Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 15 2018


Hej på er alla!

Vilken vecka som ligger bakom os. VM Brons till Damlandslaget, Team Sweden Allgirl. Det kan ju inte ha undgått någon men oj det tål att upprepas då det är så stort och fantastiskt. Jag önskar jag hade kunnat dela med mig av känslan i hallen som uppstod när det stod klart att bronset gått till Sverige. Vårt landslag blev fram hejat av flera nationer, inte bara av de svenska supportersen på plats.

Att vi sen nådde så stora framgångar på Klubb-VM med de svenska lag som var på plats var också enormt roligt! Stort grattis till alla lag på plats – Grymt jobbat med att representera Svensk cheerleading!

Med i dagens Cheerinfo finns ett ”save the date” för Nordic All-Level Championchip den 1 december i Göteborg.

Landslagsutskottet säker fortsatt medlemmar och även projektledare. Ni och läs och sök!

Innan VM skickades ett diskussionsunderlag från TK ut till alla föreningar. Samla gärna era aktiva, föräldrar och styrelse så ni kan få bra diskussioner kring detta. Frågan hur vi vill framställa vår sport är väldigt viktig.

Önskar alla som skall tävla på Big Blue tyckartävling i helgen STORT LYCKA TILL!

Tjipp och hej
Kia
Gothenburg Cheer one och Varsity hälsar välkommen till en helt ny tävling!

❄️ Summit Bids kommer delas ut
❄️ Grand Champion priser mm
❄️ För alla levels i junior och senior klassen
❄️ Ni får vara mellan 5-30 personer på mattan
❄️ Helt ny arena i Partille
❄️  Tävla på scen
❄️ och mycket mycket mer.....

Mer inforamtion kommer fortlöpande så håll utkik!


Hur vill vi framställa cheerleading på våra tävlingar? Tävlingskommittén bjuder in till en diskussion!

Under senaste handbolls-EM blev det diskussioner angående pausunderhållningen. Cheerleaders/cheerdansare uppmärksammades genom att kameror zoomade in enskilda individer på ett mycket närgånget sätt. På det sättet gick deras uppträdande helt om intet men deras kläder och utseende blev satt i fokus. Vi som kommitté märker också att vi får fler frågor från allmänheten gällande desamma.

Hur ser andra på oss cheerleaders som ser oss på tävling för första gången? Hamnar våra dräkter och smink i fokus och sätter prestationen åt sidan?

TK och integritetsutskottet vill härmed bjuda in er till en diskussion. Vi undrar hur ni tänker i era föreningar?

De frågor vi önskar att ni ställer er är:

 Varför har kvinnliga utövare så lite kläder på sig?

 Varför har manliga utövare så mycket kläder på sig?

 Vad är syftet med vår tävlingsklädsel?

 Varför använder vi tävlingssmink?

 Varför har killar inte tävlingssmink?

 Ska barn introduceras till smink via idrott?

Ta dessa frågor vidare bland era ledare, aktiva och även gärna föräldrar och andra anhöriga. Nöj er inte bara med svaret "det har ju alltid varit så" eller att "de gör så i USA". Fråga er om sporten skulle förändras (till det bättre eller det sämre) om man t.ex. istället för dräkter med bar mage skulle tävla i dräkter som täcker magen, eller om man tonade ner sminkningen. Förändrar det den enskilda aktivas inställning och/eller prestation? Hur vill vi att vår publik och omgivning uppfattar cheerleading?

Ta chansen att vara med och tycka till och vi ser fram emot intressanta tankar från er. Har ni internt eller externt redan berört dessa frågor? Kom ihåg att det inte finns några rätt eller fel. Era svar ska mailas till TK@cheerleading.se och vi önskar höra från er senast 4 juni.

