Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

 

Det är 25 grader varmt när detta skrivs. Dörrarna till Purpursnäckan står på vid gavel och kanslihunden Pompom ligger och solar i gräset utanför, utmattad efter att ha jagat en retsam fluga i 45 minuter. Det känns som att sommaren är här! 

Innan vi går på semester och åker till Kragenäs, om en dryg månad eller två, är det dock lite vi måste få koll på först. Vi har en distriktsstämma den 16:e maj (!), många roliga seglatser med Mandalay och en hel del äventyr kvar.

 

... på tal om roliga äventyr, missa inte sammanfattningen och resultatet från årets Äventyr. Du hittar det lite längre ner!


Välkomna på distriksstämma 16:e maj!

Vi ser fram emot att ses onsdagen den 16:e maj!

Datum & Tid: 16/5. Lokalen är öppen från kl 17.40. Incheckning för alla ombud: 18.00-18.20

Plats: Backa Folkets Hus, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa.

Vägbeskrivning: Resa med Västtrafik (rekommenderas): Buss nummer 18, 19, 40 eller 45 till Balladgatan. Sedan en promenad om 600m. För er som kommer med bil går det bra att parkera utanför huset. Det finns ett tiotal parkeringsplatser och fler finns längs gatorna i närheten.

All info hittar ni HÄR, missa framför allt inte att anmäla er om ni vill ha fika på stämman. Den är gratis men vi behöver fortfarande ha en anmälan för att kunna beräkna våra matinköp, anmäler er gör ni via länken ovan.

 

I länkarna hittar ni handlingar och verksamhetsberättelsen för 2017. Dessa kommer endast att hanteras elektroniskt och inte via vanlig post. Skicka vidare detta mail till övriga i kåren, så att alla får information om vad som tas upp!

Stämmohandlingarna

Verksamhetsberättelse

Har ni frågor om handlingarna eller stämman är ni välkomna att höra av er till styrelsen@gbgscout.se.


Komplettera styrelsen med dina kompetenser?

Göteborgs scoutdistrikt söker nya personer till styrelsen

Snart är det som skrivet dags för vårdistriktsstämman och vi behöver göra några fyllnadsval till styrelsen.

Vi letar alltid efter ledare som är intresserade av att leda andra och som vill vara med att utveckla distriktets verksamhet. Nu söker vi bland annat en sekreterare, gärna med erfarenhet av tidigare styrelsearbete, samt en person som har intresse av att samarbete med Kragenäsrådet.

Vi behöver allas hjälp att hitta nya ledare till styrelsen. Kanske känner du någon som passar eller kan själv tänka dig att vara med? Vi tar tacksam emot era förslag, både nu och inför stämman i höst. Nominera mera och nominera HÄR!

 

Med vänlig hälsning

Anders, Mats, Moa, Emma och Kattis
Valberedningen i Göteborgs scoutdistrikt 

Mail: valberedningen@gbgscout.se


Äventyret 2018 - resultatet!

Äventyret 2018 gick helgen 27-29 april och blev i vanlig ordning en stor succé! Temat var ”Superhero”.

Scouterna växer just nu med fyra nya medlemmar om dagen, något som märktes när man besökte det årligen återkommande arrangemanget Äventyret. I år var det drygt 60 patruller med 3-6 scouter i varje som ställde upp på roliga och utmanande utmaningar och samarbetsövningar.

– Göteborgs scoutdistrikt anordnar det här varje vår och det brukar vara väldigt uppskattat. I år har vi till och med tur med vädret vilket gör allting lite extra trevligt, säger Jakob Revellé som är ordförande i Göteborgs scoutdistrikt.

Bland de stationer som scouterna fick besöka under rundan fanns pussel och knåp, minnesuppdrag, samarbetsövningar och givetvis klassikern eldning.

Patrullen Ugglan från Bohus scoutkår.

Patrullen Ugglan från Bohus scoutkår visade på både skicklighet och gott samarbete när de lyckades koka upp sitt vatten. Precis innan det skulle koka över välte nämligen behållaren vilket för de flesta skulle innebära game over – men inte för patrullen Ugglan! På ett fantastiskt sätt samarbetade de och tog med hjälp av pinnar upp den varma behållaren och sätter den i mitten igen. Belöningen kommer strax efter då det resterande såpavattnet äntligen kokar över och patrullen jublar.

Nikolas Sanila från Långedrag Sjöscoutkår är en av arrangörerna som varit med och planerat hela arrangemanget. Han är väldigt nöjd med dagarna och berättar att i stort sett allt flutit på som det ska.

– Vi har planerat allting under en ganska lång tid så vi har förhoppnings tänkt på det mesta, men man kan inte vara säker förrän det är över, säger han och skrattar.

HÄR hittar du resultatet från Äventyret 2018!


Segla med Mandalay

Att med segelskuta få segla ut i Göteborgs skärgård är få förunnat. Därför är det väldigt roligt att kunna erbjuda alla scouter att följa med ut till havs med vår fina Mandalay

Visst vill du testa på att segla? Under 2018 har du världens chans. Distriktets skeppsråd arrangerar åtta stycken seglatser där du kan komma i stort sett helt oförberedd (påklädd är dock bra att vara). 

Delta på någon av de arrangemangsseglingar som ordnas varje år. Då är det bara att anmäla sig enskilt så fixar skeppsrådet resten, under 2018 är dessutom alla arrangemangsseglingar helt gratis. Hoppa ombord du också!

Under 2018 finns det åtta planerade arrangemangsseglingar. Klicka på varje datum/länk för mer info om seglingen och om hur du anmäler dig:


Kansliet Purpursnäckans sommaröppettider

Till kansliet på Delsjövägen 5A kan ni vända er om ni har frågor eller funderingar, behöver låna någonting eller behöver komma i kontakt med någon.

Det finns även en scoutshop där du kan köpa scoutskjortor, tshirtar, pikéer, märken med mera. Scoutshopen har öppet tisdagar 15.00-19.00 och fredagar 11.00-15.00.

Kansliet/scoutshopen är stängt över Kristi Himmelsfärd (12/5) men har sedan öppet som vanligt fram tills midsommar då vi stänger igen över sommaren. Sista dagen att besöka oss är alltså tisdagen 19:e juni!

Du kommer enklast i kontakt med kansliet genom att maila till info@gbgscout.se. Du kan givetvis också ringa, 031-403305.

Välkomna!

Följ distriktet på sociala medier

Du vet väl att du kan följa distriktet digitalt? Dels genom vår hemsida givetvis, där samlar vi all det mesta om det mesta. Men vi finns även på Facebook och Instagram



Alla scoutmedlemmar i Göteborgs scoutdistrikt som är födda 2000-01-01 eller tidigare får detta mail. Om du eller någon anhörig tycker det här är fel får ni mer än gärna höra av er till styrelsen@gbgscout.se för att diskutera saken.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.