Nyhetsbrev med senaste nytt från Skurups kommuns näringsliv, med fokus på besöksnäringen. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Välkommen till årets första nyhetsbrev för dig som företagare i besöksnäringen.

Här gör vi dig uppmärksam på de nyheter som är av intresse för dig som företagare och hälsar dig också välkommen till vårens första besöksnäringsträff, en kväll där vi träffas över en god bit mat, får lyssna på två spännande presentationer och avslutar kvällen med diskussion och frågestund. Anmäl ditt deltagande via länken!

Trevlig läsning, så ses vi i Parken den 2 maj!
/Henriette Ellberg


Turismplanen 2018-2020 är antagen!

TURISMPLANEN 2018-2020 ÄR ANTAGEN

Den 26 februari antogs Turismplanen 2018-2020 av Kommunfullmäktige i Skurups kommun.

Planen syftar till att skapa möjligheter för en utveckling av turismbranschen i Skurups kommun. En viktig förutsättning, för att bäst ta tillvara möjligheterna att skapa fler arbeten och tillväxt inom turismbranschen, är att vi har ett bra samarbete mellan kommun, politiker och näring.

Vi tar gärna emot frågor om Turismplanen på besöksnäringsträffen den 2 maj, men det går också bra att mejla in dem i förväg på 
naringsliv@skurup.se

Läs hela turismplanen här


Välkommen till besöksnäringsträff

VÄLKOMMEN TILL BESÖKSNÄRINGSTRÄFF!

2 maj kl 17.00-21.00, Skurups Folkets Park (rotundan)

Program

  • 17.00-17.30 Henriette välkomnar och ger en kort programpresentation, därefter Eva-Marie  Engström och Henrik Lundbladh om Skurups centrumutveckling
  • 17.30-18.30 För dig som inte hade möjlighet att delta i höstens workshop om Digital Närvaro får nu en ny chans! Jacob Gustafson från företaget Provinsen håller i en grundläggande presentation kring digital närvaro och ger dig en introduktion i hur du arbetar i några av våra största digitala platstjänster (Facebook, Tripadvisor, Google my business, Foursquare och Yelp)
  • 18.30-19.15 Mat - Dansk fläskesteg med allt tillbehör 
    Kaffe dessert
  • 19.30-20.30 Diskussion och frågestund kring såväl digital närvaro som Turismplan

Anmäl din medverkan och ev specialkost här

OBS Sista dagen för anmälan är den 24 april

Varmt Välkommen!
/Henriette Ellberg, Henrik Lundbladh och Lena Johansson


Skurups kommun får nationell cykelled 2019

SKURUPS KOMMUN FÅR NATIONELL CYKELLED

2019 invigs den nationella cykelleden Sydkustleden mellan Ystad och Trelleborg, som förbinder Ostkustleden med Kattegattleden.  

Hur kan du som företagare i Skurups kommun dra fördel av den ökande cykelturismen och hur blir man egentligen cykelvänlig? 

Hur kan du och ditt företag se möjligheter att generera inkomster genom olika satsningar på produkter och tjänster som cykelturisten efterfrågar?
Läs mer och se video om cykelturism här

Ta också gärna del av målgruppsundersökningen om den globala resenären som gjorts bland besökare som varit på semester i Skåne de senaste åren och där Tourism in Skåne bland annat kunnat bryta ut två profiler, vandrare dels cykelturister. Intervjuerna är utförda av GfK (Gesellschaft für Konsumforschung, är Tysklands största marknadsundersökningsinstitut) på uppdrag av Tourism in Skåne.
Vandrare och cyklister reser ofta och stannar länge


Läs mer om exportmognad här

HUR BLIR JAG INTERNATIONELLT ATTRAKTIV?

Det finns en hel del saker som är nödvändiga för dig som företagare om du vill nå ut till och attrahera utländska besökare. Hur kan du nå denna målgrupp genom att anpassa ditt företagserbjudande?

Läs mer om exportmognad här


Studiebesök hos dig i besöksnäringen

STUDIEBESÖK HOS DIG I BESÖKSNÄRINGEN

Vi vill gärna göra ett studiebesök i din verksamhet, då du har en möjlighet att berätta och visa vad du och ditt företag erbjuder besökaren. 

Visa oss gärna runt i företagets lokaler och berätta om dina tjänster/produkter, så berättar vi vad vi kan hjälpa till med.   

Vid besöket har vi med oss tre frågor som vi vill att du besvarar och som vi sedan tar med oss tillbaka till berörd tjänsteman/enhet samt till politiken för återkoppling till dig så fort vi fått svar.

Hör av dig om det är någon speciell dag du vill att vi ska komma, annars hör vi av oss till dig. Vi kommer gärna tisdag eller tors 11-13. 

På återhörande!


Besöksnäringen är viktig för Skurups kommun. Som företagare i Skurup befinner du dig på landsbygden, men ändå mitt i pulsen, i ett växande samhälle med bra kommunikationer. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är intresserad av näringslivet i Skurups kommun. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.