Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Glad sommar!

Tillsammans med Jan Eliasson och Sven-Bertil Taube inviger vår generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist Sverigedagarna. Klicka på bilden för att se filmen.

Utlandssvenskars firande på SVT

I samband med firandet av vår nationaldag den 6:e juni kommer SVT sända hälsningar från världens alla hörn i inslaget "Sverigesvepet" ihop med SVT:s sändning från nationaldagsfirandet på Skansen. Klicka på bilden för info.


Internationalisering av högre utbildning

Vi har givits tillfälle att yttra oss över delbetänkandet av utredningen om ökad internationalisering av universitet och högskolor; "En strategisk agenda för internationalisering" (SOU 2018:3). 

Läs hela remissvaret här

Foto: Magnus Liam Karlsson


Vad är FATCA, Dodd Frank och PFIC?

Vi får ofta frågor av medlemmar som ska flytta till eller från USA om deras finansiella situation och de amerikanska regler som gäller. Vi har fått hjälp av SEB:s skatterådgivare Mats Douhan, som beskriver vad FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) innebär, hur Dodd Frank påverkar dig och vad PFIC (Passiv Foreign Investing Companies) är för regel. 

Läs mer... 


På tapeten


Midsommar

Varför firar vi midsommar? Nordiska museet ger bakgrunden. (Bild: Carolina Romare)

Ombudet Daniella Bumb berättar

- Lev livet, säger Daniella, när hon berättar om sitt liv i franska Bordeaux. Läs mer...Kalendarium


facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.