Nyhetsbrevet kan även läsas på  webbläsaren.


Varumärket grundades 2014 av Saga Gevargez, hon har alltid haft intresset för form och design. Saga ledde projekt åt FN fram tills det att hon slog i huvudet i en trafikolycka. Skadorna på hjärnan tog hennes goda minne och gjorde så hon inte kunde fortsätta arbeta på det sätt hon tidigare gjort men i stället fick en flödande kreativitet.

 Under 2 års tid utbildade hon sig inom silversmide och stenfattning. Med en stor passion för smyckesdesign började hon specialdesigna unika smycken som hon själv sålde via sitt instagramkonto. 

Detta var starten till varumärket SAGA MELINA.

Efter att Saga upplevt motgångar i livet ges 10% av vinsten till välgörenhet årligen.

SAGA MELINA står för kvalité och design med stor vikt på hantverk och funktionaliteten. Blandningen av rena linjer samt stilrena och enkla former kombineras till en dramatisk helhet. Från mindre, nätta smycken till uttrycksfullare statement smycken.  Varje smycke är skapat för att andas självsäkerhet och främja en individuell stil.

SAGA MELINA står för ett genuint hantverk där varje smycke tillverkas noggrant för hand.

Alla armband i läderkollektionen är unisex.


Kollektionerna är inspirerade av arkitektur, växtriket och minimalismens rena uttryck. Flera av smyckena har en anknytning till byggnader i olika delar av världen som tex Sverige, Japan och Spanien. 

Kollektionerna tillverkas i Sverige i 925 sterling silver, koppar, mässing, samt vegetabiliskt garvat läder från miljöcertifierade Tärnsjö Garveri.


homepageinstagramfacebook

 Bildbanken är uppdaterad med nyheter. 

 STARSTUDIO PR 

Kaptensgatan 4,  114 57 STOCKHOLM 08-673 30 80  0705-18 00 19 INSTAGRAM   BILDBANK  FACEBOOK   www.starstudio.se


Om du fortsättningsvis inte vill ha pressmeddelanden eller inbjudningar så, klicka här.