Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Dags för VM i Ultra Trail

På lördag morgon, klockan 06:00 går starten för tidernas tredje upplagan av VM i Ultra Trail. Banan som väntar deltagarna är 85 km lång och med 5 000 positiva höjdmeter. I år ställer Sverige upp med sex starka löpare, Elov Olsson, Johan Lantz, André Jonsson, Fanny Borgström, Johanna Bygdell och Kristin Berglund.

Vi har samlat all information du behöver för att följa de svenska hoppen på bästa sätt från din dator.


Världspremiär för "In Constant Motion"

Han var en av världens bästa ultralöpare, tävlade i de hårdaste loppen och ägnade fritiden åt löpning och skidalpinism bland de höga topparna i kanadensiska British Colombia. En dramatisk olycka förändrade Adam Campbells inställning till idrotten, ja till livet. Läs vår intervju med Adam och se Arc´teryx fantastiska film "In Constant Motion".


Lopptips

2XU Idre Fjällmaraton - Anmäl dig före 15 maj

Den 15 maj höjs anmälningsavgiften för dig som vill springa premiären av 2XU Idre Fjällmaraton och snart är över 700 löpare anmälda. Vill du ha en plats gör du bäst i att anmäla dig före den 15 maj kl 23:59.


Riktig vildmarkskänsla på Stockholm Trail

Nackareservatet är ett välkänt naturområde bara 15 minuters resa från Stockholms innerstad. Från folkvimmel, storstadsmiljö och stress kan du i reservatet snabbt ta dig ut i riktig vildmark.
– Vi vill få fler att upptäcka Nackareservatet och Stockholm Trail som går i en vildare miljö. Känslan är en helt annan än i de mer centrala skogsområdena. Här skiljer vi oss från många andra traillopp i Stockholm, säger Marielle Larsson, en av de huvudansvariga för Stockholm Trail.


Spring Blekinge River Trail

Ett traillopp i vacker grönska längs med Blekinges största å, Mörrusån. Den 26 maj genomförs den tredje upplagan av Blekinge River Trail, med arena i Mörrum . – Skulle man mot förmodan inte vara helt såld i traillöpning innan så är man garanterat det efteråt, berättar lokala traillöparesset Amanda Nilsson.


Första Riksmästerskapet i Ultra Trail

Den 3 juni är det premiär för Riksmästerskap i Ultratrail för seniorer och veteraner. Loppet genomförs i samband med Sundsvall Trail och det är den längsta banan, 52 km, som gäller för dig som vill ta chansen att bli Riksmästare.


Nyheter på sajten

Premiärföreläsning av Torgeby & Nordström på Trailfest

Löpning, helhet och att ”stubba”. När Markus Torgeby och fotexperten Anders Nordström slår sig samman och ger sig ut på föreläsningsturné blir det tankar kring kroppen och naturens kraft. Den första officiella föreläsningen blir på Trailfest i Vålådalen 21-23 september.


Över 3 000 löpare sprang STHLM Trail på Norra Djurgården

Med över 3 700 föranmälda löpare blev helgens Sthlm Trail Run en riktig trailpropaganda på Norra Djurgården, endast tio minuter från Stockholms city. 

– Det har varit en fantastisk dag i strålande försommarväder. Då blir ju allt bara härligt och vilken stämning det var längs banan och på arenan, säger Kristina Rosenberg på Marathongruppen.


Billingen X-trail – Bergskänsla på Västgötaslätten

Bergskänsla på Västgötaslätten? Ja, nästan i alla fall. Med sina 299 meter över havet bjuder Billingen i Skövde på rejäla backar. 27-28 april kan du testa dem i tävlingsfart.
– Billingen X-trail är en krävande tävling med många höjdmeter, säger tävlingsledaren Ronny Roos.Svenska Forrest Femmes växer i Europa

Löpargruppen Forest Femmes startade i Göteborg 2016. Idag är gruppen väldigt populär och har expanderat till flera platser i Sverige och även utomlands.
– Det finns så många löpargrupper som fokuserar på intervallträning, teknik och löputveckling. Forest Femmes finns för att ha kul, umgås och njuta av naturen, berättar initiativtagaren Michaela Lindgren.


Erbjudande till dig som följare

20% rabatt på Hoka One One

Våren är på ingång och precis som ett av marknadens mest populära skomärken säger: - It´s time to fly! Nu får du 20% rabatt på hela Hokas sortiment i Skistarts webbshop. Ange rabattkoden TRAIL20 i kassan.


Inspireras av veckans pass

Läge för ett riktigt backpass igen. Att träna backträning är utmärkt för att träna styrka, få upp flåset, samtidigt som det inte krävs samma fart och snabbhet och därför skonsammare än ”släta” intervaller med samma höga puls.

- Denna vecka ska vi köra 6 st 2 minuts intervaller ett roligt, jobbigt och krävande backpass, som ger väldigt bra träning, förklarar Lena Gavelin som är Trailcoach på Trailrunning Sweden.


instagramfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.