under en dagen en drönare på plats som filmade evenemanget från ovan. Ta del av deras arbete och blicka tillbaka på en underbar vårkväll genom denna vackra film här.

 

Du kan även se livesändningen från loppet via denna länk.


Vår partner Centric Care erbjuder sina sjuksköterskor det bästa av två världar. Genom att kombinera tryggheten hos en ”traditionell” anställning med friheten hos ett bemanningsföretag. Se gärna mer om Centric i filmen här eller läs mer om deras verksamhet via bannern nedan.

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.