Är jag redo att göra det som krävs?

Det är inte lätt att förändra sig och lära sig av sina misstag. Vissa saker är definitivt svårare än andra, vissa beteenden och vissa situationer. Dock är det ju fullt möjligt.

Något grundläggande är ju att jag måste genomföra förändringar. Om jag inte gör det så sker inte den önskade utvecklingen. I många fall vill jag inte genomföra dessa förändringar. Jag vill ju ta en portion till, jag vill vara uppe lite längre, jag vill se på ett avsnitt till av serien.

Frågan är om jag är redo att göra de förändringar som krävs för att nå det resultat jag vill. Jag kan inte få allt. Jag måste prioritera bort vissa saker. Ofta är det väldigt lockande att välja den direkta tillfredsställelsen på bekostnad av den fördröjda. Men lika ofta är det mer givande och hållbart att välja den fördröjda tillfredsställelsen och avstå från den direkta.

Genom att sluta titta på serien 22.00 (tråkigt i stunden) kommer jag i säng tidigare och får den sömn jag behöver (bra långsiktigt). 

För att genomföra de förändringar jag behöver för att nå vissa av mina mål tror jag att det är viktigt att ge mig själv rätt förutsättningar, sätta realistiska mål och att jag belönar mig själv för de små framsteg jag gör. Det är viktigt att jag i vardagen förstärker rätt beteenden som hjälper mig att färdas i rätt riktning.

Trevlig helg
/Fredrik

unsplash.com @steinart

 

Veckans tips

Som Fredrik skriver ovan "Något grundläggande är ju att jag måste genomföra förändringar. Om jag inte gör det så sker inte den önskade utvecklingen". Vad kan du förändra? Något du kan göra annorlunda? 

Kan du ge dig själv eller någon annan mer positiv feedback?

Kan du komma i säng tidigare?

Kan du sluta dricka öl på onsdagar?

Kan du minska ditt kaffedrickande till en kopp om dagen? 

Kan du börja äta ett mellanmål på eftermiddagen?

Kan du säga hej till butikspersonalen i din matbutik? 

Välj något. Börja där och börja nu! 

Lycka till! 

Who do you think you are? Reflections on the foundations of being a sport psychologist

Läs gärna vårt senaste blogginlägg. Professor Mark B Andersen (författare av bl.a. "Doing Sport Psychology" har skrivit ett gästinlägg.

Du hittar texten här.

 

Hur kan helhetsperspektivet förbättra golfprestationen?

Lyssna gärna på senaste avsnittet av Hjärnskrynklarna

Gäst: Fredrik Lundgren. Tidigare golfproffs med bland annat EM-guld och numera pro på Kungl. Drottningholms GK och tränare till flera framgångsrika golfare.

Klicka här!

 

Vill du komma gång med din träning?

Boka oss direkt

Är du intresserad av en

föreläsning, utbildning, individuell rådgivning/coachning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Hör gärna av dig till oss så återkommer vi med ett konkret förslag! 

 

Följ oss gärna i sociala medier

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.