Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Krinovas vd har ordet | Maj 2018

Sedan 2013 driver Krinova tillsammans med Högskolan Kristianstad och de sex kommunerna i nordöstra Skåne en innovationsarena. Hit är studenter, forskare, innovatörer, entreprenörer och företagare välkomna för att ta hjälp för att starta ett företag eller för att utveckla ett innovationsprojekt. Genom arbetet med innovationsprojekt i befintliga bolag (omkring 200 stycken) så har det löpande framkommit att företagsledningar och styrelser känner att de har svårt att hålla sig uppdaterade om modernt och strategiskt innovationsarbete. Med det som bakgrund fick vi möjlighet att tillsammans med 12 kommuner i östra Skåne förverkliga en praktisk utbildning inom projektet TÖS (Tillväxt Östra Skåne), för att råda bot på detta. Sedan drygt ett år driver Krinova inom TÖS-projektet den del som kallas ”Innovationsspåret”. Arbetet i projektet inleddes med att vi tog fram en analysmodell för att analysera företags innovationsförmåga utifrån sex olika parametrar. Drygt 50 företag som går Innovationsspåret i TÖS fick under förra året sin förmåga dokumenterad och nu arbetar vi intensivt och case-baserat. Varje företag har plockat fram en strategisk utmaning som ligger till grund för ett innovationsprojekt som ska ta dem in i framtiden.

› Läs mer28 maj – 1 juni är det Skåne Innovation Week. Det betyder mängder av spännande aktiviteter runt om i Skåne. Veckan är en del i Region Skånes arbete med att stärka Skånes innovations- och entreprenörsförmåga. Missa inte Krinovas två event.

Kom på Food Jam!
28 majkl 13 – 16 bjuder Krinova och Högskolan Kristianstad in till Food Jam! Här kommer det bli tillfälle att smaka och laga mat av alternativa proteinkällor tillsammans. Vad finns på marknaden idag, hur smakar produkterna och framförallt kan vi kombinera dem till något nytt och fantastiskt?

› Läs mer & anmäl dig

Kom med och forma Kristianstad Innovation Garden

Tillsammans är vi drygt 200 bolag som verkar på Näsby. Här finns många spännande möjligheter. Vi vill göra denna del av Kristianstad till en än mer attraktiv miljö att arbeta och bo i. En plats som lockar talanger, investeringar och som drivs av innovation – Kristianstad Innovation Garden.

Välkommen på frukostträff med andra företagare på Näsby. Tillsammans med er som företag, kommunpolitiker och stadsbyggnadskontoret vill vi måla bilden av hur denna del av staden ska se ut och vad den ska innehålla. Kom och dela era tankar!

› Läs mer & anmäl dig


Open seminar 24th May: Social Innovation

Main topics; What is good innovation from a social perspective and how to get a social company up and running and what kind of support is needed?

› Register and more information


Sök stöd för internationalisering

Som skånskt småföretag kan du söka stöd, så kallade checkar, för internationalisering. Du kan få upp till 250 000 kronor för att förbereda och genomföra en satsning på en för företaget ny marknad utanför Sverige.

› Läs mer


Anmäl dig till Greater CPH Foodhack #2

Boka in Food Hack#2 som går av stapeln 31 aug-2 sep på DTU Skylab! Greater CPH Foodhack arrangeras i samarbete mellan Krinova, DTU Skylab och Greater Copenhagen och är en 2-stegs raket. Hack#1 gick av stapeln på Krinova i januari (med fokus på idé/koncept) följt av kommande hack#2 på DTU Skylab med fokus på konceptutveckling, produkter och prototyper. Hacket är öppet för alla även om man inte deltog på hack#1 är man välkommen att delta på hack#2. Håll dig uppdaterad genom att följa Facebookgruppen ”Greater CPH Food Hack by Krinova and DTU Skylab” .

› Läs mer & anmäl dig


Grattis innovationspristagarna Ripasso Energy och Revolwe

Ripasso Energy har både slagit världsrekord i effektivitet att omvandla solenergi till el och nu också tagit emot Krinovas innovationspris i Östra Göinge kommun 2018. Ripasso Energy får priset för att genom ett oförtrutet utvecklingsarbete och med stor lyhördhet mot marknaden ha tagit fram hållbara energilösningar för en global marknad. Ripasso är inte bara ett miljöföretag i mängden, deras lösningar tar avstamp i historien, adderar digitala innovationer och har möjlighet att förändra hela vår syn på framtidens energiförsörjning. Här kan du läsa mer.

