Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Konferens information

Konferensen för alla som arbetar inom Service och Supportbranschen...

SERVICE I FOKUS 2018
4 900 KR för två givande dagar!

Jobbar du som Incident Manager, Problem Manager, Kundtjänstansvarig, Koordinator, Change Manager, Tjänsteansvarig, Applikationsansvarig, inom Servicedesk eller på annat sätt förvalting och utveckling av tjänster. Då är detta en konferens för dig. Vi som arrangerar konferensen har lagt all fokus på att kunna ge dig som deltagare de bästa och de viktigaste erfarenheterna som du kan ha nytta av i din egen roll och utveckling.

Bättre och mer kostnadseffektiv utbildning och kunskapsinhämtning går inte att finna!


DISC beteendeanalys möjlighet för alla!

På denna konferens kommer alla att ha möjlighet att göra sin egen DISC analys. Som SSI och itSMF medlemmar kan den väljas kostnadsfritt, alternativt att som icke-medlem får man lägga till 500 kr. 

Resultatet från analysen får man på papper tilldelat till sig på konferensen. Genomgången görs i grupp 29/5 kl 11.10.

Mer info om DISC via Novasell.

Amanda delar med sig om hur Handelsbanken tar in sina nya supporttjänster

I en bank med mer än 2000 system och applikationer behöver man ha struktur och bra rutiner för att kunna leverera support. Därför har vi valt att arbeta efter vår supportinförandeprocess för att kunna leverera medarbetarservice i världsklass.

Läs mer

Pia-Maria och "Agile People"

Vad innebär "Agile People"?

Att jobba agile handlar om respekt för människor och hur man tar tillvara på den kraft, kunskap och spirit som finns hos alla medarbetare i en organisation.

Förutom föredraget får alla deltagare boken "Agile People" skriven av Pia-Maria Thorén.

Besök oss på vår webbplats 

homepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.