Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Välkomna våren med Vårrundan Kinnekulle

Den 5-6 maj är det återigen dags för Vårrundan Kinnekulle. Upplev Kinnekulle i vårskrud och välj och vraka bland alla aktörer, var och en med sitt unika utbud. På Vårrundan Kinnekulle hittar du konstnärer och konsthantverkare som öppnar upp sina alteljéer och gallerier, musik och skådespel, lokala matproducenter, naturupplevelser och mycket annat. Njut av mat och fika i geniuna miljöer under två härliga dagar på och i närheten av Kinnekulle - det blommande berget. Kontakta Götene-Lidköping Turistbyrå för information eller läs mer här!


Sommarens utställning på Vänermuseet

Vänermuseet förmedlar kunskap om människans förhållande till sin miljö med Vänern i centrum och under årets alla säsonger erbjuds besökaren intressanta utställningar och evenemang. Den 20/5 öppnas sommarens utställning "Järnsmeden - metallens formgivare" som visar ett urval av arkeologiska fynd, hantverkets utveckling och historier från varven. Möt mästersmeden Therese Engdahl från Husaby som medverkar i utställningen. Läs mer här!


Hans Thomsson - damastvävare

Hans Thomsson är damastvävaren som bor och arbetar i ett gammalt mejeri i Äskekärr norr om Kinnekulle. Han är en av få i Sverige som behärskar tekniken och han vill gärna föra hantverket vidare. Hans har samarbetat med konstnärer som Andreas Eriksson och Kazuyo Nomura och under sin tid på Klässbols linneväveri tog han fram Regeringens gåva till kungen när han firade 20 år som regent. Läs mer här!


Läs Läckö-Kinnekulles nya magasin!

I Destination Läckö-Kinnekulles nya magasin hittar du all inspiration du behöver inför semestern. Läs om intressanta besöksmål som Kinnekulle, Läckö Slott, Lidköping, Husaby och Stola herrgård. Med det naturliga i fokus i destinationen har vi många härliga vandrings- och cykelleder att erbjuda och om dessa finns mer information i magasinet och på vår hemsida. Upplev porslinsstaden Lidköping med en lång historia av design och hantverk. Läs magasinet här!


Lunch på Forshems gästgiveri i sommar

I sommar kommer det att finnas än fler anledningar att besöka Kinnekulle. Anrika Forshems gästgiveri erbjuder en sommarmeny under vardagar mellan 7 maj och 31 juli kl. 12-15. Under dessa tider behövs ingen bordsbokning vilket passar bra för den som vill ta dagen som den kommer. Missa inte heller gästgiveriets pubkvällar i juli och under halva augusti. Då erbjuds en grillmeny och lokalt producerade drycker såsom must och öl. Läs mer här!


Operapaket

Weekendpaket

Sommarens opera på Läckö Slott är "Vampyren" som spelas 15/7-4/8. "Vampyren" är en romantisk opera från 1828 av Marschner. Upplev opera i unik miljö i bekväm kombination med mat och boende. Läs mer om vårt operapaket här!

Upllev småstadens charm i idylliska Lidköping med små unika butiker, förstklassiga caféer och restauranger och mysiga promenadstråk. Boka vårt weekendpaket med boende, mat och shoppingerbjudanden. Läs mer här!


Må gott i Götene 21/4

Kinnekulle-trampet 21/4

Press play 26/4

Må gott i Götene är ett evenemang om livsstil, kost och hälsa. Möt föreningar och organisationer och lyssna till Cecilia Kallins senaste låtar. Läs mer här!

Kinnekulletrampet är ett traditionellt motionslopp och arrangeras i samband med tävlingen Kinnekulle cyclassic. Passa på att träna inför Vätternrundan! Läs mer här!

De la gardiegymnasiets musikesteter i Lidköping presenterar stolt Press play - tredjeårslevernas sluproduktion, en show som brukar vara mycket populär. Läs mer här!


Dansfesten 27/4

Jätteloppis 28/4

Valborg med Harmoni 30/4

Välkommen till årets Dansfest på Lidköping Folkets park! Dansa till band som Donnez, Jannez, Blender, Black jack och Lövgrens. Läs mer här!

För sjätte året arrangeras nu Jätteloppis i Sparbanken Lidköping Arena. Passa på att göra fynd och ta en fika mitt i folkvimlet. Läs mer här!

Lyssna till Manskören Harmoni när de sjunger in våren på Lilla scenen i Stadsträdgården tillsammans med Stadsmusikkåren. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se