Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Alla bär vi på tankar och visioner om hur vi tycker att Mölndal ska utvecklas och helst vill vi se det hända imorgon! Självklart inser vi att det inte är möjligt, men hur ska man påverka då? Just nu finns en möjlighet för dig att påverka Mölndals framtida utveckling genom att lämna dina synpunkter på Mölndals översiktsplan. Fram till 4 juli har du möjlighet att vara med i den processen när den är ute för samråd. Ta chansen så formar vi framtiden tillsammans! Mer information hittar du här bredvid".

Ulrika Frick, ordförande näringslivsutskottet


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Hur är näringslivsklimatet i Mölndal?

Svenskt Näringsliv bjuder på lunch den 5 juni på Scandic Hotel och har en dialog om näringslivsklimatet i Mölndal. 

Anmäl dig här


8o-talsfest på Gunnebo i sommar

Mellan 4 juli-12 augusti spelas den klassiska farsen ”Kuta och kör” med Allan Svensson i spetsen. Tillsammans med bland andra Hans Josefsson, Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, Sofie Lindberg och Ola Forssmed bjuds det 80-tals hits, dans och mängder av förvecklingar och skratt. Alla platser under tak. Välkommen!

Läs mer


Vi vill att det skall vara enklare för företag att sälja till kommunen

Det kan vara krångligt med regler kring offentlig upphandling. Därför bjuder Mölndals stad in företag till informationstillfällen där vi berättar om regler och tips kring upphandling. Den 15/5 var det fullt i konferensrummet med företag som ville veta mer om upphandling. Ny träff blir det i höst.


Företagarna bjöd in Mölndals politiker till debatt om stadens företagsklimat

Företagarna Mölndal bjöd in till en frukostträff den 17/5 där politiker från nästan varje parti debatterade kring näringslivet och företagsklimatet.


Var med på familjefesten PelleKan

Det finns möjligheter att sponsra familjefesten PelleKan den 5 juni eller ställa ut i stadshusparken under evenemanget. Ett enkelt sätt att visa upp att ditt företag tar ett lokalt miljöansvar och en möjlighet att träffa tusentals Mölndalsbor.

Läs mer


Värdeskapande integration

Karin Kempe och Rola Katanji

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika. Rola och jag träffades i början av maj. Är du också intresserad av att ta en kopp kaffe med någon som har kommit till Sverige?

Läs mer


Starta företag kurs på Yesbox

Starta Företag-kurs i september för dig som funderar på att starta företag, har idéer som du vill realisera eller precis har startat företag.

Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan


Nu över 1450 på sändlistan!

Maj 2018

Kungsfisken- Mitt I Mölndal (MIMO)

Visionsbild

Förvandlingen av Mölndals innerstad pågår för fullt och nu har den fjärde detaljplanen av fem, Kungsfisken precis varit utställd på samråd. Planen som omfattar byggnader med ytor för handel, kontor och verksamheter har utvecklats under ett års tid i ett tätt samarbete tillsammans med NCC. Det nya kvarteret MIMO tar fasta på alla de ”M” som platsen står för: möten och mod, medskapande och mobilitet, mänsklighet och mångfald - Mitt i Mölndal.

Kvarteret förväntas att byggas till med ca 30 000 kvm för att bli ett dynamiskt nav för flexibla och framtidsorienterade arbetsplatser. Preliminär inflyttning: 2021/2022.

Är du intresserad av att veta mer om konceptet MIMO eller vill hyra kontor i Mölndals innerstad?

Läs mer


Tyck till om ny översiktsplan för Mölndal

Översiktsplanen är Mölndals stads vision för hur användningen av mark och vatten ska utvecklas i framtiden. Läs, fundera och kom med dina synpunkter, senast 4/7. En översiktsplan förenklar det fortsatta arbetet när kommunen sedan ska detaljplanera ett område, lämna förhandsbesked/bygglov eller göra andra insatser.

Läs mer


Hills och Mölndal rustar för golffest

Stortävlingen Nordea Masters på Hills Golf & Sports Club i augusti blir en folkfest för både Hills, Mölndal och Göteborg i stort.

För golfklubben krävs en mängd planering och förarbete och mycket ska fixas så att gästerna känner sig välkomna.

Det är 22 år sedan den internationella golftävlingen senast spelades i Göteborgsområdet och då stod Forsgården i Kungsbacka som värd. I år har turen gått till Hills och för VDn Mats Sterner är det mycket att tänka på.

Läs hela texten här

Mats Sterner, vd på Hills Golf&Sports Club

Förhandsinformation om Nordea Masters?

Vi vill att ni skall få så mycket information som möjligt kring detta evenemang och att vi tillsammans blir goda ambassadörer, samt hur det möjligen kan påverka er verksamhet.

