Nyhetsbrev från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Månad med bagare, bullar och bollar

 

   Nu längtar vi längtar ut till grönskan och vill ha snabba men självklart goda tips för mat- och bakning. Vi har grottat ner oss i härliga bollar, rawfoodbollar och chokladbollar. Du måste bara prova de nya recepten! Lagom till chokladbollens dag den 11 maj. 

Och så har vi talat med Gustav Fagerman. Efter att under sex timmar i rejäl stress, ha bakat mängder av olika bröd blev han Sverigemästare i professionell bakning dvs Årets Bagare 2018. Vi fick receptet på Toscabullar! 

Under en tvådagars kurs i bakning för Café konsthallen i Landskrona fick vi uppleva den fina sextiotalsmiljön med utsikt mot Citadellet och vallgraven. I det som ursprungligen byggdes som en Sherrybar träffade vi Inger Torebo, ansvarig för arbetet på caféet. 

Passa på att njuta av sköna maj!

Birgit Nilsson Bergström

 

 

Elina & Milanka tillsammans med Inger Torebo på Café Konsthallen, Landskrona

Årets Bagare 2018 - Gustav Fagerman

Det krävs en hel del för att bli Årets Bagare. När man kvalificerat sig för final har man sex timmar på sig att baka mängder av olika bröd. Och allt ska bli perfekt. Värmlänningen Gustav Fagerman vann i år, efter att ha bakat: 20 baguetter, 30 kuvertbröd, 20 croissanter, 20 Pain au chocolat, 20 söta bullar med frukt/bär, 20 söta bullar med efterdekorering, 10 matbröd valfritt och 10 matbröd med lottade ingredienser.

Läs här... 

Receptet på Artisans Toscabullar 

Nöt- & fruktboll, rawfood

På Löfbergs Rosteri & Kaffebar i kaffestaden Karlstad, är de här fruktiga rawfoodbollarna mycket poppis. Nötter, torkade frukter och choklad! Klicka på bilden för receptet!

Rawfoodbollar med dadlar, mango och aprikos

Exotiska frukter, nötter och blåbär - doppas i smält choklad som på bilden, eller rullas i vallmofrön. Mycket gott! Receptet finns under bilden.

Bakkurs på Café konsthallen, Landskrona

I Landskrona finns den vackra Konsthallen som byggdes 1963, när staden skulle fira 550-årsjubileum. Där finns också ett café, från början kallad för en Sherrybar och som nu är ett populärt och trivsamt café. På bästa läge i en park, nära Citadellet och havet. 

Här kan man njuta av hembakade delikatesser som drömtårta, Elsas kaka, budapestlängd med mera. När Hembakningsrådet hade bakkurs tillsammans med cafépersonalen bakade vi jitterbugg, kanelbullar, briocher och läckra dinkelsnitt. Hitta recepten och läs mera här...

Bollar & bollar - en del rawfood & en del chokladbollar. Recepten hittar du ovan och nedan!

Kanelbullechokladbollar

Kanelbulle + chokladboll - enkelt och självklart. Kan det bli bättre? Klicka på bilden för receptet!

Chokladboll med råg och muscovado

Havregrynen är utbytta med rågflingor som ger mera tuggmotstånd och muscovadorörsockret gör smaken fylligare och mera intressant. Klicka för recept!

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.