Exotic Gardenin uusimmat uutiset. Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa.

Hei!

Olemme arponeet viisi 50 euron arvoista lahjakorttia kaikkien niiden kesken, jotka tilasivat meiltä jotakin 5.3. ja 25.3.2018 välisenä aikana.

Voittajille on ilmoitettu. Onneksi olkoon!

Alla eräs asiakkaamme kertoo viljelyharrastuksestaan. Vaikka takaiskuja tulee, joka vuosi on paljon ilonaiheita. Viime vuonna sellaisia olivat esimerkiksi kaksi vesimelonia ja aibika, joka oli liian kaunis syötäväksi.


Elina Mäkelä kertoo:

"Pidän Daturoista eli hulluruohoista, sillä niissä on eksotiikkaa ja ne ovat ’silmään osuvia’. Niitä pitää olla joka kesä! Niiden siemeniä on tosin vähän vaikeasti saatavissa. Minulla on ollut muun muassa ’Golden Queen’- ja ’Violetta’-lajikkeita. Kasvatan Daturoita kesäisin ulkona, ja ainakin osan niistä siirrän myöhään syksyllä vanhan talomme viileään käytävään. Kun Daturoita lannoittaa ja kastelee kunnolla ja ne ovat riittävän isoissa astioissa, ne kasvavat komeasti. Viime kesänäkin niistä tuli todella isoja, vaikka säät olivat heinäkuun lopulle asti hirveät."

Tuoksuhulluruoho 'Golden Queen'

0100077 DATURA metel fl.pl. Tuoksuhulluruoho 'Golden Queen'

Kotoisin trooppisesta Aasiasta ja Afrikasta. Lue lisää täältä.

Okahulluruoho 'Violetta'

0100444 DATURA stramonium Okahulluruoho 'Violetta'

Vaaleanlilat, tuoksuvat, pystyt, suppilomaiset kukat ovat ... Lue lisää täältä.

"Esikasvatan paljon taimia – ikkunalaudat ja kaikki paikat, joissa vain on valoa, ovat tähän aikaan vuodesta aina ihan täynnä. Tämä jokavuotinen hulluus näyttää pahenevan vuosi vuodelta! On mahtavaa, että sisällä saa nopeasti tuloksia, kun kevät tulee ulkona niin hitaasti."

0100120 ABELMOSCHUS manihot Aibika 'Sunset'

"Kasvihuoneeseen pitää joka vuosi saada kokeiluun jotakin erikoista. Hauska yllätys viime vuonna oli malvakasvi aibika. Olin kuullut, että sitä voisi käyttää ravinnoksi. En kuitenkaan raaskinut ruveta syömään sitä, koska se oli niin uskomattoman kaunis! Siinä oli hienot lehdet, ja se kukki aivan mielettömästi. Se pärjäsi huononakin kesänä hyvin ja kukki syyskuulle asti aivan täysillä.

Vinkiksi voisin antaa, että kannattaa selvittää kasvin ominaisuuksia etukäteen. Minulla oli varsinkin alussa enemmän intoa kuin järkeä. Eräänä vuonna kasvatin marjatomaattia. Se oli todella kova kasvamaan ja levisi joka suuntaan. En oikein pystynyt tukemaan sitä. Tomaatitkin olivat pieniä. Hauska se kuitenkin oli! Toinen hullu kasvaja oli tomatillo. Ulkona lämpimällä paikalla se riehaantui aivan täysin. Se jäi minulta liian pienelle huomiolle, ja liian myöhään tajusin, että sitä olisi varmaan pitänyt leikata. Rönsyjä ja kukkia oli valtavasti, mutta se ei ehtinyt tehdä hedelmiä. Se oli kyllä upea viidakkokasvi!"

Marjatomaatti

0911018 SOLANUM pimpinellifolium Marjatomaatti

Valtavan kasvuvoimainen: jokainen taimi voi tuottaa useita satoja hedelmiä. Lue lisää täältä.

Tomatillo 'Purple'

0907023 PHYSALIS philadelphica Tomatillo 'Purple'

Erikoinen lajike, jolla on purppuranpunaiseen vivahtavat, tummansiniset hedelmät. Lue lisää täältä.

"Viime kesän säät olivat hirveät, mutta perinteiset suomalaiset juurikasvit kasvoivat hyvin. Perunoista saimme suorastaan valtavan sadon. Varsinkin ’Blue Congo’ kasvoi mielettömästi. Samaan aikaan perunan kanssa korjasimme vesimelonia. Melonit eivät mahtuneet kasvihuoneeseen, joten kokeiltiin niitä melko viileällä paikalla kasvimaalla ajatukselle ’katsotaan, miten käy’. Tein kyllä jonkinlaista kohopenkkiä, mutta heinäkuun lopulle asti satoi ja oli viileää. Kyllä meloneilla oli vaikeaa! Peittelin niitä moninkertaisesti harsoilla, ja koko kesän juoksin siveltimen kanssa. Joka aamu kävin katsomassa kukinnot. Ihan pöljää, mutta vaivannäkö palkittiin: saimme kaksi hienoa hedelmää, ja voi miten iloitsimme niistä! Iloitsimme kahdesta vesimelonista oikeastaan enemmän kuin kaikista niistä perunoista yhteensä!"

Vesimeloni, arpuusi 'Sugar Baby'

0999001 CITRULLUS lanatus  Vesimeloni, arpuusi 'Sugar Baby'
0999001 CITRULLUS lanatus Vesimeloni, arpuusi 'Sugar Baby'

Pyöreät, tumman sinivihreät hedelmät painavat 2–4 kg. Mehukas, punainen malto. Lue lisää täältä.

Vesimeloni F1 'Yellow Cutie'

0999085 CITRULLUS lanatus Matsum. et Nakai Vesimeloni F1 'Yellow Cutie'

Keltamaltoinen, lähes siemenetön, aikainen lajike, jolla on makea, hyvin miellyttävä maku. Lue lisää täältä.

"Kasvatan paljon ihan perusjuureksia, ja olemme niiden suhteen oikeastaan omavaraisia. Vanhat kasvimaat eivät enää vaadi kauheasti mietintää. Tämän harrastuksen suola onkin se, kun saan joka vuosi pohtia, mitä erikoista tällä kertaa kokeilisin. Vuosien viljelykokemuksen jälkeen en enää panikoi. Vaikka takaiskuja tulee, joka vuosi on joka tapauksessa paljon ilonaiheita. Missään tapauksessa en voisi olla viljelemättä."


Koosteen uutuuksistamme löydät täältä.
Koko valikoimamme löydät täältä


Ystävällisin terveisin,
Exotic Garden

facebookinstagramhomepage

Anna palautetta.
Osoite: Nämpnäsintie 169, 64510 Nämpnäs,
Puh. 06-225 1363
www.exoticgarden.fi 
© Exotic Garden

Saat tämän uutiskirjeen, koska olet tilannut sen. Jos haluat lopettaa tilauksen, napsauta tästä.