Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 13 2018


Hej på er alla!

Idag kommer Cheerinfo en dag tidigare än vanligt.

I dagens Cheerinfo efterlyser vi både en projektledare för utrullning av Active Cheer och projektledare för att se över strukturen och dokumentation för vår landslagsorganisation! Jag är säker på att vi har många engagerade, duktiga, kompetenta och drivna där ute som skulle kunna passa för detta så bara sök!

LU söker också medlemmar och en ordförande så det finns många olika poster ni kan söka till och engagera er i nu.

Sofie jobbar för fullt med schema för RM och SM och hoppas kunna få ut detta i morgon fredag. Håll lite utkik på vår hemsida under fliken RM/SM 2018.

Nu börjar uppladdning för VM och en del av våra lag åker över redan i nästa vecka. Vi kommer lägga ut om vart ni kan se tävlingarna då de kommer sändas via nätet för er som orkar vara uppe!

Jag är ledig i morgon fredag men jag önskar er alla en fin helg.

Tjipp och hej
Kia


Biljettsläpp

Biljetterna för JAMfest i Nyköping kommer släptes den 12 april kl 12.

Här hittar ni dem!

 


Vi söker projektledare för utrullning av Active Cheer

Arbetsbeskrivning projektledare utrullning av Active Cheer.

För att bredda cheerleading och möjliggöra att få fler att träna cheerleading, har SCF haft ett pilotprojekt för Active Cheer med några pilotföreningar. Resultatet har varit lyckat och nu har vi som avsikt att rulla ut Active Cheer. Active Cheer är ett koncept och utbildningsmaterial som på ett grundläggande och lättillgängligt sätt ger kunskap för första periodens träning av idrotten.

Målgrupper som materialet riktar sig till är: barn och ungdomar, vuxna, samt även paracheer. Med hjälp av Active Cheer kan vi tillgodose det stora behovet av utbildning på grundnivå för vår idrott.

Till detta projekt behöver vi en arvoderad projektledare som tar fram och genomför en utrullning av Active Cheer gentemot befintliga föreningar. Projektet löper under perioden april-juni och beräknas omfatta ca 130 timmar.

Uppgifterna innefattar bla:

 • Upprätta projektmål, faser och övergripande tidplan för utrullandet.
 • Ta fram förslag på en arbetsorganisation för Active Cheer inom SCF
 • Ta fram en betalningsmodell för Active Cheer
 • Ta fram processer för bl.a uppdatering av hemsidan, administration, utbildning så att efter utrullningsprojektet ska Active Cheer gå in i den vanliga verksamheten.
 • Slutföra hemsidan samt hålla den uppdaterad under projektets gång.
 • Arrangera Active Cheer utbildningar

 

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för cheerleading, är ansvarstagande och driftig . På grund av rollens utformning krävs det att du är relativt självgående. Erfarenhet som projektledare är starkt meriterande. Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Ansökan skickas till scf@cheerleading.se senast 22 april. Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat 2018.

SCF söker projektledare för projektet ”strukturering av landslagsorganisationen samt tillhörande dokument”

SCF söker projektledare för projektet ”strukturering av landslagsorganisationen samt tillhörande dokument”

Vi söker dig som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading och som skulle vilja bidra med tid och energi till vårt landslagsutskott (LU). Du förväntas arbeta självständigt gentemot uppsatta mål och rapportera enligt överenskommelse till projektets styrgrupp. För att lyckas med projektet måste du kunna arbeta metodiskt och ha ett gott sinne för struktur. Erfarenhet av landslagsverksamhet är meriterande. 

Bakgrund:Årligen tillsätter LU en landslagsorganisation som arbetar med landslagen just det året. Landslagsorganisationen ansvarar för den faktiska ekonomin, schema, media mm. Gruppen ansvarar också för administrativ planering samt beställning av landslagets resor, kost och logi till nationella och, internationella tävlingar, landskamper samt VM. 

 

Landslagsorganisationens struktur och dokumentation behöver se över och på sikt utvecklas. Därför söker vi nu en arvoderad projektledare där (bland annat) följande uppgifter ingår:

 • Definiera roller med rapportvägar, attestregler, ansvarsområden och arbetsuppgifter
 • Vidimera och utveckla befintligt årshjule och klargöra milstolpar för landslagsorganisationen
 • Inventera och knyta befintliga dokument till årshjulet samt specificera behov av övriga dokument. Observera att det inte detta läge inte ska tas fram nya eller korrigera befintliga dokument, endast inventera och meddela vilka behov som finns av nya dokument eller korrigeringar. 
 • Presentera organisationsstruktur på Cheerforum

Projektet löper under perioden maj till september och beräknas omfatta ca 28 timmar.

Ansökan skickas till scf@cheerleading.se senast 27 april 2018. Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.

För mer information eller vid frågor så tveka inte att höra av er till oss!

 


SCF söker ordförande och medlemmar till landslagsutskottet

Vi söker dig som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading och som skulle vilja bidra med tid och energi till vårt landslagsutskott (LU). Vi söker både ordförande och medlemmar till utskottet. LU ska stimulera tävlingsverksamhet internationellt genom landslagsverksamhet, skapa förebilder för andra cheerleaders och sprida kunskap i god träning inför tävling. 

 

LU ska primärt arbeta långsiktigt och inte med ett specifikt landslag. Årligen tillsätts en projektgrupp (landslagsorganisation) som arbetar med landslaget just det året. Landslagsorganisationen ansvarar då för den faktiska ekonomin, schema, media mm. Gruppen ansvarar också för administrativ planering samt beställning av landslagets resor, kost och logi till nationella, internationella tävlingar, landskamper samt VM. 

Exempel på fler av LU:s ansvarsområden:  

 • Ta fram budget, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan inför SCFs årsmöte (i samråd med Förbundskapten) 
 • Se till att en projektgrupp tillsätts för landslagen årligen 
 • Informera FS, TK och IU om progress och plan 
 • Koordinera förbättringar inför kommande år, ta in undersökningar, rapporter, analysera mm 
 • Sätta struktur för extern kommunikation till media mm. 
 • Skapa tydlig struktur och regler, förväntningar för landslagen före, under och efter VM. LU ansvarar för att dessa riktlinjer och krav kommer utövarna och klubbledare tillhanda via förbundets hemsida. 
 • Sprida antidopinginformation till de som ingår i landslaget samt deras entourage (=familj, hemmatränare, och andra som kan påverka dem) 
 • Arbeta med att föreningar ska stödja landslagssatsande medlemmar 
 • Sätta mål för prestation. 
 • ansvarar för kontinuerlig kontroll av verksamhetens följsamhet mot budget 
 • Ansvarar för att LU och utövare strävar åt samma håll. Verksamheten skall följa en röd tråd för vilken LU har ett övergripande ansvar. 

Vid frågor eller intresseanmälningar tveka inte att höra av dig till lu@cheerleading.se 

Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.