Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Förra veckan hade Mölndals stad en gala för att utse vinnare till de förvaltningar som har visat på extra goda exempel i stadens arbete med mänskliga rättigheter. Vad gör man då, kan en ju undra, och den frågan hade nog många av våra medarbetare när projektet skulle dra igång. Men vilka fina enkla förbättringar som presenterades! Som t ex att förenkla fakturorna så att fler förstår vad som står där eller att se till att både mannen och kvinnan i ett hushåll får samma information eller att hen får en arbetsinstruktion på sitt hemspråk så att arbetet utförs på rätt sätt. Det är de små stegen vi tar i vårt dagliga arbete som gör skillnad för ett mer jämlikt samhälle. Förändringar som dessutom bidrar till en bättre service och effektiviserar verksamheten".

Ulrika Frick, ordförande näringslivsutskottet


Kontakt

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314Lätt att starta restaurang med ny e-tjänst

Nu blir det enklare för företagare att starta restaurang i Mölndal då kommunen anslutit sig till www.verksamt.se. Det här innebär att företagare numera får en personlig digital checklista på vilka tillstånd som behövs samt ett färdigt kit med direktlänkar till information och e-tjänster på berörda myndigheters hemsidor.

Läs mer


Hyr ut till någon som är nyanländ

Nu har du möjlighet att hyra ut en bostad till Mölndals stad, som i sin tur hyr ut den till en nyanländ som fått uppehållstillstånd och flyttat till Mölndal.

Läs mer


Mölndals stad - en fairtrade city

Mölndals stad är snart en diplomerad Fairtrade City. Diplomeringen utförs av generalsekreteraren för Fairtrade vid invigningen av Hållbarhetsveckan den 21 april.

Läs mer


Här finns pengarna!

Här presenteras en sammanställning av stöd som företag kan
söka för arbete med hållbarhet.

Läs mer


Vad är väl en konferens på slottet…

Gunnebo slott och Trädgårdar är en av landets främsta herrgårdsmiljöer endast 15 minuter från centrala Göteborg. Boka en konferens här och få en guidad tur på slottet.

Läs mer


Kranmärk din verksamhet

Genom att välja kranvatten framför flaskvatten sparar du på miljön och pengar. 

Läs mer


Yesbox är Göteborgsregionens nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. Gör ett besök på Gamlestadsvägen 4 på någon av träffarna.

Se kalender


Är din arbetsplats Västsveriges cykelvänligaste?

Cykelvänlig arbetsplats är öppen för alla arbetsplatser i deltagande kommuner i Västsverige.

Läs mer och anmälan


Framtidsmässan 24-25 april

Välkommen att delta med ditt företag på Framtidsmässan 2018

Syftet är att ge alla elever i årskurs 8 i Mölndal möjlighet att träffa representanter från näringslivet och stadens verksamheter samt öka sina kunskaper om olika yrken inför framtida studie- och yrkesval.

Kontakta karin.kempe@molndal.se


Värdeskapande integration

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika.

Är du intresserad av att bjuda på en kopp kaffe anmäl dig via länken nedanför.

Läs mer


Nu över 1450 på sändlistan!

Mars 2018

Lyckade dagar på MIPIM 2018

Den 13-16 mars var representanter från Mölndals stad återigen på plats på MIPIM, fastighets- och investeringsmässan i Cannes, Frankrike. Nu för tredje året i följd.

- I år hade vi flera möten och workshops inplanerade på förhand då många visat intresse för oss. 

 

Björn Marklund, stadsbyggnadschef

- Mölndal syns, hörs och tar plats på ett självklart sätt i dessa sammanhang numera, vilket är mycket roligt säger Björn Marklund.

Syftet med engagemanget på MIPIM har under åren varit att attrahera investeringar, etableringar och kompetens till regionen. Genom att lära oss av andra framgångsrika regioner har det blivit en viktig plattform för omvärldsbevakning, och näringslivet förses med nya kunskaper och kontakter.

Läs mer


Ny näringslivschef i Mölndal

Carina Kloek Malmsten

Mölndal stad välkomnar Carina Kloek Malmsten som ny näringslivschef. 

Hon har bland annat startat och varit vd för IKEA museum och Alfons Åbergs kulturhus. Carina har även varit egenföretagare i 18 år, som en del av Göteborgs eventbransch. 

Hon tillträder i slutet av april och i nästa nyhetsbrev får hon tillfälle att presentera sig mer. 


Before Work 10 april

Tema integration" Välkommen till Before Work tisdagen den 10 april kl 08.00-09.30. Våra gäster denna gång är Helena Gyrulf från Jobbsprånget, en organisation som försöker få in utländska akademiker/ingenjörer på arbetsmarknaden. 

Varmt välkomna till Lilla Götafors

Elias Fadel från Liba Bröd berättar om företaget och hur de jobbar med integration. Desutom kommer stadsdirektör Håkan Ahlström och informerar om vad Mölndals stad gör när det gäller integration.