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar

Tävlingskommittén


SCF söker projektledare för projektet ”strukturering av landslagsorganisationen samt tillhörande dokument”

SCF söker projektledare för projektet ”strukturering av landslagsorganisationen samt tillhörande dokument”

Vi söker dig som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading och som skulle vilja bidra med tid och energi till vårt landslagsutskott (LU). Du förväntas arbeta självständigt gentemot uppsatta mål och rapportera enligt överenskommelse till projektets styrgrupp. För att lyckas med projektet måste du kunna arbeta metodiskt och ha ett gott sinne för struktur. Erfarenhet av landslagsverksamhet är meriterande. 

Bakgrund:Årligen tillsätter LU en landslagsorganisation som arbetar med landslagen just det året. Landslagsorganisationen ansvarar för den faktiska ekonomin, schema, media mm. Gruppen ansvarar också för administrativ planering samt beställning av landslagets resor, kost och logi till nationella och, internationella tävlingar, landskamper samt VM. 

 

Landslagsorganisationens struktur och dokumentation behöver se över och på sikt utvecklas. Därför söker vi nu en arvoderad projektledare där (bland annat) följande uppgifter ingår:

 • Definiera roller med rapportvägar, attestregler, ansvarsområden och arbetsuppgifter
 • Vidimera och utveckla befintligt årshjule och klargöra milstolpar för landslagsorganisationen
 • Inventera och knyta befintliga dokument till årshjulet samt specificera behov av övriga dokument. Observera att det inte detta läge inte ska tas fram nya eller korrigera befintliga dokument, endast inventera och meddela vilka behov som finns av nya dokument eller korrigeringar. 
 • Presentera organisationsstruktur på Cheerforum

Projektet löper under perioden maj till september och beräknas omfatta ca 28 timmar.

Ansökan skickas till scf@cheerleading.se senast 12 maj 2018. Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.

För mer information eller vid frågor så tveka inte att höra av er till oss!


SCF söker ordförande och medlemmar till landslagsutskottet

Vi söker dig som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading och som skulle vilja bidra med tid och energi till vårt landslagsutskott (LU). Vi söker både ordförande och medlemmar till utskottet. LU ska stimulera tävlingsverksamhet internationellt genom landslagsverksamhet, skapa förebilder för andra cheerleaders och sprida kunskap i god träning inför tävling. 

 

LU ska primärt arbeta långsiktigt och inte med ett specifikt landslag. Årligen tillsätts en projektgrupp (landslagsorganisation) som arbetar med landslaget just det året. Landslagsorganisationen ansvarar då för den faktiska ekonomin, schema, media mm. Gruppen ansvarar också för administrativ planering samt beställning av landslagets resor, kost och logi till nationella, internationella tävlingar, landskamper samt VM. 

Exempel på fler av LU:s ansvarsområden:  

 • Ta fram budget, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan inför SCFs årsmöte (i samråd med Förbundskapten) 
 • Se till att en projektgrupp tillsätts för landslagen årligen 
 • Informera FS, TK och IU om progress och plan 
 • Koordinera förbättringar inför kommande år, ta in undersökningar, rapporter, analysera mm 
 • Sätta struktur för extern kommunikation till media mm. 
 • Skapa tydlig struktur och regler, förväntningar för landslagen före, under och efter VM. LU ansvarar för att dessa riktlinjer och krav kommer utövarna och klubbledare tillhanda via förbundets hemsida. 
 • Sprida antidopinginformation till de som ingår i landslaget samt deras entourage (=familj, hemmatränare, och andra som kan påverka dem) 
 • Arbeta med att föreningar ska stödja landslagssatsande medlemmar 
 • Sätta mål för prestation. 
 • ansvarar för kontinuerlig kontroll av verksamhetens följsamhet mot budget 
 • Ansvarar för att LU och utövare strävar åt samma håll. Verksamheten skall följa en röd tråd för vilken LU har ett övergripande ansvar. 

Vid frågor eller intresseanmälningar tveka inte att höra av dig till lu@cheerleading.se 

Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.