Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Krinovas vd har ordet | Februari 2018

Det har varit en spännande start på det nya året. Sista veckan i januari arrangerade vi den första av sex Innovationsseminarier för företagen som är med i TÖS-projektet (Tillväxt i Östra Skåne). Dessa seminarier arrangerar vi tillsammans med Johan Wester. 170 engagerade deltagare som representerade 60 företag och andra organisationer var med på denna första innovationsdag. En kul dag som vi vet också skapade många nya relationer mellan företagen. Nog så viktigt! Dagen hölls i andan av öppen innovation och tre företag fick i workshops hjälp av övriga deltagare med sin omvärldsanalys. Några dagar senare, sista helgen i januari, var det dags för Krinovas årliga food hackathon denna gång i samarbete med DTU Skylab och Greater Copenhagen. Food hackaton är en innovationstävling och Sparbanksstiftelsen 1826 sponsrar med prispengarna på SEK 50 000. Denna helg sjuder det verkligen på Krinova, mer om eventet kan du läsa längre ner i nyhetsbrevet! Jag måste också få tacka alla Krinovas medarbetare som engagerade sig hela helgen för att se till att Kristianstad och Krinova visade sig från sin bästa sida en grå helg i januari.

Annars har vi också haft fullt upp med att skala upp vårt innovationsstöd till mat-företag i Skåne och komma igång med vårt nationella uppdrag som matinkubator tillsammans med Inkubera, inkubatorn i Örebro och övriga partners. Det kan vara mycket i bland men det är sällan tråkigt på Krinova och skratten är aldrig långt borta i arbetet tillsammans med t ex matföretag och företag som är med i innovationsspåret i TÖS.

Charlotte Lorentz Hjorth


Över 70 deltagare från mer än 25 länder

Helgen 26 – 28 januari arrangerade Krinova innovationstävlingen Greater Copenhagen Food Hack. Över 70 deltagare från mer än 25 olika länder spenderade helgen med att jobba fram koncept för hur vi kan producera, distribuera och konsumera mat på ett mer hållbart sätt.

Greater CPH Food Hack är inte bara en innovationstävling det är också en neutral mötesplats för alla som har ett intresse av mat. Närmare 200 personer kom på fredagens halvdagskonferensen som inledde Greater CPH Food Hack.

I år var det fjärde gången som Krinova arrangerade food hackathon. En nyhet är att det i år sker i samarbete med DTU Skylab utanför Köpenhamn och Greater Copenhagen. Upplägget är en 2-stegraket. Första delen var det som hölls i januari på Krinova. Den 4-6 maj hålls Hack #2 på DTU Skylab utanför Köpenhamn och här blir fokus på prototyper. Anmäl dig till Greater CPH Food Hack 4-6 maj 2018 på DTU Skylab. Nyfiken på resultat från Great CPH Food Hack #1 läs mer här.


Lär dig mer om livsmedelscertifieringar

Vill du lära dig mer om certifiering och märkning? Funderar du på vad en certifiering kan ge dig? Nu har du chansen att lära dig mer om ekologisk, KRAV eller andra märkningar? Den 9 mars arrangerar Krinova en utbildningsdag tillsammans med HS Certifierings AB. Sista dag för anmälan är 28 februari.

› Läs mer 


Venture Cup

Venture Cups startuptävling är öppen! Missa inte chansen att utveckla din affärsidé, få feedback, utöka ditt nätverk, publicitet och chansen att vinna upp till 500 000 SEK!

› Läs mer


Lärkonferens 9 mars

Inom ramen för projektet Social Innovation Skåne arrangeras för andra året en lärkonferens med det övergripande temat social innovation. Det blir en heldag analysera för att lära och framtidsspana kring utvecklingen av social innovation i våra projekt och i Sverige. Krinovas vd Charlotte Lorentz Hjorth deltar i panelen ”Hur kan system och struktur stötta social innovation och samhällsentreprenörskap?”

› Läs mer


Digitalisering inom demensvård

Första februari startade projektet DIDEC (Digital Innovation for Dementia Care). Projektet drivs av Perstorp kommun och Krinova är en av parterna. Syftet med DIDEC är att genom förbättrad metodik för samskapande och utmaningsdriven innovation inom demensvården, öka innovationskraften, konkurrenskraften och tillväxten inom Life Science SME:s (små och medelstora företag) inriktade mot tekniklösningar för demensvård.

› Läs mer


Nya medarbetare

Vi välkomnar två nya medarbetare till Krinova, Bodil Nilsson och Iwona Slojka. Bodil och Iwona jobbar båda som projektkoordinatorer 20% i projektet SB FICA. Fokus i projektet är kunskaps- och erfarenhetsutbyte med partners i Polen och Litauen med utgångspunkt från matområdet. En del av erfarenhetsutbytet syftar till att skapa, utveckla och internationalisera olika matevenemang.


facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.