Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Påskmarknad i Spikens fiskehamn

Spikens fiskehamn är en av norra Europas största insjöhamnar och här verkar några av Vänerns yrkesverksamma fiskare. Fångsterna består av gös, lake, gädda, abborre, siklöja, öring och laxfiskar. Känn doften av nyrökt fisk och passa på att handla delikatesserna till påskbordet 24-25 mars då den traditionella påskmarkanden arrangeras här. Njut av lokalt producerad mat, unikt hantverk och härlig stämning. Läs mer om påskmarknaden här!


Vandra i Skaraborg våren 2018

Vandra i Skaraborg är ett evenemang för alla som gillar att promenera i naturen tillsammans med andra. Under våren 2018 arrangeras vandringar på Kinnekulle, i Vallebygden och på Lugnåsberget. Vandra i Skaraborg startar med Nattvandringen på Kinnekulle som brukar locka många med upplysta stigar, eldar i Stora stenbrottet på Kinnekulle, servering av dryck och dessutom musik i Hönsäters kapell. Läs mer om vandra i Skaraborg här!


Må gott i Götene

Under evenemanget Må gott i Götene samlas föreningar och handeln i kommunen för att visa ortens utbud utifrån allt som får oss att må gott. Underhållning och aktiviteter kommer att fylla torget och dessutom hålls cykelloppet Kinnekulletrampet denna dag. Start och mål för loppet sker vid torget i Götene. Passa också på att upptäcka det breda utbudet av små mysiga butiker med personlig service i Götene. Läs mer här!


Vårens aktiviteter på naturum - Victoriahuset

Möt våren med härliga aktiviteter på naturum Vänerskärgården - Victoriahuset vid Läckö Slott. Årets utställning "Här finns liv" berättar om vårt Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Naturum anordnar intressanta fördedrag såsom "Naturen och dess påverkan på vår mentala hälsa" med Therese Lindahl. Under påsken sker mycket kul på naturum. Läs mer om vårens aktiviteter här!


19 besöksmål du inte får missa

I Destination Läckö-Kinnekulle finns det många olika besöksmål att välja mellan. Klättra upp i Kinnekulle utsiktstorn och se ut över Kinneviken, eller ta en tur till Vänermuseet och upptäck vad som finns på djupet i Europas största insjö Vänern. Lär dig mer om Lidköpings historia som porslinsstad på Rörstrand museum eller besök något av vårra herresäten t ex Hellekis Säteri eller Stola Herrgård. Fler intressanta besöksmål hittar du här! 


Läcköpaket

Ramslökspaket

Upplev sagoslottet Läckö Slott med utställningar, dramatiserade visningar, slottträdgård och inspirerande atmosfär. I Läcköpaketet ingår boende inklusive frukost, god mat på restaurang och inträde till Läckö slott och Vänermuseet. Läs mer om Läcköpaketet här!

Under maj-juni sprids en frisk doft av lök över västra Kinnekulle. I Munkängarnas lummiga grönska täcker ramslökens vita blommor marken liksom i en sagobok. I vårt ramslökspaket ingår bland annat boende, lunch och gourmetmiddag . Läs mer här!


Påskmarknad Rörstrand 30/3

Löpträning i Lidköping 6/4

Power vårmarknad 7/4

Rörstrands påskmarknad erbjuder allt som en klassisk marknad har. Ett hundratal kommer i år att finnas på rörstrandsområdet och sälja allt från nygräddade munkar till leksaker. Läs mer här!

Välkommen att utveckla din löpning under en helg med träning i fokus. Under två dagar erbjuds löppass, föreläsningar, löpstyrketräning och mycket annat. Läs mer här!

Innan Power Big Meet - sommarens motorhändelse i Lidköping - är det dags för Power Vårmarknad i Sparbanken Lidköping Arena. Hitta bildelar från 50- och 60-talet. Läs mer här!


Kinnemilar 8/4

Kinnekulle-trampet 21/4

Akvarellkurs på Falkängen 27-29/4

Äntligen är det dags för vårens härliga vandringar! Den 25 mars går starten för årets första Kinnemil från Söne fotbollsplan. Ta med en vän och vandra en mil. Läs mer här!

Kinnekulletrampet är ett traditionellt motionslopp på landsväg med distanserna 27, 54 och 108 km. Deltag i loppet eller heja på de som cyklar. Läs mer här!

Utveckla din teknik i akvarellmåleri med en kurs på Falkängen. Temat är "exprimentell akvarell" och både nya och erfarna målare är välkomna. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se