Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ett år med fjärrmätning

Virkesmätarjobbet har gjort ännu en förflyttning; från flottningsplats, till avlägg vid bilväg, till industri och nu in i cyberrymden. Sedan drygt ett år mäter VMF Qbera stora mängder massaved vid en fjärrmätningscentral istället för från en mätbrygga vid industri.

Tanken med fjärrmätning är att mätningen ska bidra till ett obrutet flöde skog-industri-marknad. Virkesbilen kan leverera lasset när helst på dygnet, lasta av och fortsätta till nästa uppdrag, medan mätningen görs av en virkesmätare på distans.

Läs mer >>

Dina uppgifter

Vi har uppdaterat vår policy som beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter. Här kan du läsa den i sin helhet >>

Det är via nyhetsbrev, och vår hemsida, vi informerar om ändringar i verksamheten som kan påverka dig som kund och medlem. 

Om du vill avregistrera dig från våra utskick, klicka här >>


Börja leveransavisera

Leveransavisering är en tjänst utvecklad av SDC för att förbättra logistiken mellan skog och industri. Leveransavisering innebär att transportören skickar in information om leveransen före ankomsten till mätplats.

Att leveransavisera till våra travmätningsstationer fungerar fullt ut idag och för sågverken pågår just nu en uppdatering som gör det möjligt att leveransavisera även dit innan juni månads utgång.  

Här kan du läsa mer >>


Besök oss på mässa

Kom förbi vår moter på Medevimässan den 18-19 augusti och lär dig mer om virkesmätning.

Här kan du läsa mer om mässan >>

 

Svarstider för vår virkesredovisningssupport

Vår virkesredovisningssupport kan hjälpa dig som kund med bland annat upplägg/ändringar av mätplatsspecifika mätinstruktioner samt diverse rättningar av fel som kan uppstå i virkesordern eller vid avlämning.

Vi arbetar med att hjälpa dig så fort vi kan och inom 5 arbetsdagar ska du ha fått återkoppling. Observera att vid upplägg av kollektiv har vi en handläggningstid på 10 arbetsdagar.


Protokoll från årets föreningsstämma

Här går det att läsa protokollet från årets föreningsstämma som hölls i ett soligt Tällberg den 15 maj.


Synpunkter

Har du förbättringsförslag eller andra synpunkter, maila oss på synpunkter@vmfqbera.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos VMF Qbera eller för att du har har anmält ditt intresse. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.