Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej! 

Det har varit lite trögt med vårkänslorna i år, men nu får vi väl hoppas att det snart blir grönt! Tänk på att maskarna sätter fart och börjar smitta markerna när värmen och ljuset kommer, så se till att vara ute i god tid med kontrollerna även om våren är sen! 

FAQ

Du vet väl att du kan fråga oss om du undrar över något? Vi får mycket frågor, både på mail och telefon, och du kan även kontakta leg.veterinär Anna-Lena Hellqvist för recept och råd. Vi har en FAQ-sida där vi lägger upp en del frågor och svar som vi tror att fler kan ha nytta av. 

Nedan har du ett par av dom som är aktuella just nu. Titta gärna in på FAQ sidan om du har funderingar!  FAQ - vanliga frågor

"Hur ofta bör man göra maskkontroll?"

Generellt är det bra att göra rutinmässiga kontroller vår (mar-jun) och höst (aug-okt). Ska man byta hagar är det lämpligt att göra provet ett par veckor innan så man hinner avmaska om det behövs. Har hästen symptom som skulle kunna bero på mask så går det bra att göra kontroller året runt.

"Fryser de ihjäl under vintern?" 

Blodmaskarnas larver som funnits i markerna innan kylan kan övervintra där och vakna upp till våren men de ägg som kommer ut nu fryser sönder. Spolmaskarnas ägg är mycket tåliga och kan finnas i markerna i många år! 

 


Anna och Maria Svane är våra yngsta sponsorryttare.  Just nu befinner dom sig i Tågarp, där dom tävlar fälttävlan med 6 av sina hästar. Här rider Anna ponnyn Lip´s Limited Edition. Lycka till önskar vi!

ANALYSER

GRUNDANALYS PLUS+

EPG-räkning av blodmask, spolmask och  fölmask. Bandmaskanalys samt odling för stor blodmask. 

529:-


GRUNDANALYS 

EPG-räkning (ägg/gram träck) av blodmask, spolmask, fölmask

Fr. 179:-


ODLINGSANALYS STOR BLODMASK

169:-


BANDMASKANALYS

189:-


GRUNDANALYS inkl.ODLINGSANALYS stor blodmask

343:-


GRUNDANALYS inkl.BANDMASKANALYS

363:-

Produkt-tips

Hipposan - mjukgör och skyddar

Snart är leran här! Hipposan är en salva baserad på mineralfett och växtoljor. Innehåller inget vatten, parfym eller andra tillsatser.
Förebyggande vid begynnande besvär i karleder, förhårdnader i sadelstad, armbågsspetsar. sprickor i mungiporna mm.

169:-


NAF Biotics - för tarmens balans

När gräset kommer kan många magar komma i obalans. Denna unika kombination av pre-och probiotika är utformad för att stödja den naturliga mikrobiella balansen i tarmen. 

345:-


Animalintex - ett måste för alla stallar!

Bandage för alla typer av skador och sår, även hovbölder. När Animalintex används varmt ökar blodflödet till det skadade området, drar ut infektioner och påskyndar läkningen. Vid sträckningar, svullnader, slag etc. används en kyld Animalintex. Används även i torrt tillstånd på ett rent, öppet sår. Klipp en lagom stor bit av padden och lägg på aktuellt område.

139:-


Om du har något önskemål om vad vi ska skriva i nyhetsbreven så hör av dig på info@maskkontroll.se eller på facebook!

 

Equippo lab

Box 24

745 21 Enköping

0171-14 22 00

Org.nr 656744-6531

info@maskkontroll.se

 

 

   Följ oss på facebook!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.