Senaste från Studieförbundet Bildas Mitts verksamhet i samverkan med frikyrkan.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Juni 2018

Nyhetsbrev från Bildas frikyrkoteam

Här kommer ett sommarbrev från Bilda Mitt-teamet som samarbetar med frikyrkorna. Vi skickar ut några rader om vad som är aktuellt och några korta tillbakablickar på vårterminen! Självklart vill vi passa på att önska Dig en riktigt glad och skön sommar!
Sommarhälsningar från Tony, Anna-Sara, Maria, SiwErika och Samuel


Glöm inte autografen!

Det är dags att skicka in vårterminens listor. Signera den ifyllda papperslistan eller knappa in koden på din e-lista. Om ni har haft få sammankomster under terminen så kan du kontakta din konsulent och sedan fortsätta med samma lista under hösten. Tack för ditt arbete som ledare i Bilda!


GDPR och Bildalistan?

Du har säkert hört om den nya lagen GDPR som rör personuppgifter. Bilda samlar in deltagares personnummer och adress på Bildalistan för att kunna rapportera all bra folkbildning som sker i församlingarna till Folkbildningsrådet. Detta för att vi sedan ska kunna ge resurser tillbaka till församlingar och studiecirklar. Det du behöver tänka på är att deltagarna vet att de är med i en cirkel som rapporteras till ett studieförbund. Hör av dig om du har frågor kring det!


Music for His fame!

Varje måndags- och fredagsmorgon direktsänder Marcus Ceder, Evelina Larsson och Samuel Nilsson en talkshow som kan höras både i webbradio och en app. "Vi vill lyfta kristen musik och vara en bra kristen radiostation för unga, något som saknats i Sverige" säger Marcus som driver stationen MFHF - musicforHisfame.


Körhelg i Bollnäs

I mitten av april samlades ett 70-tal körsångare från hela landet i Bollnäs Missionskyrka till en helg med temat "Tomas Epistlar". Tomas Boström, sångförfattaren själv deltog också. Glada och tacksamma deltagare fick nya sånger och ny inspiration med sig hem. Bilda och Equmeniakyrkans sångarförbund arrangerade helgen.

Lära för att leda

Det här är några av de glada Sundsvallare som möttes till en Lära för att leda-utbildning i Elimkyrkan den 3 maj. Deltagarna representerade både de olika frikyrkorna i trakten, men också ortodoxa och katolska församlingar som samarbetar med Bilda Mitt Kyrka. En intressant och givande kväll där olika traditioner och perspektiv möttes!

Kyrkokonferens

Equmeniakyrkans stora kyrkokonferens var i år förlagd till Gävle och Gavlehov. Bilda fanns på plats med monter och förhoppningsvis ganska trevliga konsulenter som mötte deltagare från hela Sverige.


Sommargårdar


Det händer i sommar:

Något av allt som händer runt om i regionen under sommaren. Fler event syns på vår facebooksida!

2/6 16.00 Musikcafé Ronney Magnusson, Missionskyrkan Svärdsjö

3/6 18.00 Konsert: In connection och En salig blandning. Djurås missionskyrka.

26/6 & 3/7 17:30 "Inspriation och eget skapande - foto och papper" Lynäs sommarhem.

30/6 19.00 Konsert: Per-Erik Hallin, Dellenbaden, Bjuråker

16-22/7 Sommarkul, Pingstkyrkan Hedemora

4/8 Kördag med Helén Tanzborn, Lynäs Sommarhem.

8/8 19.00 Sommarkväll: Emilia Lindberg, Kägelholmen Edsbyn.

12/8 18.00 Musikkväll med Anette & Eric Anders, Pingstkyrkan Sveg.

24/8 Rockskonsert med All for the King, Gävle.

 


Al massira-utbildning!

Al Massira (vandringen) är ett material som med början i Bibelns gamla testamente presenterar Jesus. Ett material som passar utmärkt att följa tillsammans med den som har muslimsk bakgrund, eftersom det tar avstamp i de profetböcker som Koranen och Bibeln delar. Ledarutbildning i Sundsvall den 1-2 juni.


Sommarakademin 2018

Ta chansen att fördjupa dig i teologi under en helg 24-26 augusti. Kontakta din konsulent för eventuellt kursstöd från Bilda. 

Plats: Örebro teologiska högskola.
Tema: Tro som tål förändring.
Medverkande: Peter Halldorf, Hanna Möllås, Åsa Molin, Fredrik Lignell m.fl.


Författarkväll 27 sept

Har Du skrivit och gett ut en bok, eller bär du på drömmen om att få göra det? Välkommen till en kväll med inspiration, bra tips och utbyte av erfarenheter och tankar. Betlehemskyrkan Gävle och Bilda Kyrka arrangerar. Mer information och möjlighet att anmäla sig finns via länken!


Lära för att leda

I höst håller vi två Lära för att leda-utbildningar i regionen. Den 19 september i Sandviken och den 20 september i Söderhamn. "Vem är jag som ledare" och "Vad händer när människor möts i en grupp" är några av de saker som vi pratar om. Anmäl Dig här, snabbt och enkelt!


Fler Bilda-utbildningar!

Kurser i Bilda-regi i regionen:

Sittdans! Gävle 8 jun. Musik och rörelse är viktigt även när vi blir äldre. En utbildning för ledare.

Livet och hälsan! Gävle 26 sep. Ett material om existentiell hälsa utifrån WHO:s kriterier.

Vi sjunger hjärna! Söderhamn 9 okt. Ett material för funktionsnedsatta och anhöriga, där man sjunger tillsammans och minns.


Vi skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss på Bilda att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss. Detta nyhetsbrevsutskick baseras utifrån personuppgifter du lämnat till Bilda då du blev cirkelledare eller deltagare, alternativt att du själv börjat prenumerera på nyhetsbrevet. Du kan alltid avregistrera dig från nyhetsbrevet, genom att klicka på länken längst ner i utskicket. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på bilda.nu/dataskydd. Läs Bildas integritetspolicy för nyhetsbrev här!


Kontakta oss gärna!

Klicka på bilden för kontaktuppgifter.

Anna-Sara Leone

Maria Ceder

Erika Planeskog

Samuel Wennstig

Siw Stigsson

Tony Karsbo


OBS! Ny faktura-adress:

Studieförbundet Bilda Mitt
Box 38007
100 64 Stockholm 


Berättelsen om Bilda
facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du har anmält att du vill ha vårt nyhetsmejl. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.