Nordic Surf Development med varumärket Revolwe får Krinovas Innovationspris i Kristianstad för att ha utvecklat en produkt som bygger helt på återanvändning och att använda skräp som resurs. Med en affärsidé́ sprungen ur passionen för havet är företaget i dag världens enda som både utvecklar och säljer miljövänliga fångremmar (leash) för vågsurfning. Utöver fångremmarna har Nordic Surf Development idag utvecklat ett speciellt fodral för surfbrädor. Även det i ett miljövänligt material. Fler produkter är på utvecklingsstadiet, bland annat tittar man på hur man skulle kunna återanvända fiskenät. Här kan du läsa mer.

› Läs mer om Innovationspriset


Seeds & Chips - the Global Food Innovation Summit

Konferensen Seeds & Chips - the Global Food Innovation Summit lockar deltagare från hela världen. Den kombinerade konferens och utställningen fokuserade på att ge plats åt start-up företag i livsmedelsbranschen och att lyfta internationella utmaningar och innovationer kopplade till mat som ex vatten, hunger och transparens. Krinovas business designers Elin Carleke, Hannes van Lunteren och Jens Almqvist var på plats i Milano och delar här med sig av sina spaningar: 

Spaning à la Elin:
Konferensen bjöd på många spännande lösningar kopplade till spårarbarhet; t.ex. för ökad effektivitet inom jordbruket med hjälp av drönare/satelliter och block chain-system för ökad livsmedelsäkerhet och effektivare försörjningskedjor ex Te-Food. Spektrometerteknologi kombinerat med block chain är också en trend inom livsmedel, där produkter scannas för att bara minuter senare ge användaren en omfattande rapport av innehåll och bedömning av äkthet ex Stop Fake Food.
› Läs mer

Spaning à la Jens:
Resurser var ett av konferensens tema. Under konferensen lyftes akut hunger i världen som en aktuell utmaning. Prognoser visar att vi kommer bli ytterligare två miljarder människor på jorden under de kommande åren och alla måste äta. Hur kan vi säkra tillgång på mat till alla och samtidigt hushålla med våra resurser?
› Läs mer

Spaning à la Hannes:
De flesta som startar bolag gör det med en passion för en idé, produkt eller att se sitt företag växa och bli hållbart. Passion för idéer och det egna bolaget fanns det många exempel på i Milano. I utställningen sträckte detta sig från nystartade mikroföretag med passion för sina idéer och produkter till ett gammalt kaffeföretag som Ily som bjöd kaffeprovning med passionerat fokus på smakbeskrivning. Även tal från stora scenen bjöd passion i form av Howard Schultz, grundare, ägare och CEO för Starbucks som berättade om hur passionen för att leva företagets värderingar guidat företaget genom både framgång och svåra tider.
› Läs mer


Företagen på Krinova växer

I år har Krinova satt rekord i antal hyresgäster. 115 företag har sin hemvist på Krinova. Det blåser gynnsamma vindar, flera av företagen expanderar och flyttar till större kontor. Ett exempel är Bostad & fastighet Paul Bondesson, som hyrt kontor på Krinova sedan sommaren 2017. Paul Bondesson, säljare av LB-hus, var då själv i företaget och har nu, snart ett år senare, utökat från ett kontor till tre och från en anställd till två. Med mycket kreativitet och nytänkande har Paul omvandlat ett av kontoren till ett visningsrum för potentiella husköpare.  Rummet används för att visa upp olika material och utrustningsstandard, något som enligt Paul har blivit mycket uppskattat av kunderna. 

Andra exempel på företag som expanderat är AKJ Energiteknik, Giza Solutions och ppm Industrial.


Nya företag på Krinova

Vi hälsar alla nyinflyttade företag på Krinova hjärtligt välkomna hit och hoppas att alla kommer trivas!

I Gul sektion  har Stansefabrikken AB nyligen flyttat in. Stansefabrikken är ett utvecklings- och tillverkningsföretag som levererar kundspecifika produktlösningar i metall. Stansefabrikken har Norge som huvudmarknad men startar nu kontoret på Krinova med syfte att även etablera sig på den svenska marknaden.

Primo Lots, stöd och bemanningsföretag, har flyttat in i Krinovas byggnad vid Metropolhuset.


Om Krinova Incubator & Science Park
Krinova Incubator & Science Park erbjuder en kreativ tillväxtmiljö med stöd i utvecklings- och innovationsarbete, möteslokaler och flexibla kontorslokaler. I Krinovas uppdrag ingår att rigga projekt mellan akademi, offentlig verksamhet och näringsliv som kan leda till nya affärsidéer och innovationer. Inom profilområdet mat – miljö – hälsa drivs samarbeten och projekt såväl på lokal, regional som internationell nivå. Krinova ägs av Kristianstads Kommun och Högskolan Kristianstad.

facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.