Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Träffa ordförande Tuve Johannesson

I detta YouTube-klipp samtalar vår ordförande Tuve Johannesson och generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist.

Utbildningsministern om skolpeng

Med anledning av att frågan om skolpeng togs upp vid Utlandssvenskarnas Parlament förra året har riksdagsledamoten Betty Malmberg (M) ställt följande fråga till utbildningsminister Gustav Fridolin (S): Vilka åtgärder kommer ministern att vidta för att samtliga kommuner ska agera lika i frågan om att utlandssvenskars barn ska kunna medföra sin skolpeng till svenska utlandsskolor?

Vi menar att det inte är självklart att svenska elever i grund- eller gymnasieskolan kan ta med sig sin skolpeng till svenska utlandsskolor och där vi hävdar att praxis varierar från kommun till kommun.

Se utbildningsministerns svar om skolpeng. 


Vilka fullmakter behöver jag ha?

Du som bor utomlands eller ska flytta - har du skrivit de fullmakter som kan behövas? Det finns flera anledningar till att man utfärdar en fullmakt. Du måste själv fundera ut vilken anledning som du har och se vilken typ av fullmakt som du kan behöva teckna. 

Fullmakter kan röra sig om allt från familjerättsliga anledningar, till hälsa och ekonomi etc. Rätten som lämnas i en fullmakt kan vara begränsad på olika sätt till exempel till ett visst område, till ett visst ärende eller till en viss tid. Om fullmakten inte är tidsbegränsad gäller den tills den återkallas. 

Som medlem kan du läsa mer om fullmakter på sviv.se. På tapeten


Kristi himmelsfärd

År 2008 sammanföll Kristi himmelsfärdsdag med första maj (nästa gång är 2160). Klicka på bilden för att läsa mer om denna helgdag.

Ombudet Fredrika Åkerman berättar

Som student i USA är Fredrika aktiv. Hon är ambassadör för sin mentorklass, reporter för skoltidningen, kapten för skolans kvinnliga tennisslag och mycket mer. Tiden i utlandet har gjort henne mer passionerad för det hon gör och utåtrikad. Läs mer...


Volvo AB, en av våra viktiga huvudintressenter.

Kalendarium


facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.