Ett bostadsbrev från mäklaren som är lokal, global och personlig

Mattias Arnkvist din mäklare i Täby.

– Maj är en utmärkt månad att göra en bra bostadsaffär

När är det bästa tid att sälja sin lägenhet? På sommaren, hösten, vintern eller på våren?
Mitt svar brukar vara:
– När du bestämt dig för att flytta.

Men det klart. Det finns ett allvar i frågan. Och det finns ett svar enligt forskarna: Våren är en utmärkt tid för att sälja bostaden, oavsett om det gäller en villa eller en lägenhet. Faktum är att våren är den bästa årstiden av alla för försäljningar, enligt Ekonomifokus.

Det finns flera faktorer som gör våren till den ultimata årstiden för bostadsförsäljningar.
De självklara är vädret och den positivitet som växer fram hos människor när solen börjar skina och gräset blir grönt. Optimismen gör att budgivare kan vara beredda att ”lägga något bud eller två” extra om de har rätt känsla.

Maj månad är en ypperlig månad för bostadsförsäljningen, enligt forskarna. Man är ute i god tid och behöver inte stressa för att sommaren börjar närma sig samtidigt som våren har infunnit sig och vädret är skönt. Naturen är grön och fin i maj så förutsättningarna är optimala för bostadsfotografering.

Men det är klart. Först måste man ha bestämt sig för att man vill flytta. Sedan behöver man en bra mäklare som hjälper till med det praktiska. Kolla in våra erbjudaden nedan och hör av dig när du bestämt dig.
Oavsett väder. Oavsett årstid, men gärna i maj...

 

Hör gärna av dig!

Mäklarna på ERA i Täby genom

Mattias Arnkvist
Kontorschef


En familjedröm på två plan

Mattias Arnkvist

Telefon: 076-766 80 90
Mail: mattias.arnkvist@erasweden.com

Klicka här för mina kontaktuppgifter i telefonen.

Hälften original – hälften renoverat

Mattias Arnkvist

Telefon: 076-766 80 90
Mail: mattias.arnkvist@erasweden.com

Klicka här för mina kontaktuppgifter i telefonen.

Bra planerad 3:a med två balkonger

Malin Magnusson

Telefon: 076-766 00 07
Mail: malin.magnusson@erasweden.com

Klicka här för mina kontaktuppgifter i telefonen.

Vilken byggnad eller plats i Täby tycker du är snyggast?

Är nyrenoverade Åkerbyparken det vackraste vi har i Täby?

Årets stadsbyggnadsprojekt är ett pris och en årlig tävling där invånarna i Täby får nominera sin favoritbyggnad eller plats som färdigställts under 2015 eller senare. Förra året tilldelades townhousen i Ullna Strand priset och året innan det var det Brinkskolan som vann.

Fram till den 1 april har Täbyborna nominerat en byggnad eller plats. Totalt kom det in 13 förslag. Namn- och skönhetsrådet har sedan valt ut dessa fyra finalister: Täbys nya kommunhus, Idrottsplatsen Friplassen vid Vallatorpsskolan, Åkerbyparken, som renoverats och var färdig förra året och Esplanad, den nya mötesplatsen för ungdomar som ligger i Bibliotekshuset.

​Omröstningen pågår fram till och med den 20 maj. Vinnaren utses den 19 juni.

LÄS MER >>>


Äntligen får hon en egen lekgård – i Näsby park

Får en egen gård.

– Ett stort tack till Täbyborna för alla förslag. Jag hoppas att den nya hundlekplatsen i Näsby park blir välbesökt och skapar glädje för både invånare och hundar i Täby.

Det säger Johan Algernon (M) ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Den nya hundlekplatsen ska anläggas i Centralparken i Näsbypark, medan en utredning kring en plats i Täby Kyrkby pågår.

Täby kommun fick sin första hundlekplats 2016, i Ensta. Nu är det alltså klart att kommunen ska anlägga ännu en till lekplats för hundar.

LÄS MER >>>


Potatis i en säck.

Smarta tips för dig som vill odla ätbart på balkongen...

Nu börjar det äntligen bli så varmt att blommorna kan trivas på balkongen. Men vore det inte kul med något ätbart också? Här 3 smarta nyheter som förenklar din balkongodling:

> Perfekt för att odla sin egen potatis på terrassen, balkongen eller i den lilla trädgården. Sätt potatisen i planteringssäcken med ett intervall på mellan 4–6 veckor så kan du skörda genom den smarta luckan under en längre period. Diameter 35 cm, höjd 45 cm. Bakker.

> Har du riktigt ont om plats kan det vara smart att odla på höjden. Växtväggen ”Kitchen Garden” från Venso EcoSolutions är byggbar till olika storlekar. Med plats för 24 växter och med droppbevattningssystem kostar den 2 195 kr, Balkongshoppen.

