Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev april 2018


Ordförande har ordet

 

Hej alla medlemmar och andra intresserade!

27 mars hade vi föreningsstämma i vuxenskolans lokaler i Kristianstad. Jag, Ulrika Friström, omvaldes till ordförande. Till ledamöter valdes Brita Lindhe, AnnCharloth Stjärnstrand, Maja Stjärnstrand och Mikael Lindhe, alla omvalda. Till suppleant valdes Linda Wimhed vilket var ett nyval. Kia Kylbo blev fortsatt auktoriserad revisor. Till valberedning omvaldes Niklas Stjärnstrand och ChrisTina Arup som nyvaldes. Vi tackar ChrisTina för hennes år i styrelsen och välkomnar Linda i styrelsen.

Vid det konstituerande styrelsemötet omvaldes Brita som vice ordförande, AnnCharloth till kassör och Maja till sekreterare.

Välkommen till två nya år med oss. Är lite på gång under våren så håll utkik på hemsidan, Facebook och i din mejlkorg! Så kom ihåg att betala din medlemsavgift!

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm genom

Ulrika Friström, ordförande


Världsautismdagen 2/4

Den 2 april är det varje år Världsautismdagen. Denna dag instiftades av FN 2007 för att öka medvetenheten och förståelsen för personer med autism.  Attention Kristianstad-Hässleholm uppmärksammade dagen med inlägg på hemsidan och genom att dela aktuell information på Facebook.


 

NPF-Forum 3-4/5

Den 3 maj är det dags för Riksförbundet Attentions elfte nationella konferens inom området neuropsykiatri. Forumet arrangeras i samverkan med tio partners och vänder sig till alla som är intresserade av vad som händer inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Temat på konferensen är "Se möjligheter - metoder och verktyg för en bättre vardag". Fokus ligger på vilka stödinsatser, metoder och pedagogiska hjälpmedel som kan underlätta vardagen för personer med ADHD, Tourette, ASD/Asperger, språkstörning och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Läs mer på 
http://attention.se/npf/npfforum2018/

 


Föreläsningstips

 

17/4 kl. 19:00 – 20:30 Kristianstad
Eric Bergström från Ångestskolan föreläser "Att våga möta livet trots social fobi".

Eric har själv levt med ångestproblematiken i över 15 år och kommer dela med sig om hur det påverkat honom genom hela livet samt hur det forsätter vara än idag.

Föreläsningen vänder sig både till dig som lever med social fobi, dålig självkänsla eller annan psykisk ohälsa själv, samt till dig som jobbar nära inpå ångesten eller är anhörig. Du kommer kunna koppla flera delar av Erics liv till ditt eget och hur du kan hantera det här i din egen vardag.

Under kvällen kommer du också kunna köpa ett signerat ex av Erics bok "Jag har aldrig berättat det här för någon, men..." till specialpris.

BIljettpriser: 195-245 kr (inkl. moms)
Boka här: 
https://magnetevent.se/Event/att-vaga-mota-livet-trots-social-fobi-20218/

 


14/5 kl. 18:00 Krinova, Stridsvagnsvägen 14, Kristianstad
Pelle Sandstrak alias ”Mr Tourette” föredraget "Mr Tourette och Draken". 

De som lyssnat på Pelle Sandstrak tidigare vet att han är en formidabel kioskvältare och stundtals värsta/bästa Stand-up- komikern. Skrattsalvorna ekar tätt och många vittnar om att de formligt skriker av skratt... för att i nästa stund tas ner på jorden av tuffa beskrivningar av rädsla, skam, sorg och ilska.


http://www.medalgon.se/Föreläsning/4089-Mr-Tourette-och-Draken

Pris föreläsnings/föreställning: 399 kr inkl moms

OBS! Privatpersoner (ej företag eller kommuner) betalar 375 kr inkl moms

Medlemmar i Attention betalar endast 250 kr. Är du medlem? För att få medlemspris måste fakturan gå till dig personligen. För stödorganisation gäller företagets fakturaadress.

 

OBS!
Dessa föreläsningar är inte arrangerade av Attention Kristianstad-Hässleholm


Viktig information

Medlemsavgiften för 2018 har skickats ut. I första hand skickas avierna ut via e-post men till de medlemmar som inte har registrerat en e-postadress postas en avi. 

På avierna med medlemsavgiften står Payer som mottagare för det angivna bankgironumret. Payer är det betaltjänstföretag som vi anlitat för att administrera våra medlemsavier.

För dig som har en Gmail-adress registrerad och inte fått din medlemsavi vill vi tipsa om att utskicket kan hamna under fliken kampanjer.

Har ni frågor om er avi eller vill ändra felaktiga uppgifter kontakta Riksförbundet på: medlem@attention.se, eller,  08-120 488 00.

 


Allmän information

Vi försöker se till att uppdaterad informationsmaterial om Attention finns på lämpliga platser i vårt upptagningsområde. Om du vet en plats där vi borde/kan lämna material så meddela oss gärna.


 Månaden i bilder

Föreningsstämma

Världsautismdagen


Hoppas att vi ses!

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm


facebook

Attention Kristianstad-Hässleholms nyhetsbrev håller dig uppdaterad om händelser i vår lokalförening. 

Kontakt:
Mail: info@attention-kristianstadhassleholm.se
Telefon: 076-855 68 60

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Attention Kristianstad-Hässleholm eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du av någon anledning vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter