Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kulturkatalogen våren 2018

Boka en kostnadsfri teater- eller dansföreställning på Sagateatern! Finns platser kvar till vårens föreställningar.
Katalog och bokning: www.linkoping.se/kulturbokning

 

Platser kvar till bland annat föreställningen Ut med tiden av 4:e Teatern  (för 6-9 år)

Boka här till Torsdag 15 februari kl 11.15 

UT MED TIDEN är en föreställning om tristess, lek och olikhet. Föreställningen handlar om alla barns rätt till den fria leken och om hur tristess är en förutsättning för att den ska uppstå.


Skolbio våren 2018

Ta med dig klassen och gå på Skolbio. Se programmet och bokning här: www.linkoping.se/skolbio


Var med i projektet: "Hej Sverige!" - ett projekt av Teater Pero

Teater Pero önskar att komma i kontakt med låg- och mellanstadieelever och deras lärare som skulle vara intresserade att bidra till vårt undersökande arbete inför vår kommande produktion "Hej Sverige!"

Om projektet "Hej Sverige!":

"Vi på Teater Pero har hela Sverige som arbetsplats, vi turnerar från norr till söder och slås av vilken variation av levnadsvillkor som vårt långa land bjuder på; man kan bo i skärgården, i den djupaste skogen eller mitt i ett storstadsmyller. Hur påverkar dessa förutsättningar den som växer upp? Med projektet “Hej Sverige!” vill vi ta reda på hur barndomens landskap ser ut i Sverige idag. Vad är skillnaden att växa upp i t.ex.Norsjö kommun i Västerbotten jämfört med i ett miljonprogram i Malmö? Och: Vad är det som utgör en barndom? Vi vill berätta om Sverige. Om hela Sverige. Sett ur barnens perspektiv."

Vi söker efter barn/klasser som vill bidra med berättelser och tankar om hur det är att växa upp. Hur de leker, hur vägen till skolan ser ut och hur de ser på sin uppväxtort. Med vårt bifogade frågeformulär som grund vill vi samla in material som vi sedan skapar en föreställning av. 

Låter detta intressant? Kontakta teaterpero@gmail.com 


Lärarträff på Ung scen/öst - utbudsdag

Tisdag 13 februari 2018 kl.18.00 – 19.30 på ung scen/öst
Elsa Brändströms gata 3B i Linköping

ung scen/öst bjuder in till en exklusiv kväll på teatern, med presentationer och förhandsvisningar av vårens föreställningar När knoppar brister (för högstadiet), Hamlet (för gymnasiet) och Centralanstalten för kläckning och fostran (för låg- och högstadiet). Ni får träffa föreställningarnas regissörer och bjuds på något att äta och dricka. Det blir också provsmakning av vad nästa spelår har att bjuda på. Ta med dig kollegor, eller varför inte hela arbetslaget, för en tjuvstart hos oss på ung scen/öst!

Anmälan med eventuella matallergier görs senast den 8 februari till Amanda Nordmark på 070-349 06 10 el. amanda.nordmark@ostgotateatern.se
Varmt välkomna!


Pedagogiska program

Missa inte att boka ett pedagogiskt program nu till våren 2018.

Varje klass eller grupp kan utöver en scenkonstföreställning även boka ett kostnadsfritt pedagogiskt program per läsår. I mån av plats kan flera besök bokas.
De pedagogiska programmen presenteras från sida 14 i kulturkatalogen.
Den hittar du här.


Friluftsmuseet Gamla Linköping

Staden för länge länge sedan4-6 år(kostnadsfritt program genom kulturkatalogen)
Vad vet barnen om livet förr?
Med utgångspunkt i barnens kunskap och deras frågor berättar vi om livet i en småstad för hundra år sedan. Barnen får titta, känna och klämma på vardagsnära föremål. De får använda kroppen och knoppen för att komma nära historien.
Tid: 60 min
Gruppstorlek: Max 20 barn
Pris: Utan kostnad v. 6-13 (övrig tid 400 kr)
Bokning: museipedagog@linkoping.se eller 013-12 11 10

Barn förr 6-16 år
I den här visningen fokuserar vi på barnet förr i tiden. Vi besöker Folkskolan och arbetarhemmet Solliden. Vi ser på likheter och skillnader mellan barns uppväxt då och nu. Hur var det att gå i skolan för 150 år sedan?
Tid: 60 minuter
Gruppstorlek: Helklass, yngre åldrar gärna halvklass
Pris: 400 kr
Bokning: museipedagog@linkoping.se eller 013-12 11 10


Medieverkstad Passagen

I Medieverkstaden får eleverna lära sig att skapa med bild, rörlig bild och ljud. Vi inspireras av pågående utställning i konsthallen och arbetar med foto och bilder, animerad film, spelfilm eller dokumentärt berättande i olikaformer. Kan kopplas till de flesta ämnen i skolan.
Från 10 år.

Tid: 3 tim, boka gärna två besök
Pris: 20 kr/barn och gång med faktura, externt och kontant 25 kr/barn
Gruppstorlek: max 12 elever per besök
För mer info ring: 013-26 32 91
Bokning: medieverkstadpassagen@linkoping.se


Nyhetsbrev Kultur för barn och unga

Nyhetsbrevet vänder sig främst till dig som arbetar inom förskola och skola. Här samlas information från olika aktörer i Linköpings kommun som erbjuder upplevelser och aktiviteter för barn och unga eller inspiration för dig som pedagog.

Nyhetsbrevet sammanställs av kultur- och fritidskontoret.
Kontaktperson är Carola Sandgrim.

Som kulturombud är du automatiskt anmäld till nyhetsbrevet. Övriga som är intresserade kan enkelt börja prenumerera genom att anmäla sig på denna länk.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kulturombud eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Vill du börja prenumerera på nyhetsbrevet, anmäl dig genom att klicka här.