> Odlingssäck i materialet Vigoroot med en rejäl jordvolym på hela 20 liter ger möjlighet till ett miniträd eller en hallonbuske. 179 kr/3-pack, Wexthuset.

LÄS MER >>>


Hemma bland vinklar och vrår är Anna en vinnare

Här trivs Anna som bäst.

– Vi bor fyra personer i en vinds­våning på Södermalm. Vi blev fyra i januari då vår bebis föddes. Det är compact living som gäller, men vi trivs bra i stan. 

Anna Brolin är nu aktuell med en ny säsong av det populära programmet Biggest Loser. Expressen berättar hon om sin fina lägenhet på Södermalm i Stockholm – och om vad det är som inspirerar henne mest när det kommer till inredning. 
– Vi gillar vår personliga lägenhet med vinklar och vrår. Dagligen tittar vi ut över takåsarna. 

LÄS MER >>>


På två år har antalet nyproducerade bostadsrätter tredubblats.

Antalet nya bostadsrätter till salu ökar med 300 procent

Nu kommer ny statistik från bostadssajten Hemnet som visar på att utbudet av nyproducerade bostadsrätter i Sverige har ökat med 75 procent på ett år, till 11 419 stycken till salu. Det är förmodligen den högsta noteringen någonsin.

På två år har utbudet av nyproducerade bostadsrätter till salu ökat med nästan 300 procent. Och bostadspriserna spås sjunka ytterligare fram till 2021. Flera bolag har i förra veckans kvartalsrapporter vittnat om problemen med att sälja nyproducerade bostäder, främst i Stockholm, något som skapat finansiella problem. Bostadsutvecklingsbolaget Tobin Properties, med inriktning på dyrare bostäder, berättade att man sålt endast tre bostäder under första kvartalet.

– Det är ganska stiltje på marknaden, får man säga, sade Tobin Properties finanschef Per Alnefelt till TT.

LÄS MER >>>


... och så slipper din partner sova på balkongen

Räddar relationer.

Är din partner trött på att du låter som en motorcykel natten lång? Är du trött på att din partner går igång som ett sågverk så fort kvällen kallar? Då är förmodligen Beurers Snore Stopper förmodligen något för dig. Stoppa den i örat och den analyserar dina snarkningar, för att sedan minska dem genom en kombination av ljud och vibrationer. En potentiell livräddare för många relationer.

Beurer - Snore Stopper SL 70
Läs mer: beurer.com
Pris: 1 699 kronor hos CDON.

LÄS MER >>>


Därför minskar gröna rum risken för depression

Forskarna är överens: gröna bostadsområden håller depressionen borta.

I den hittills största studien i sitt slag slås det ännu en gång fast: En grönskande omgivning gör under för hälsan.

Forskare vid universitet i Oxford och i Hongkong har tillsammans undersökt den mentala hälsan hos cirka 95 000 personer utspridda i tio städer i England, Skottland och Wales. Med hjälp av satellitbilder kunde de jämföra resultaten med hur växtligheten såg ut där personerna bodde, skriver brittiska The Independent.

Forskarna kom fram till att inslag av grönska hade en avstressande effekt oavsett om personen bodde i ett storstadsområde med mycket betong eller i en naturskön förort.

När de neutraliserade andra faktorer som kan påverka psykisk hälsa, som skillnader i ekonomiska tillgångar, kunde de se att utomhusvistelser i naturen kan minska risken att drabbas av allvarliga depressiva störningar med mer än fem procent.

 Det räcker med en daglig promenad för att få positiva effekter på hjärnan, och både minne och koncentration förbättras av promenader. Därför minskar gröna bostadsområden risken för depression.

LÄS MER >>>


Allt mindre krångel att skaffa egna solceller på taket

Voila! Så enkelt att till och med kungen kan lägga solceller.

Fyra av fem svenskar vill installera solceller hemma – och solceller är en bra investering både för dig och för miljön.

Med solceller på taket höjer du dessutom värdet på huset.

– Om man med solceller kan få ner driftkostnaden är det jätteintressant för konsumenten och får absolut en marknadspåverkan, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet.

Att installera solcellerna är inte heller krångligt. Det finns förvisso några steg man behöver gå igenom – men det finns hjälp att få.
– Vi hjälper kunden hela vägen. Innan installationen handlar det om att ta fram rätt system och storlek för din fastighet. Vi jobbar med skräddarsydda lösningar för just dig och hjälper kunderna att förstå sitt energibehov, säger Niklas Johansson, produktansvarig för solceller och lagringsbatteri på E.ON.

Det finns ett statligt stöd för installation av solceller. Det riktar sig till alla typer av aktörer som företag, offentliga organisationer och privatpersoner.

LÄS MER >>>


Ändrade avdrag gör att Rot krymper medan Rut växer

Rotavdragen minskar men Rut ökar.