Den 16 – 19 augusti genomförs Nordea Masters på Hills Golfklubb i Mölndals stad. Under dessa dagar kommer ca. 67 000 personer att besöka evenemanget och Mölndal. Det kan få en effekt på er inom näringslivet både i form av tålamod, men också möjligheter.

Vi vill därför bjuda in er till Stadshuset den 12 juni klockan 8.00 – 8.45. Under mötet kommer ni att få information från Mats Stener VD Hills Golfklubb, Kristoffer Thuresson eventchef Nordea Masters, samt att våra olika företagsföreningar och Mölndals stad kommer att ha representanter på plats.

Anmäl dig via länken


Vad händer i Mölndals Galleria?

Den 26 maj bjöd Citycon allmänheten till att komma och få en smygtitt på Mölndal Galleria. Miniburgare, hoppborg, ansiktsmålning, glass och 2000-3000 besökare skapade tillsammans en perfekt lördag! 

I juni börjar butikerna flytta in och om fyra månader slås portarna upp till den färdiga gallerian. Du kan också bli en del av Mölndal Galleria. Gå gärna in på hemsidanför att hitta kontaktuppgifter till uthyrningsansvariga.

Läs mer


Månadens företag - IKEA Kållered

Visionsbild mot nordost

Nytt hem för IKEA Kållered

I 46 år har IKEA Kållered erbjudit Mölndalsborna allt för livet hemma under ett tak. De 400 medarbetarna tar årligen emot två miljoner besökare. 

Varuhuset förnyas ständigt för att skapa fantastiska upplevelser för alla dessa. Det kommer att vara full aktivitet ända fram till det nya varuhuset öppnar. 

Bygget av nya IKEA Kållered har satt igång. Fokus är ett mer tillgängligt och hållbart varuhus för de många människorna i Västsverige och nya sätt att erbjuda fantastisk inspiration, lösningar och kompetens för livet hemma. IKEA Kållereds nya hem är ett gigantiskt handelsprojekt – ett omfattande bygge ett stenkast från där det ligger idag.

Läs mer


Mölndal kom tvåa som "årets superkommun" och som ”bäst att bo” kommun

Glada pristagare; Lisa Östman, Håkan Ahlström, Paula Svanquist, Maria Bergman och Björn Marklund

Mölndal har under maj fått hedrande silverplaceringar i rankingar gjorda av tidningen Fokus och Dagens Samhälle. För fjärde året i rad granskar Dagens Samhälle landets kommuner och tar fram Sveriges superkommuner, där fick Mölndal silver efter Nacka. Läs mer

Tre diplom till Mölndal blev resultatet av årets Bäst att bo-prisutdelning. Tidningen Fokus har för trettonde året i rad rankat Sveriges 290 kommuner. Mölndal hamnar på andraplats i undersökningen bland alla landets kommuner. Läs mer


Karin Kempe och Carina Kloek-Malmsten i trappan i stadshuset nöjda med NKI-resultatet.

Företagen blir allt mer nöjda över vår service

Mölndal hamnar på tredjeplats i de stora kommunernas NKI (Nöjd kund index)! SKL presenterade i morse en rapport över kommunernas företagsklimat och vi blev så glada när vi såg vår topplacering.  Vi har jobbat mycket på vårt kundbemötande särskilt inom bygglovshantering.

Läs rapporten här


Öppet dialogmöte i centrala Kållered

Arbetet med preBID i Kållereds centrumområde fortgår. Under maj arrangerades en träff i form av ett Open Space för att samla idéer och förslag kring hur Kållereds centrumområde kan utvecklas. Fokus på denna träff var företagarnas perspektiv på vad som behöver förändras för att skapa ett mer attraktivt Kållered där företag vill etablera sig. Konkreta initiativ som kom upp handlade b.la. om säkrare pendelparkering, utbud av lunchrestauranger, gemensamt skyltprogram m.m.

Till Våmmeldalsfestivalen den 12 maj som arrangerades för 9:e året i rad kom ett drygt hundratal boende för att njuta av det fina vädret samt umgås med familj och vänner. Under denna dag fick allmänheten komma med sina synpunkter och idéer på vad kan förbättras och vad kan vi göra tillsammans för att det ska hända. Många idéer och förslag kom in vilket vi tackar för!

Ett nytt open space kommer att arrangeras efter semestrarna!

BID - Business Improvement District är en term för organiserad samverkan inom ett geografiskt område som syftar till att öka attraktiviteten och fastighetsvärden i området.


Before Work uppehåll under sommaren

Välkommen tillbaka till Before Work tisdagen den 4 september kl 8.00-9.30. 

Vi har under våren fått information från Västsvenska Handels-kammaren, ÅbyTravet, Jobbsprånget, Liba Bröd och Göteborg Landvetter flygplats. Kom till en spännande mötesplats på Lilla Götafors.


Buss ohoj!

Buss ohoj! är en satsning för att fler ska upptäcka fördelarna med att kombinera vikcykel och kollektivtrafik för sina resor.

Läs mer

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter