Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Operapaket

Kinnekullepaket

Upplev sagolika Läckö Slott med utställningar, dramatiserade visningar, slottsträdgård och inspirerande atmosfär. I Läcköpaketet ingår boende inklusive frukost, god mat på restaurang och inträde till Läckö slott och Vänermuseet. Läs mer om Läcköpaketet här!

När du besöker Kinnekulle behöver du inte färdas långa sträckor mellan de olika sevärdheterna. Här hittar du utsiktstorn, trädgårdar, medeltida kyrkor, hällristningar, kalkbrott, hantverkscentrum, vandringsleder, naturreservat, vackra gods, badplatser och mycket mer. Läs mer här!


Kinekullebanan Sveriges vackraste tågsträcka

Kinnekullebanans sträckning mellan Lidköping och Mariestad utsågs nyligen till Sveriges vackraste tågbana i en tävling arrangerad av SJ. 

- Vi är otroligt glada över att Kinnekullebanan lyfts fram och får uppmärksamhet runtom i Sverige i och med tävlingen och vi hoppas att fler ska bli inspirerade att besöka vårt fantastiska område, säger Anna Ohlin Ek, tf VD Destination Läckö-Kinnekulle.


Musik på slott och herresäten

Återigen bjuder konsertserien Musik på slott och herresäten på en rad unika konserter med spännande, skickliga musiker och artister på stämningsfulla platser i Lidköping och Götene.

Möt världsturnerande flamencogitarrister, upplev en hyllningskonsert för nationalklenoden La Nilsson, låt dig förföras av romsk musik med eldig intensitet, lyssna på folk- och världsmusik i en klass för sig och se en passionerad teaterkonsert. Läs mer här!


Sommar i Husaby gör historien levande

Välkommen till Sommar i Husaby! Här händer det mycket nästan varje dag under högsommaren i juli. Få en guidad tur i Husaby kyrka, klättra upp i tornet och låt barnen leta efter kyrkmöss. Vandra längs Kungsstigen – en kortare vandringsled i Husaby som tar dig med till källan, borgen och de mysiga miljöerna i byn. I Biskopsborgen kan barnen göra sin egen riddarsköld, leka lekar från förr och upptäcka den spännande borgen. Vid Lasses grotta berättar sommarvärdar om Lasse i berget som bodde med sin fru i en grotta i berget i 30 år. Läs mer här.

 


Ylva Lindström - med det hållbara i fokus

Innanför dörrarna på det gamla stationshuset i Hällekis finns numera något annat än väntsal och postkontor. Butiken Naturligtvis är med sitt ekologiska och rättvisemärkta sortiment av kläder, hudvård och ekologiska delikatesser ett självklart mål för den som söker efter miljövänliga produkter. Butiken drivs av Ylva Lindström som också är Biosfärambassadör och gärna tipsar sina kunder om sina bästa pltaser på Kinnekulle. Läs mer här.


Upptäck Lidköpings keramiska utsmyckningar

Lär känna Lidköping genom de keramiska utsmyckningarna runt om i stadskärnan. Här finns verk av kända designers från Rörstrandstiden men också nyare skapelser av nutida formgivare som verkar i Lidköping. Några exempel är det färgglada toaletthuset vid  Nya Stadens torg där konstnären Astrid Sylwan formgett kakelplattor som tillverkats i Lidköping. I sommar visas verk av Sylwan i Lidköpings konsthall. Se promenaden här!


Hitta ditt favoritcafé med ny fikaguide

Lidköping är en av Sveriges cafétätaste städer och för att underlätta för dig som besökare finns det nu en fikaguide till Destination Läckö-Kinnekulle. Vare sig du vill fika på ett trendigt café, med hänförande utsikt, på vintageporslin, i en lummig trädgård eller med Vänern som granne så hittar du det här! Bland alla 30 caféer som finns i destinationen kommer du säkert att hitta din favorit. Här kan du läs mer om caféer i Läckö-Kinnekulle och fikaguiden kan du läsa här!


International Street Market 13-17/6

Sommar i Trägårn 20/6-18/8

Läckö kajakträff 29/6-1/7

Igår öppnades International Street Market i Lidköping. För andra året i rad får Lidköpingsbor och tillresta möjlighet att prova mat från hela världen.
Läs mer här!

Välkommen till en sommar full med musikframträdanden i Stadsträdgården! Det bjuds på allt från blues, pop, jazz, klassiskt, hip hop och sjung-med-föreställning för barn.
Läs mer här!

I den fantastiska skärgården kring Läckö Slott hålls Läckö kajakträff för första gången. Gör dig redo för paddling, skönt häng och föreläsning med ävetyrerskan Renata Chlumska.
Läs mer här!


Sommarkväll i Råbäcks hamn 30/6

Power Big Meet 5-7/7

Diggiloo Lidköping 10/8

Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri som är Årets arbetslivsmuseum vill fira med en kväll med mat, mingel och musik och du är välkommen till en mysig kväll vid Vänerns strand. Läs mer och boka dina biljetter här!

En av världens strösta motorträffar hålls under fyra dagar i juli i Lidköping och på Hovby flygfält utanför stan. Motorentusiaster från hela världen samlas för marknad, umgänge och cruising. Läs mer här!

Vid Villabadet i Lidköping bjuder Sveriges kanske hetaste artister på energisk sommarunderhållning. I år medverkar bland andra Charlotte Perrelli, David Lindgren och Kamperdrops. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se