Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Lyssnade på en föreläsning i veckan av Per Granqvist om hållbarhet. Stort ämne, och vill dela med mig av slutsatsen av den föreläsningen. Om vi hela tiden ställer oss frågan om vi använder våra resurser smart eller dumt så kommer vi ställa om smart. Bra för både klimat, människor - och företag! T ex om vi har en människa med en unik förmåga eller kunskap, tar vi tillvara på den? Och om inte, är det smart eller dumt? Svaret är enkelt och genom att hela tiden utmana våra handlingar och mönster utvecklas vi smartare".

Ulrika Frick, ordförande näringslivsutskottet


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314Valfrukost med Företagarna den 17 maj

Medlemsorganisationen Företagarna bjuder på frukost och du kan bidra med synpunkter och förslag på aktuella näringslivsfrågor till ledande politiker i kommunen. Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Företagarna, är moderator och kommer att belysa småföretagens betydelse för kommunens fortsatta utveckling av näringslivet.

Anmäl dig här


Mölndals alla åttondeklassare mötte olika yrken under Framtidsmässan 24-25 april

Under två dagar på Aktiviteten fick Mölndals åttondeklassare, SFI och introduktionsprogram-studenter möta olika framtida yrken. De kunde bland annat besöka Mölndalsföretag som Essity och Steinbrenner & Nyberg. Försvarsmakten och folktandvården visade också upp sina yrken och karriärsmöjligheter för eleverna. Syftet med mässan är att eleverna skall få större kunskap kring framtida yrkesval.


Svenskt Näringsliv på lunchträff i juni

Svenskt Näringsliv bjuder på lunch den 5 juni på Scandic Hotel och har en dialog om näringslivsklimatet i Mölndal. Mer information kommer i nästa nyhetsbrev i slutet av maj. Blocka gärna tiden 11.30-13.00.


Var med på familjefesten PelleKan

Det finns möjligheter att sponsra familjefesten PelleKan den 5 juni eller ställa ut i stadshusparken under evenemanget. Ett enkelt sätt att visa upp att ditt företag tar ett lokalt miljöansvar och en möjlighet att träffa tusentals Mölndalsbor.

För mer information och kontakt


Nordea Masters 16-19 augusti på Hills Golfklubb

Nordea Masters hålls på Hills Golf & Sports club i mitten av augusti och kommer att locka många besökare från hela Sverige och Norden. Boka redan nu in datumen om du är intresserad av golf i världsklass, ta med dina kunder, lägg in en företagsträff. 

Anmälan nyhetsbrev Nordea Masters


Värdeskapande integration

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika. Är du intresserad av att bjuda på en kopp kaffe anmäl dig via länken nedanför.

Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan

April 2018

Carina - ny näringslivschef i Mölndal

Carina Kloek-Malmsten

"Mölndal, vilken energi det finns i denna stad och dess näringsliv"

"Som ny näringslivschef  för Mölndals stad hoppas jag att vi tillsammans kan kanalisera vår gemensamma kompetens och erfarenhet och fokusera på rätt frågor.

Lägga kraft på det som gynnar etableringar och utveckling av näringslivet i Mölndal. Jag har själv erfarenhet som VD och egen företagare och vet att många frågor löser man bäst tillsammans. Vi hörs."

Carina Kloek-Malmsten
Näringslivschef


Ytterligare planer för Mölndals innerstad nära knutpunkten

Utvecklingen av Mölndals innerstad pågår för fullt och nu är den fjärde detaljplanen av fem, Kungsfisken, utställd för samråd med sista dag den 17 maj 2018. Planen, nära Mölndalsbro, omfattar byggnader med ytor för handel, kontor och verksamheter. Den har utvecklats under nästan ett års tid i tätt samarbete med NCC. - Vi har arbetat mycket för att det som byggs i kvarteret ska tillföra liv och rörelse till stadsmiljön, en del av detta är byggnadernas möte med gatorna runt omkring. 

Frida Forsman, planarkitekt

Blandade verksamheter, många entréer och en bottenvåning med en stadsmässig gestaltning bidrar också. Vår ambition har varit att skapa ett tryggt och trivsamt rum att röra sig i för de som vistas där. Det ska bli spännande att se hur planen nu tas emot och vad vi får in för synpunkter, säger Frida Forsman, planarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen.

Se planen här


Before Work onsdag 9 maj

Välkommen till Before Work onsdagen den 9 maj kl 08.00-09.30. 

"Framtidens Flygplats – tillsammans lyfter vi Västsverige"

Vi välkomnar Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport.

