Göteborg den 1 mars 2018

Hej ##firstname##!

 

Henric Widén ny VD på Sustaianability Circle

 

Styrelsen har utsett Henric Widén till VD för Sustainability Circle. Han tillträder inom kort.

 

Henric har en lång framgångsrik karriär från SKF bakom sig. 

 

Henric är välkänd bland Sustainability Circles medlemmar. Han var under flera år organisationens vice ordförande.

 

Nedan hittar du ett brev till er medlemmar från dels Henric, dels en välkomsthälsning till Henric från vår ordförande Anders Källström.

 


Brev till Sustainability Circle

Jag är jätteglad och smickrad att ha fått chansen att bli VD i Sustainability Circle. Sedan jag slutade som vice ordförande 2014 har det fortsatt hända mycket i organisationen. För mig är huvudsyftet fortfarande att våra medlemmar skall utvecklas genom aktivt deltagande i bra träffar. Bra träffar blir det när vi delar gammal och ny kunskap med varandra, när vi stimulerar varandra till handling som gör att vi själva växer och utvecklas och våra företag lika så.

 

I mer än 20 år har jag varit aktiv i svensk och nordisk industri i flera olika roller och har en god förståelse hur det kan se ut på många olika företag. Det finns mycket positivt i svenskt näringsliv och i det svenska samhället.  

Vi vet att vi som litet land måste vara öppna och måste samarbeta för att nå framgång. Jag har aldrig trott på barriärer som skydd, bara snabbhet och anpassning och följsamhet. Den som har bäst information eller Den som vet mest vinner – var tidigt ett av mina motton. Med lite erfarenhet vet jag nu också att det inte räcker att veta, man måste göra nåt med kunskapen också. Och det har sina egna utmaningar.

 

Som VD i Sustainability Circle ser jag fram emot att tillsammans med de andra i staben och alla medlemmar hjälpa oss att öka vår kunskap och vår förmåga att göra nåt med kunskapen.


Utmaningar och förändring har alltid funnits, i varje tid upplever man att den utmaning man står inför nu är den största. För mig är det sedan några år tydligt att långsiktig hållbarhet är vår tids största utmaning. Tyvärr kanske inte ens en långsiktig utmaning utan ganska akut i vissa fall. En grundfilosofi av att göra mer med mindre är ett måste. Underhåll är inte en kostnad eller bisak utan måste bli centralt. Att vårda det vi har så att det fungerar ännu bättre, länge än, är det finaste uppdraget.


För mig som ingenjör står tekniken i möjligheternas centrum och den största möjligheten nu kallas – digitalisering.


Själv relaterar jag ofta till Amara´s lag We tend to overestimate the effect of a technology in the short run and underestimate the effect in the long run. Ofta blir det en hype eller en bubbla i början av ett teknik skifte. Mycket slöseri och mycket förluster, allt skall lösas med samma mode, men till slut så har det som har riktigt värde och riktig funktion utkristalliserats och blivit tydligt. Och då slår förändringen igenom med full kraft.


Det finns ett stort värde att tidigt navigera rätt, inte förlora för mycket tid och kraft på fel saker. Utan ta de mått och steg som leder rätt. Här tror jag vi genom att hjälpas åt, experimentera tillsammans och var för sig, och dela resultaten av våra experiment kommer att kunna nå mer framgång fort. Vi måste också förstå att om vi inte gör nåt, lär och anpassar oss så kommer vi ”in the long run” lämnas bakom.


Och även om tekniken alltid finns med i möjligheternas centrum så är det i mötet mellan människor som det händer nåt. Tekniken finns till för att vi ska kunna ha ett gott liv och goda relationer.  


Även om det i praktiken dröjer till efter sommaren innan jag helt och fullt kan ge mig hän åt min nya roll så är det i alla fall jätteroligt att redan nu få börja säga att jag är en del av Tankesmedjan Sustainability Circle!

 

Vi ses
Henric


Välkommen Henric!

 

Det är med stor glädje som vi nu får introducera Henric Widén i rollen som VD för Sustainability Circle. Det kommer att gå fort. Han är, sedan sin tid som vice ordförande och aktiv medlem, redan varm i kläderna.

 

Eftersom de flesta av oss känner Henric så vet vi att hans personliga profil stämmer väldigt bra med Sustainability Circles. Teknik, hållbarhet, ledarskap, kommunikation och att göra världen bättre är gemensamma nyckelbegrepp. Henric är en garanti för att Sustainability Circle kommer att fortsätta att utvecklas.

 

Jag kommer även i fortsättningen att stå till stämmans förfogande för val till ordförande. Därför ser jag personligen fram mot samarbetet med Henric. Vi kompletterar varandra på ett väldigt bra och på ett, för mig, trevligt sätt. Jag kommer nu att få mer tid till att organisera samarbete mellan näringsliv och akademin så att vi utvecklar det tankegods som krävs för förverkligandet av Smart Maintenance.

 

Välkommen Henric!

 

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle


Kalendarium 2018

Workshops/Nätverksaktiviteter

Smart Maintenance Technology

 • 24 april - Värd SSAB i Borlänge
 • 20 november - Värd IVL i Stockholm/Göteborg

 

Maintenance Excellence

(fd Nyttan Med Underhåll & Att Köpa Underhåll)

 • 14 mars - Värd Enerco och Sandvik i Hofors
 • 22 maj - Värd Sandvik i Sandviken
 • 14 november - Värd Pichano Holding i Gävle

 

Smart Maintenance Management

(fd Hälsa & Säkerhet)

 • (återkommer med datum) - Värd BillerudKorsnäs i Gävle
 • 6 december - Värd DynaMate AB i Södertälje 

 

Konferenser

På Sustainability Circle Meetings samlas vi kring konkreta case som visar hur långt Smart Maintenance kommit just nu. Konferensen är dessutom ett viktigt tillfälle för oss alla att nätverka med likasinnade.

Under 2018 har vi följande datum att se fram emot:

 • Sustainability Circle Meeting: 8 maj i Göteborg
 • Sustainability Circle Meeting: 10 oktober i Göteborg

Referensgruppsmöte

En gång i månaden kallar vi nätverket till ett refensgruppsmöte där vi diskuterar aktuella frågeställningar. Datum och teman för kommande möten är:

 • 16 mars: Relationen mellan säljare och brukare i underhåll
 • 13 april: Rekrytering och kompetensförsörjning inom Smart Maintenance
 • 18 maj: Behovet av utbildning

Medlemmar


linkedinfacebookyoutube