Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från FU april 2018

Främjandemedel för Lingio

Vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd har beviljats främjandemedel från Arbetsförmedlingen för att fortsätta arbetet med att utveckla språkappen Lingio. Redan idag kan man, med hjälp av Lingio, på egen hand studera den yrkessvenska som används i fastighetsbranschens yrkesroller och på så sätt förbereda sig för ett arbete i vår bransch.

Nu fortsätter arbetet och ytterligare funktioner ska utvecklas för att göra appen ännu mer användbar. En bank med 5.000 ord och fraser vanliga inom fastighetsbranschens yrkesroller (fastighetsskötare, -värd, -tekniker och -ingenjör) ska tas fram. Detta kommer att göra översättningsfunktionen i appen mycket säker och pålitlig, även när det gäller specifikt yrkesspråk.

I projektet ingår också att skapa möjlighet för appen att översätta text på fotografier. Man ska alltså kunna ta ett foto på exempelvis en varningstext och få denna översatt till sitt språk. Detta tror vi kommer att bli en stor och viktig hjälp i mångas vardag.

Projektet kommer att löpa under hela 2018. Lingio finns tillgänglig till både iPhone och Android och är helt kostnadsfri att ladda hem och använda. Klicka på knappen nedan för att komma till Lingios hemsida där kurserna också finns tillgängliga.

Rekord många utbildning på Yrkeshögskolan!

Yrkeshögskolan erbjuder ett rekordstort utbud av utbildningar inom fastighet till hösten 2018. Ta chansen och utbilda dig till någon av branschens spännande yrkesroller! Examinerade från dessa utbildningar är, och kommer att vara, hett eftertraktade nu och i framtiden. Se vilka utbildningar som erbjuds genom att klicka på knappen nedan!

Följ Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd på Instagram!

Nu finns vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd på Instagram! Följ oss där och dela gärna vidare den information som vi sprider. Vi heter @fastun_se på både Instagram och Twitter. Du kommer till vårt konto på Instagram genom att klicka på knappen nedan. Välkommen till oss!

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta oss här.

Besök oss på www.fastun.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubelinkedininstagram

Vi tryggar branschens framtid!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.