Välkommen att anmäla dig här


Nu närmar sig galakvällen! Alla verksamma, små som stora företag i Mölndal, är välkomna. Du får möjlighet att träffa gamla och nya kontakter och uppleva en kul festkväll tillsammans med kollegor och andra företagare. Flera prisutdelningar blir det också, där vi bland annat uppmärksammar Årets Företagare. Hoppas du och ditt företag kommer och förgyller kvällen! Sista anmälningsdag 12 april.

Läs mer och anmäl dig här

Har du frågor kontakta joakim.marcko@molndal.se


Dialogmöte med Fastighetsägarna GFR

Den 5 april träffar du tjänstemän och politiker som arbetar med och fattar beslut om kommunens stadsbyggnadsfrågor. Björn Marklund, stadsbyggnadschef och Lisa Östman, planchef kommer att presentera pågående och kommande utbyggnadsplaner på olika håll i kommunen.

Tid: Torsdagen den 5 april kl. 08.00 – 09.30. Plats: Pedagogen Park, Restaurang CV Linné.

Läs mer och anmälan


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver vd Elisabeth Liljensten, Devicia AB.

Elisabeth Liljensten, Devicia AB på Dagens Industris Gasellgala

”Jag har en bakgrund som tandläkare och är disputerad inom biomaterial – vilket ligger väldigt nära medicinteknik. Göteborgsregionen har under lång tid haft ett starkt fokus på biomaterial – mycket på grund av professor Per-Ingvar Brånemark som främst är känd för utvecklingen av osseointegration, det vill säga en metod för att permanent förankra implantat i skelettet.

Läs hela texten här


Öppet dialogmöte i centrala Kållered

Vi är nyfikna på Dina idéer för att vi tillsammans ska kunna utveckla Kållereds centrumområde och bidra till hållbar utveckling, fler och bättre verksamheter, ett attraktivt Kållered och engagerade medborgare.

Vi välkomnar dig härmed till en öppen övning för att diskutera vägar och idéer. Vi startar med denna inbjudan en kontinuerlig mötesplats för intressenter som är villiga att delta och bidra till utvecklingen av Kållereds centrumområde. Men vår ambition är också att nå konkreta resultat. Resultat som vi därefter kan besluta om att tillsammans driva i olika former inom ett framtida BID (Business Improvement District).

  • Tid: 18 april kl. 07.45 - 09.45. Vi bjuder på frukost.
  • Plats: Församlingshemmet i Kållered, Våmmedalsvägen 16 

Vill du vara med den 18 april?

Anmäl dig här


Göteborgs stad tar över handläggning av serveringstillstånd

Från och med 1 mars hanterar tillståndsenheten i Göteborgs stad handläggningen av serveringtillstånd. Det innebär att du som har serveringstillstånd eller ska ansöka om serveringstillstånd har kontakt med Göteborgs stad i alla ärenden som rör ditt tillstånd. Tillståndsenheten i Göteborg kommer att arbeta utifrån Mölndals stads riktlinjer på alkohol- och tobaksområdet. Tillståndsenheten utreder och lämnar förslag till beslut som de överlämnar till social- och arbetsmarknadsnämnden i Mölndals stad.


Nya insikter kring servicen till företag

Den 3 mars samlades ett trettiotal medarbetare för att dyka ner i frågeställningar om servicen till näringslivet. Mölndals stads förvaltningar som har hand om bygglov, livsmedel och miljö deltog. Ulrika Riseby från företaget Great ledde dagen. Vi arbetar fortlöpande tillsammans för att förbättra vår service och förståelse för näringslivet och hur vi kan minska det troliga gapet som finns mellan förväntan och upplevelse i mötet mellan staden och företagen/företagaren?


Mölndal Energi söker samarbete kring elbusslinje

Mölndal Energi undersöker möjligheter och samarbetspartners för att göra en förstudie kring en elbusslinje i Mölndal. Är du intresserad ta kontakt med Christian.Schwartz@molndalenergi.se


Nordea Masters 16-19 augusti på Hills

Nordea Masters hålls på Hills Golf & Sports club i mitten av augusti och kommer att locka många besökare från hela Sverige och Norden. Boka redan nu in datumen om du är intresserad av golf i världsklass, ta med dina kunder, lägg in en företagsträff. 

Anmälan nyhetsbrev Nordea Masters


Spännande företagsträffar under hållbarhetsveckan i Mölndal 21-28/4

Invigningen är den 21/4 kl 11 i Mölndals innerstad. Håll utkik efter:

  • Sopplunch och workshop - ny stadsdel söder om Astra Zeneca, 23/4 kl.12.00-13.00

  • Öppet hus hos Essity (tidigare SCA), 27/4 kl. 10.30-11.30

  • Varför är Stadsparken viktig? – Om ekosystemtjänster, 23/4-25/4, med Mölndal stad & White Arkitektkontor.

  • Välkommen på rundvandring i Riskulla kraftvärmeverk, 23/4 kl. 18.00-20.00 med Mölndals Energi.

  • The magic five - Hälsosamma vanor du orkar med, 24/4, 11.00-12.30, Pedagogen Park.

  • Mölndalsbostäders innerstadsloppis, 21/4 kl. 11.00-14.00

Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar. Till hemsidan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter