Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nr 5 2018 från Torrekulla Golfklubb

GGF:s matchspelscup

Sugen på matchspel? Torrekulla har ett lag anmält till GGF:s matchspelscup 2018. Vi möter andra klubbar i distriktet i Ryder Cup-liknande matcher bestående av två singlar, två bästbollar och en foursome. Matcherna spelas med hcp (bästbollarna med reducerad spel-hcp, 90%).

Varje lag består av åtta spelare, men vi behöver en trupp på fler än så eftersom det är svårt att hitta tider när alla kan samtidigt. Den som vill vara med i laget är välkommen att anmäla intresse till benjamin.lyngfelt@svenska.gu.se, senast 5 maj. Ange golf-ID och nuvarande exakt hcp i din intresseanmälan. Båda herrar och damer kan delta, förutsatt att de:

- är födda 2005 eller tidigare
- har EGA exakt tävlingshandicap
- inte representerar någon annan klubb

Vår första (och förhoppningsvis inte sista) match spelas på bortaplan mot Chalmers GK någon gång i maj månad. Välkommen att ansluta till truppen! Matchspel är kul.

Benjamin Lyngfelt
Lagansvarig

Världshandicap kommer 2020

Information kring det nya världshandicapsystemet där dagens sex stora system ska bli ett. Från 2020 kommer golfare att kunna jämföra sig med varandra och spela på lika villkor överallt.

I april 2017 släpptes nyheten att golfen får en gemensam världshandicap, WHS, år 2020. Nu kommer de första detaljerna kring hur systemet ska fungera.
Den största skillnaden är att spelarens handicap baseras på snittet av de åtta bästa av de tjugo senast registrerade handicapronderna.


Det är viktigt att golfaren under 2018 och 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt.”

Birgitta Ljung, ledamot av Svenska Golfförbundets regelkommitté, är en av de europeiska representanterna i den 20 personer stora kommitté av handicapexperter från de nuvarande sex handicapsystemen som arbetar fram den nya modellen.

– Ett handicapsystem som gäller i hela världen är fantastiskt bra för spelet och speciellt för den resande golfaren. Grunden att världshandicapsystemet bygger på snittscorer kommer från det amerikanska systemet, men de flesta detaljer har man lärt från Europa, säger Birgitta Ljung.

Golfspelaren behöver bara ta reda på sin spelhandicap, spela och registrera scoren efter ronden i datasystemet Min Golf där sedan aktuell handicap visas.

– Eftersom världshandicapsystemet bygger på snittscorer är det viktigt att golfaren under 2018 och 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt, både bra och dåliga. Ju bättre underlag, desto mer riktig handicap får spelaren 2020, säger Claes Grönberg, regelansvarig på Svenska Golfförbundet.

Några av nyheterna:

  • Snittet av de åtta bästa handicapronderna av de tjugo senaste blir spelarens handicap.
  • För att en formsvacka inte ska kunna höja en spelares handicap alltför mycket på kort tid finns ett tak, en maximal höjning under en tolvmånadersperiod.
  • Slagspel och poängbogey är spelformer som gäller för handicapronder. Här kan dock länderna göra egna utvidgningar och godkänna någon ytterligare spelform.

Läs mera på Golf.se   

 

Spelar du på Svenska Spel?

Har du koll på Gräsroten?

Det här är Gräsroten

Med Gräsroten fördelar Svenska Spel årligen 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Men det är du och alla andra som spelar hos Svenska Spel som bestämmer till vilka föreningar som pengarna ska gå!

Så här fungerar det

Det är enkelt att ansluta sig till Gräsroten. Välj upp till tre favoritföreningar som får ta del av pengarna. Anslut dig via länken.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/om

Poäng förvandlas till pengar

När du valt dina favoritföreningar spelar du som vanligt. Varje krona du lägger på ett spel omvandlas till 10 poäng som går till din favoritförening. Du kan bidra med upp till 40 000 poäng per månad. Du kan när som helst byta förening, men poängen du ”delat ut” stannar hos de föreningar du redan valt.

Spela hos Svenska Spel

Gräsroten gäller vid spel på alla Svenska Spels spel (undantaget Vegas, Poker och Bolagsspel), oavsett om du spelar i butik, på webben eller i mobilen. Varje gång du spelar ger du poäng till din favoritförening.

Kostar inget att vara med

En gång om året (i oktober) räknas den stora poängpotten ihop. Ju fler poäng din förening har fått under året som gått, desto mer pengar ger det föreningen.. Det kostar inget att vara med i Gräsroten.


Torrekulla Golfklubb   Alveredsvägen   431 90  MÖLNDAL  Telefon 031-795 22 36 info@torrekullagk.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.