Inbjudan till västgötaspetsträff. Problem att se den? Se den i webbläsaren.

VÄSTGÖTASPETSTRÄFF PÅ STOREGÅRD!


Kennel Viking och Kennel Tornaslätten bjuder även i höst in till stor västgötaspetsträff på Storegård i Fjelie utanför Lund.


Storegård står till vårt förfogande söndagen den 16 september 2018 från kl. 11.00 så reservera redan nu detta datum så möts vi där för en härlig dag i västgötaspetsens tecken.


För er som har varit med på träffarna innan vill vi berätta att Storegård i sommar lägger ner själva hundparken så dom olika banorna kommer inte att finnas kvar men området fortsätter att vara inhägnat så hundarna kommer att kunna vara lösa i försättningen också. Ta gärna med någonting att sitta på.

 

Specialklubben för Västgötaspets bjuder denna gången in till exteriörbeskrivning. Passa på att få din västgöte exteriörbeskriven under träffen. Mer info om detta hittar du längre ner.


Vi är jätteglada över att våra västgötaträffar har blivit så uppskattade och har haft en så god uppslutning, givetvis hoppas vi på att det ska bli så denna gången med.

Både hundar och ägare brukar trivas i den avspända miljön och bara umgås. Hela området är tryggt inhägnad med stängsel så du kan ha din hund lös utan att du behöva oroa dig för att den kommer ut på villovägar utanför området. Alla är välkomna med sina västgötar, ta med familj och bekanta och givetvis får även annan hund än västgöte som finns i familjen följa med. Har du en tik som löper får du däremot hoppa över till nästkommande gång.

Det är ingen anmälningsplikt till själva träffen utan man kommer när man kan och går när man vill. Vill man vara med när det är som mest hundar på träffen bör man dock komma så tidigt som möjligt då de flesta kommer då. Matsäck tar man själv med sig, under dagen tänder vi grillarna och de som vill grilla har då möjlighet till att göra så.

För att så många som möjligt ska få möjligheten att komma uppskattar vi om ni delar med er av info:t om träffen till andra västgötaspetsägare som ni kommer i kontakt med, ju fler som kommer desto roligare.

Man blir väldigt hungrig av att umgås. Då är det gott med den medhavna fikat.

Vill du se fler bilder och läsa om en av våra träffar? Klicka här

Du hittar även en liten video här

Kontakt:

Isabel Lundstedt
0738-161 139
isabel.lundstedt@kennelviking.se


Exteriörbeskrivning

Om intresse finns anordnar Specialklubben för västgötaspets en exteriörbeskrivning under träffen. När det gäller själva beskrivningen krävs det att man förhandsanmäler sitt intresse av att få sin hund beskriven. Hundar som ska beskrivas ska ha fyllt 2 år.

Anmälan görs på SKV:s hemsida, senast 9 september.

Kostnad exteriörbeskrivning: 100 kr per hund.

Betalning av avgift görs till SKV:s Postgiro 89 09 29-3 eller Bankgiro 5662-8316, efter anmälningsbekräftelse.

Märk betalningen med: Beskrivning Storegård, hundens namn och reg-nummer samt ägarens namn.

 

Kontakt:
Marit Cronquist
Tel 0733-49 99 11
Beskrivningskommittén
beskrivningskom@vastgotaspets.se

Varför bör jag exteriörbeskriva min hund?


Vi har sett hur vissa raser med tiden kraftigt ändrat utseende. Processen går smygande vilket gör att man inte märker förändringen utom när man jämför nytagna bilder med bilder på hundar från långt tillbaka.


Vissa förändringstendenser ser vi även på vår ras även om de inte slagit igenom på bredden – ännu. Det blir ju lätt så att det som premieras i utställningsringen är det som avlas på och så förloras den variation som vi har och ska ha inom rasen. Efter tillräckligt lång tid kommer de att se ut som karbonkopior av varandra. Det är tydligt skrivet att ”SKV anser att det är ytterst viktigt att förvalta alla rasens rastypiska attribut och inte förändra eller förädla den, varken exteriört eller mentalt.” För att i tid kunna observera tendenser till förändringar bör minst hälften, helst alla, västgötaspetsar exteriörbeskrivas.


Beskrivningar kan även hjälpa uppfödarna att hitta fler bra kombinationer än om man bara har utställningsresultat eller det man ser att gå efter. Det finns säkert ett betydande antal hundar av championkvalitet som aldrig kommer till en utställning eftersom ägaren inte är intresserad. Kan vi få de hundarna till beskrivning får vi både ett bättre instrument för att utvärdera avelsresultaten och följa utvecklingen inom rasen. Vi kan då i tid undvika att vissa avvivelser från standarden blir ”normala” t.ex. tandbortfall, mjuk päls, för djup bröstkorg/för korta ben och mycket annat.


Det är alltid lättare att stämma i bäcken än i ån – därför bör så många västgötaspetsar som möjligt beskrivas.


Adress

Storegårdsvägen 4, 237 91  Bjärred

Se karta...

 

Koordinater

WGS 84 (lat, lon):
N 55° 44.220', E 13° 6.744'

WGS 84 decimal (lat, lon):
55.73701, 13.11241

 

Du får denna inbjudan eftersom du har anmält dig på vår mailinglista eller har deltagit i våra träffar sen innan.
Skulle du inte vilja ha vår inbjudan fler gånger, klicka här.