Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi har haft ett årsmöte

Sedan förra medlemsbrevet har vi haft vårt årsmöte och några av oss har varit i Stockholm på Frilans Riks årsmöte. Protokollen från vårt årsmöte och den nya styrelsen första möte finns här.

Elva medlemmar (23 procent) deltog i årsmötet. I sista minuten bytte vi lokal från Grönborg till en mindre och billigare lokal. Till ny styrelse valdes Karin Kämsby (ordförande), Olof Axelsson (kassör), Fredrik Mårtensson, Peder Andersson, Therése Ny och Mats Andersson (ledamöter). Anneli Carlsson Åsén, Östersund och Britt Mattsson, Gävle (båda nyval) valdes till ersättare.

Ett förslag från årsmötet var att kalla även ersättare till styrelsemötena. På grund av det har vi bytt från Phoneras gratis telefonmöten till Zooms videomöten där det går att ha fler deltagare. Det verkar fungera bra och vid årets första styrelsemötet deltog hela styrelsen.

Konsten att räkna klick

I samband med årsmötet hade Peter Carlsson från Mittmedia bjudits in för att berätta om hur resultatet av läsarbeteenden på webben styr arbetet på redaktionerna. Inbjuden gäst var också Göran Schüsseleder, vår kontaktperson i Frilans Riks styrelse. Han bidrog bland annat med synpunkter på förbundsstyrelsens förslag till stadgeändringar.

Motioner: Årsmötet antog en motion till Frilans Riks årsmöte om tjänstepension från första anställningsdagen för dem som är födda 1978 eller tidigare. Den antogs även av Frilans Riks årsmöte och har skickats vidare till Journalistförbundets kongress som äger rum i april.

Efter årsmötet pulsade vi i snöyran till Tvätteriet på Grönborg för att testa 3D-scanning, virtual reality och robotprogrammering. 3D-utskrifter av deltagarna finns att hämta hos Olof Axelsson på Sjögatan 23 i Sundsvall.

I Frilans Riks årsmöte deltog från klubben Therése Ny, Hans Månsson och Karin Kämsby. Karin deltog även i klubbkontaktträffen följande dag.


Vi finns på webben:
www.frilansmellannorrland.se
och på Facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Mellannorrlands frilansklubb inom Journalistförbundet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration,klicka här.