Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

 Reconstructive Growing Circle
En resa från kontroll till tillit
- att finna sin väg

Försöker du kontrollera livet eller har du tillit till att livet bär dig? Välkommen med på en utforskande resa i spänningsfältet mellan tillit och kontroll, till att det kanske inte alltid är som du tror. Livet pågår i varje ögonblick, i varje andetag men vad gör du för att känna livet i ett andetag? Vad är kontroll och vad är tillit? Och hur känns det att ha kontroll och tillit?

Bakom vårt behov av att kontrollera ligger ofta våra rädslor. Det kan vara rädslan att misslyckas, att inte få tillhöra, att inte duga precis som man är och mycket annat. Tillit å andra sidan är att våga visa och vara i sin sårbarhet med ett öppet hjärta. Under vår uppväxt lär vi oss att kontrollera för att passa in och få tillhöra. Vi fortsätter under livet att använda oss, medvetet och omedvetet, av våra inlärda sätt att hantera riskerna för att inte nå det vi önskar och rädslorna som ligger bakom. Tills vi en dag kanske inser att kontrollen styr våra liv istället för att stödja och hindrar oss från att leva med ett öppet hjärta.

Det finns olika modeller för att se hur vi kan hantera riskerna på vår väg för att nå de mål vi sätter upp. Den nationellt och internationellt mest tillämpade modellen för styrning och kontroll i organisationer är COSO ramverket. En modell som kan användas på alla system, individ, familj, organisationer etc.

Med intellektet kan vi analysera och bedöma risker men vi behöver integrera resten av kropp och själ för att se helheten och förstå vad kontroll och tillit är. Reconstructive stödjer oss att undersöka vad tillit och kontroll är genom att utforska vad som ligger bortom det vi med intellektet tror oss veta. Reconstructive kan öppna oss för livets flöde och till att finna vår egen väg. Läs mer om Reconstructive på Reconstructiveschool och på Humansky.

Katarina som kommer att guida på resan har lång erfarenhet, inom näringsliv och offentlig sektor, som revisor och controller med fokus på styrning, ledning och kontroll. I bagaget har hon, förutom vad livet lärt henne, flera akademiska examina bl.a. i psykologi, utbildning i psykosyntes samt Reconstructive. Det var mötet med Reconstructive och de afrikanska elefanterna som förändrade hennes värld och tog henne med på livets resa. Resan från kontroll till tillit, från att överleva till att leva, till att vandra på sin elefantstig.


Varmt välkomen med på resan som går av stapeln den 14-15 april.

När: Lördagen börjar vi kl 9 och slutar senast kl 18. Söndag börjar vi kl 9 och slutar senast kl 17.

Var: Göteborg – plats meddelas senare

Investering: 2 800 kr inklusive moms. Lunch och fika ingår båda dagarna. Anmälan är bindande.

För anmälan och information kontakta Katarina via 070-180 17 71, katarina@tlou.se eller TLOU senast den 9 april.
Information om COSO ramverket finns på The Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commissions -  COSO


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter