Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Sommar i sta'n 13 juni-18 augusti

Från juni till augusti bjuder Lidköpings stad på musikevenemang, motorträffar, Kulturbron, aktiviteter och mycket annat.
Destination Läckö-Kinnekulle har tillsammans med Konst & Kultur i Lidköping samlat allt som händer under namnet ”Sommar i sta’n” och vi sparkar igång med en kick off i samband med skolavslutningarna den 13-17 juni. Välkommen till sommarstaden Lidköping och Sommar i sta'n! Läs mer här.


Vart tog våra skulpturer vägen?

Vart tog våra skulpturer vägen? har sitt ursprung i en gemensam önskan om ett samarbete kring den offentliga konsten i Skaraborgs alla kommuner.

Till Götene kommun kommer skulpturen Flickan i dörren från Vara av Marianne Lindberg de Geers som kommer att placeras vid Utsiktens rastplats på Kinnekulle. Där kommer hon att få möjlighet att se ut över vatten, himmel och vida vyer. Vi hoppas att hon ska uppskatta det.

Till Lidköpings kommun kommer Solveig Pripps Piglets – but a short time to live från Skövde. De två grisarna i finslipad rosa granit med ögon är väldigt populära bland barn (och vuxna) med sitt söta, oskyldiga uttryck och de kommer att placeras på Nya stadens torg.
 


Ramslökens dag 26 maj

Ramslökens dag firas vid Hellekis Säteri och på Munkängarna på Kinnekulle lördagen den 26 maj. Upplev en tipspromenad med kulturella inslag genom de ramslöksblommande Munkängarna och lär dig mer ramslöken och njut av de vita blommorna som breder ut sig under de höga gröna träden. Vid Hellekis Säteri finns en liten marknad med ramslöksprodukter där du kan handla och samtidigt få inspiration kring ramslökens varierande användningsområden. Läs mer här.

 


Astrid Sylwan - Lidköpings Konsthall

Lidköpings Konsthall visar i sommar verk av konstnären Astrid Sylwan. Sylwan har snabbt tagit ställning som en av Sveriges mest framstående målare.
I hennes bildvärld förekommer sällan figurer, det är istället färgen som har huvudrollen. Hennes formspråk är färgstarkt, abstrakt och storskaligt.
Hennes måleri utmärks av breda penseldrag, tydliga spår från palettkniven och färgens fysiska närvaro. Astrid Sylwans konst syns också i Lidköping på toaletthuset vid Nya stadens torg där kakelplattorna är hennes design. Utställningen pågår mellan 2/6-26/8.
Läs mer här.


Västgötaturen

I sommar förvandlas Skaraborg till en fantastisk lekplats för både stora och små. Längs en rundtur hittar du Skandinaviens största vattenpark, ett sagoslott från 1200-talet, en spännande fästning, en vindlande kanal och Sveriges bästa äventyrsbad. och såklart mycket roligt däremellan. Boka boende och ta en tur!

I Västsverige-appen finns fina erbjudanden och annat som du kan ha nytta av på din tur. Se filmen om Västgötaturen här!


Operapaket

2-dagarsupplevelse

Upplev sagoslottet Läckö Slott med utställningar, dramatiserade visningar, slottsträdgård och inspirerande atmosfär. I Läcköpaketet ingår boende inklusive frukost, god mat på restaurang och inträde till Läckö slott och Vänermuseet. Läs mer om Läcköpaketet här!

Upplev natur, kultur och historia i sköna omgivningar. Cykla, vandra eller ta dig runt med bil längs slingriga småvägar, smaka på det lokala köket och leta unika minnen i personliga butiker. I paketet ingår boende, middag, entréer, vandringskartor och shoppingerbjudandenLäs mer här!


Vårmarknad 11/5

Kullen runt 19/5

Stadsvandring 25/5

Den 11 maj är det återigen dags för den populära vårmarknaden på Nya stadens torg i Lidköping! Det blir torghandel, modevisning, dans och mycket mer.
Läs mer här.

Kullen runt på Kinnekulle. Passa på att ta del av Mopedrally på vackra Kinnekulle där vespor och mopeder av alla slag deltar.
Läs mer här.

Följ med Lars Göran Nilsson från Vänermuseet på en vandring i stadens centrala bebyggelse. Lyssna och samtala om dåtid, nutid och förändringar i Lidköping.
Läs mer här.


Kärleksfulla Lidköping 26/5

Sommargatan i Hällekis 2/6-6/6

Nationaldagen 6/6

Välkommen till Kärleksfulla Lidköping med kärleksfulla aktiviteter, erbjudanden, musik, dans, tävlingar och härlig stämning i hela stan. Besök stadens butiker som laddat med fina erbjudanden, ät något gott och njut av stämningen. Läs mer här.

Under fyra dagar i juni arrangeras Sommargatan Hällekis, ett somrigt evenemang med aktiviteter för hela familjen såsom guidningar, ansiktsmålning, dans, hantverkspyssel och mycket mer. Läs mer här.

Nationaldagen firas 6 juni traditionsenligt med fest mitt i stadens hjärta - Stadsträd­gården - som fylls med ett varierat utbud för alla åldrar.
På scenen ser ni Åsa Jinder – en av Sveriges mest folkkära och välmeriterade folkmusiker. Läs mer här.


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se