Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Glöm inte att lämna besked om önskad bemanning i sommar

Senast den 15 mars behöver vi besked från er som önskar förändrad bemanning under sommaren 2018. Om inget besked lämnas planerar vi för oförändrat schema under juni – augusti.

Vi gör allt vi kan för att säkerställa att ni får den bemanning ni önskar under sommaren. Däremot kan vi inte garantera att vi kan tillgodose era önskemål om vi får besked eller ändringar efter den 15 mars. Eventuella ändringar kan vara förenligt med en extra kostnad.

Kontakta våra distriktsledare med era önskemål.

Beslut gällande ny klassning av massaved

För att långsiktigt effektivisera mätning av massaved utreds möjligheten till en förändrad klassning och redovisning av kvalitet av massaved.

Förslaget som diskuteras är att dela in det i två klasser; prima och sekunda. Frågan kommer under våren att lyftas i VMF:s styrelser samt på Rådet för Mätning & Redovisning (RMR) den 23 maj. Slutligt beslut planeras att tas i SDCs styrelse den 13 juni 2018 för införande 2018/2019.

Har du inte redan satt dig in i förslaget är det dags nu! Läs mer om förslaget här >>

Projektledare: Lars Björklund VMU.


Nya prismodellen: Virkesredovisning

I och med att den nya prismodellen började gälla den 1 januari kommer även virkessupportärenden att debiteras separat. Priset är 211 kr per 12 minuter. Första debitering sker i april.

För att läsa mer om den nya prismodellen klicka här >>

Nytt nummer ute nu

Nu har ett nytt nummer av Qrumeluren publicerats. Här kan du läsa om bland annat:

  • Viol 3 - vad händer nu?
  • Vår nya prismodell

Klicka här för att läsa senaste numret >>

 

Ny organisation mätning och redovisning

VMF och SDCs ägare har föreslagit en ny samlad organisation för virkesmätning och redovisning. Peter Eklund är utsedd till interims-VD och kommer att driva processen vidare. Läs mer här>>


Föreningsstämma den 15 maj 2018

Boka upp den 15 maj för VMF Qberas föreningsstämma. Kallelse kommer att skickas ut i mitten av april med information om tid och plats. 


Synpunkter

Har du förbättringsförslag eller andra synpunkter, maila oss på synpunkter@vmfqbera.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos VMF Qbera eller för att du har har anmält ditt intresse. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.