Senaste från Studieförbundet Bildas verksamhet i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Juni 2018

Studieförbundet Bilda region Mitt

Studieförbundet Bilda region Mitt innefattar: Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun). Mer tips finns alltid på våra Facebooksidor. Sök på Bilda + din ort så hittar du oss!

En riktigt skön, varm och vilsam sommar önskar vi dig! / Bilda Mitt


Hälsinge Låtverkstad är redo för premiär

I slutet av juni spelar Hälsinge Låtverkstads ensemble på 26 ungdomar föreställningen “En sann historia” i Järvsö och Delsbo. Sång, spel och dans vävs ihop med historien som specialskrivits för Hälsinge Låtverkstad av Maya Lindh. Biljetterna släpps från den 25 maj hos Kulturbiljetter.se 

Är du 13-18 år och bara älskar att dansa, spela och sjunga? Då är detta perfekt för dig! Sök till nästa års Hälsinge Låtverkstad! Start i oktober varje år.


Peppar unga till att tro på sig själva

Under våren har Giselle Abbas föreläst för unga tjejer på fritidsgårdar i Sundsvall och peppat dem till att tro på sig själva. Det handlar om att få fatt på sina drömmar och följa dem. På tjejkvällarna pratar ungdomarna tillsammans med Giselle om självkänsla och att våga. Giselle berättar också om sin livsresa, hur hon lyckats, trots alla odds, att börja tro på sig själv och sina förmågor.
Läs mer om hur Bilda stöttar unga i livsfrågor | Unga på gångUngas utsatthet på nätetBildablomman |


Bilda på Delsbostämman

Bilda jobbar aktivt för att främja folkmusiken och dansen i Sverige. Vi vill ge alla chansen att delta i ett blomstrande folkmusikliv. Så gör dig redo för Delsbostämman i sommar, 30 juni - 1 juli 2018. Bilda finns såklart på plats och erbjuder massor av kurser - polskeakutspelkursensemblekurs och folkvisor mm. Missa dessutom inte föredraget med Anna Lindkvist Adolfsson om folkdräktens betydelse idag. Läs mer och anmäl dig!


Gör din egen t-shirt i sommar

Kurs i screentryck på t-shirts startar 2 juli i Falun. Du som är 13-15 år får lära sig hur screentryck går till, hur tryckmetoden fungerar och att förstå vikten av att respektera och ta hand om verksamheten och verktygen. Deltagarna får kreativt göra egen design att trycka på t-shirts och annan textil. Till anmälan.


Popitoppkören startar i höst

Popitoppkören i Sundsvall är en kör för alla sångglada som gillar att sjunga poplåtar som legat eller ligger på topplistorna. Pop i topp helt enkelt, och då framför allt svenska hits. Vi använder inga noter, Susanne Fellbrink lär ut alla stämmor på gehör under repetitionerna. Du kommer även att kunna lyssna på dina stämmor i en app om du vill träna mer hemma. Start i september. Läs mer.


Ledarutbildning för sittdans i Gävle

Musik och rörelse är två viktiga inslag för en bättre hälsa när vi blir äldre. Vi erbjuder därför sittande dans på äldreboenden, som vi kallar sittdans. Det handlar om rörelseglädje och social aktivitet. Rörelserna i dansen är mjuka och dansanta. Nu kan du utbilda dig till ledare för sittdansgrupper. Läs mer!


Musikschlagets sista deltävling

Musikschlaget är musiktävlingen som tagit landet med storm! Denna tävling för artister med funktionsnedsättningar är nu inne på sitt åttonde år. Den 2 juni är dags för den åttonde och sista deltävlingen i Bräcke, där ni kommer att få uppleva både känslor, dramatik och bra musik. Ingen lämnas oberörd! Den 10 november 2018 är det sen dags för Musikschlagets riksfinal i Sundsvall! Läs mer.


Vi söker ledare till Hej Sverige!

Att behöva fly och bo i ett nytt land innebär för många att börja om från början. Att inte förstå språket och hur det nya samhället fungerar är frustrerande. Vi vill att människor ska få möjlighet att berätta sin egen berättelse, lyssna på andra och upptäcka nya vägar och få nya kontakter. Det kan handla om att samla en grupp kvinnor i en studiecirkel och göra något tillsammans, baka, handarbeta, lära sig cykla, läsa körkortsteori. Vi söker därför ledare till Hej Sverige! Läs mer.


Kultur på gatan i sommar

Håll utkik efter ungdomar som uppträder på offentliga platser i sommar i Bildas projekt Kultur på gatan. Vi samarbetar under sommaren 2018 med tio kommuner och skapar massor av sommarjobb för unga kulturutövare. Det handlar om underhållning i olika former så som cirkus, musik, dans, teater och trolleri. Vi finns i Timrå, Uppsala, Sandviken, Gävle, Söderhamn, Bollnäs, Berg, Ljusdal, Härjedalen och Nordanstig. Och på Facebook och Instagram förstås! Läs mer.


Ledare i Bilda - glöm inte autografen!

Det är dags att skicka in vårterminens listor. Signera den ifyllda papperslistan eller knappa in koden på din e-lista. Kontakta din konsulent om du har frågor. Vi har omkring tiotusen cirkelledare i hela landet. Det är helt fantastiskt! Tack för ditt arbete som ledare i Bilda! Läs mer om ledarens viktiga roll.


Vi skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss på Bilda att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss. Detta utskick baseras utifrån personuppgifter du lämnat till Bilda då du blev cirkelledare eller deltagare, alternativt att du själv börjat prenumerera på nyhetsbrevet. Du kan alltid avregistrera dig från nyhetsbrevet, genom att klicka på länken längst ner i utskicket. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på bilda.nu/dataskydd. Läs Bildas integritetspolicy för nyhetsbrev här!


Berättelsen om Bilda

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du har anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.