Utbetalt belopp för skattereduktion kopplat till rotavdraget var i fjol 9,2 miljarder kronor. Det är en 16-procentig minskning på ett år. Jämfört med 2015, då 19 miljarder kronor betalades ut, är det mer än en halvering av statens kostnader för rotavdraget. En viktig förklaring är den sänkta avdragsrätten. Regeringen har kapat avdraget i rot från 50 till 30 procent.

– Även makrotillsynsåtgärder som amorteringskrav och skuldkvotsbroms kan spela in, liksom kommande räntehöjningar, säger Jens Magnusson, privatekonom vid SEB.

Det så kallade rutavdraget, som bland annat gäller för hushållsnära tjänster, har till skillnad från rot blivit alltmer populärt. Det utbetalda beloppet för rutavdraget var i fjol 4,6 miljarder kronor, en ökning med 26 procent jämfört med 2016.

Ökningen beror på att rutavdraget har utökats med bland annat tjänster inom flyttning, it, reparation av vitvaror och trädgårdsarbete.

LÄS MER >>>


2554 klagomål lämnades in till Post- och telestyrelsen 2017 för borttappade brev mm. 2014 kom det in totalt 650 klagomål.

"Om du tror att ingen bryr sig om du lever eller inte, försök med att hoppa över några amorteringar"


En som försökt

Rätt inrett ger Attefallshuset nytt livsrum för familjen

Hej igen,

denna månad har jag valt att fokusera på en trend som  är aktuell så här inför sommaren, när många ger sig ut till sommarstugorna och inser att familjen vuxit ur det gamla torpet. Eller kanske har barnen blivit större och vill ha ett eget boende på tomten.
Det var på grund av detta som förslaget om Attefallshus togs fram och uppkallades uppkallats efter Stefan Attefall som var Sveriges bostadsminister mellan 2010 och 2014.

Reformen trädde i kraft den 2 juli 2014 och idag finns en hel uppsjö av varianter och stilar. För att uppfylla kraven som komplementbyggnad får Attefallshuset inte ha en byggnadsarea på mer än 25 m² och en takhöjd på 4 meter i nockhöjd. Det som skiljer från Friggeboden är att Attefallshusen får inredas till permanentbostad. 2017 inleddes en statlig utredning om att öka den maximala byggarean från 25 till 30 kvadratmeter.

När man inreder ett ”compact living” ställs det extra höga krav på smarta förvaringslösningar. Man gäller att utnyttja alla utrymmen som finns till hands t.ex. utrymmen under trapp och sängar. Det är också viktigt att hitta en färgsättning som är harmonisk, ljusa färger är som bekant att föredra när det handlar om små utrymmen. Man kan med fördel välja ett kök som går i samma ton som väggen så att det smälter in och ger en bra harmoni. Detta ger en mer integrerad känsla och en lugnare helhet.

Det är ofta så att platsbyggda möbler optimerar möbleringen efter utrymmet. Använder du stugan på sommaren så tänk på att kan skapa utrymmen även utanför, med trädäck med vilstolar och kanske ett utekök.

Går dui i tankarna på att bygga ett Attefallshus? Här några tips där du kan läsa mer: 

http://www.attefall.com/

https://www.attefallshus.se/

Boverket

PS: Behöver du hjälp att inreda? Ring mig på 070-343 25 96 så hjälper jag gärna till.

Ha en skön maj!

Kram Nina


... och så några saker som underlättar för dig som kund

Nöjda kunder är en förutsättning för att växa. Tillsammans med en stark lokal närvaro, global erfarenhet och en personlig mäklartjänst har ERA blivit en av de största och snabbast växande mäklarkedjorna i världen med över 33 000 fastighetsmäklare i 35 länder. 

Ett sätt att få nöjda kunder är att hela tiden erbjuda starka produkter i själva mäklartjänsten. Nedan finner du några bra anledningar till varför du ska välja en ERA-mäklare när du ska sälja. 

Mina Sidor på erasweden.com är unika, lösenordsskyddade sidor där du som säljare bl.a. kan följa budgivningen på din bostad, se statistik över hur många som tittat på bostaden, följa mäklarens arbete etc.

En bostadsaffär ska vara säker och trygg. När du säljer din bostad via din ERA-mäklare får du en garanti som bygger på vår etablerade säljprocess.

Med ERA Försprång förbereder vi försäljningen av din gamla bostad, så när du väl hittar den där bostaden du länge letat efter kan vi snabbt och smidigt lägga ut bostaden till försäljning.

Tekniken går framåt och vi kan anpassa våra annonser till mobilbesökaren för att visa rätt bostad för rätt person och på så sätt hitta fler spekulanter till just din bostad som i sin tur ofta ger ett högre försäljningspris.

ERA har i samarbete med Ikano Försäkringar tagit fram en försäkring som gäller vid försäljning. Försäkringen täcker reparationskostnader eller priset för likvärdig ny vara vid skador på hushållsmaskiner.

ERA Ditt Hem Fastighetsförmedling | Radarvägen 5 | 183 61 Täby
08-411 18 00 | taby@erasweden.com