Varmt välkomna till Lilla Götafors

"Idag är det 4000 personer som arbetar på flygplatsen. År 2030 är vi 14000 personer, det betyder 10000 nya arbetstillfällen. Flygplatsen ska vara porten till resten av världen, och vara välkomnandet till Västsverige”.

Välkommen att anmäla dig här


En kväll för Mölndals företagare

Förra torsdagen den 19 april samlades drygt 150 företagare och andra deltagare på Åby arena för en kväll som hyllade Mölndals företagare och deras arbete.

Kvällen arrangerades av Mölndals stad, Företagarna Mölndal och Mölndal-Åbro företagarförening. Syftet var att lyfta och hylla olika Mölndalsföretag, och att skapa en fin och inspirerande kontaktyta för företagen. Under kvällen delades flera olika priser ut. 

Katja och Patrik Palmdahl

Bland annat korades Årets Mölndals ambassadörer Katja och Patrick Palmdahl som driver Lilla Spinneriet i Lindome.

De har som ambassadörer äran att tända årets julgran!

Julia Magnusson, Alice Dalemar

Julia och Alice vann varsitt pris som Årets Unga företag.

Julia säger om vinsten:” Det är kul och fantastiskt att bli sedd på det här sättet, efter mycket jobb, och då är det skönt att det blir så uppskattat.”

Ulrika Frick, Gunnar Håkansson, Jens Stjärna, Charlotta Johansson

Priset till Årets utvecklingsföretag delades ut tillsammans av Mölndals stad och Business Region Göteborg och gavs till företaget CATC AB som arbetar inom fartygs-branschen.


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Bjarne Fjellanger, vd för MölnDala Fastighets AB.

Att arbeta med Forsåker, Sveriges hetaste projekt

"Jag stod och valde mellan Forsåker och ett annat stort projekt i Göteborg för snart två år sedan och jag är kjempeglad att jag nu jobbar här i Mölndal med Forsåker!

Forsåker har alla förutsättningar att bli en av Sveriges mest spännande stadsdelar och upplevelsemiljöer."

Läs hela texten här


Ny upphandlingsträff 15 maj

Mölndals stads upphandlings- och näringslivsenheter bjuder in till ett frukostseminarium där du som företagare får lära dig om upphandlingsprocessen och hur det går till att lämna anbud.
Upphandlingsenheten ger tips och råd om hur du kan bli leverantör till offentlig myndighet och besvarar frågor som rör upphandling.

Datum: tisdagen den 15 maj 2018, kl. 8.00 - 9.30
Plats: Stadshuset, Göteborgsvägen 11-17, Mölndal

Anmäl dig senast den 9 maj till marthe.vakoufari@molndal.se. Välkommen.


Månadens företag - Kaffebubblan

Kaffebubblan AB är byggt på en dröm och en känsla. 2003 när Camilla Eriksson var barnledig och gick runt med barnvagnen i Mölndal saknade hon något ställe att hänga på. Likadant när hon fick barn nummer två. Hon bestämde sig 2013 för att starta eget. Det blev Kaffebubblan, placerat mitt i allt byggkaos. Det har blivit en pärla på första parkett i det nya Mölndal med kaffe och något gott till, bra service för alla och stort lekrum för barnen. Välkomna säger Camilla.


Öppet dialogmöte i centrala Kållered

Vi är nyfikna på Dina idéer för att vi tillsammans ska kunna utveckla Kållereds centrumområde och bidra till hållbar utveckling, fler och bättre verksamheter, ett attraktivt Kållered och engagerade medborgare.

Vi välkomnar dig härmed till en öppen övning, en sk Open Space, för att diskutera vägar och idéer. Formen garanterar att alla kommer till tals, att allas frågor lyfts upp på bordet. Morgonen avslutas med korta presentationer av samtliga slutsatser, som sedan går in i idébanken vi håller på att bygga.

Vi skapar en kontinuerlig mötesplats för intressenter som är villiga att delta och bidra till utvecklingen av Kållereds centrumområde. Men vår ambition är också att nå konkreta resultat.

Tid: 22 maj kl. 07.45- 09.45 Vi bjuder på frukost.

Plats: Församlingshemmet i Kållered, Våmmedalsvägen 16

Vill du vara med den 22 maj?

Anmäl dig här

 

BID - Business Improvement District är en term för organiserad samverkan inom ett geografiskt område som syftar till att öka attraktiviteten och fastighetsvärden i området.


Nu över 1450 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter