Maj – våren och värmen är här!

Äntligen är våren här och vi kan vara ute och njuta mer av vår utemiljö. Så skönt och befriande för de allra yngsta barnen att nu kunna klä sig mer själva. Ta tid på er i hallen! Kom ihåg att detta är en lärandemiljö. Det är var Skolinspektionen påpekade i sin rapport från 2016, ”Trygghet och lärande för barn under 3 år”. Du finner den längst ner till vänster i brevet. Den är verkligen intressant att ta del av. Framför allt bilaga 3 där två helt olika fiktiva förskolor beskrivs ur trygghetssynpunkt. Som sagt, mer tid behöver läggas på tambursituationen. Lär barnen det berömda ”jack-tricket”. Du ser klippet hur det kan gå till längst ner.

 

Småbarnspedagogutbildningen som just nu är förlagd i Göteborg börjar gå mot sitt slut och i mitten på juni kommer flera nya diplomerade småbarnspedagoger ut i verksamheterna. 

Kommande läsår sker en revidering av Småbarnspedagogutbildningen och den startar igen hösten 2019, med största sannolikhet i Skåne.

 

Längst ner till höger hittar du ett klipp från Center on the Developing Child at Harvard University som visar utvecklingen och användningen av kärnkompetenser från tidig barndom till vuxen ålder. Mycket intressant!

 

Höstens kurser i SmåBarn i Lund planeras för tillfället och i månadsbrevet i början på juni är höstschemat klart och det finns möjlighet för anmälan. Den populära Materialtillverkningskursen kommer tillbaka. Håll utkik!

 

Helena Lindfors 

 


"Jack-tricket"  


Bakom SmåBarn i Lund står jag, Helena Lindfors, förskollärare, dipl. småbarnspedagog, kursledare för Småbarnspedagogutbildningen, medförfattare till Småbarnens egen läroplan, samt styrelsemedlem i M.E.R. och BARNverket.

Ser fram emot fortsatt kontakt och engagemang!

Vänliga hälsningar Helena Lindfors

 

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.