Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 Så här når du oss:

Utbildnings- och konsultfrågor 

Patrik Woss 0702-17 22 60

Innesäljare, mätansvarig, order och ekonomiansvarig
Niclas Hahne 08-645 10 75

Innesäljare, order och logistik
VD för Lajapro AB, ergonomiprod.
Christofer Hahne 08-645 10 75 

                         ******
Vårens öppna utbildningar:

Koordinatorkursen, 
09:00 - 16:30 (lunch och kaffe)

Göteborg Tisdag 6/3
Malmö Onsdag 4/4
Göteborg Tisdag 15/5
Stockholm Tisdag 29/5

Grundkursen,  

09:00-12:00 (kaffe ingår)
Göteborg Onsdag 7/3
Malmö Torsdag 5/4
Göteborg Onsdag 16/5
Stockholm Onsdag 30/5

Repetitionskursen, 
13:00-15:00 (kaffe ingår)
Göteborg Onsdag 7/3
Malmö Torsdag 5/4
Göteborg Onsdag 16/5
Stockholm Onsdag 30/5

                    ******

Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion regelbundet genomförs. Och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.


Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Atlas Copco Industrial technique AB

Saab Dynamics

Flir Systems

Consilium Marine & Safety

Cabinova

Fagerhults Belysning AB 

 

 

Hej alla ESD-intresserade!

1. Exempel på bra ESD-skydd!
2. Kunden har inte alltid rätt.
3. Statistik och fakta. Elektronik i Norden.
4. Utbildning ständigt pågående.
5. ESD-dammsugare.


1. Exempel på bra ESD-skydd!
Nedan till vänster finner ni ett antal företag som långsiktigt bygger skydd. Det har hänt att vi tagit bort företag som tappat i ambition. Vill du att ditt företag skall sättas upp på listan – vilket vi tycker vore trevligt – kontakta oss gärna så tittar vi tillsammans på förutsättningarna.

2. Kunden har inte alltid rätt.
Det kan ju tyckas att vi blåser upp oss, men vi jamsar inte med om vi uppfattar en mindre god ambition i Q-arbetet vad gäller ESD-skydd. Ibland händer det att några av våra kunder (ofta av ekonomiska skäl eller brister i kunskap hos ledningen) vill gena i en kurva.. En anpassad Q-nivå är självfallet OK. Men inte slarv eller att bortse från fundamentala fakta. Vi levererar naturligtvis skyddsprodukter ändå men vi deltar inte i några utbildningsinsatser som inte håller måttet. Och självklart kommer inte företaget upp på listan nedan. De som finns där, de platsar.

Fakta 1. De av er som har mer än åtminstone 10 ESD-arbetsplatser bör överväga att köra vårt koncept med mätvagnen. Jo vi vet att vi tjatar. Det finns en del som hävdar att de har full koll genom egna mätningar. Hittills har vi inte kunnat se detta i praktiken i något företag. Sett över tid i alla fall. Eldsjälar går i pension, rutiner naggas i kanten vartefter, folk tröttnar eller andra orsaker. Vi kan mäta ett rätt så stort antal objekt per timme. Inte bara Go/NoGo. I det faktiska värdet kan man se eventuella åldersförändringar och andra ändringar i egenskaper hos produktionsutrustningar. Spårbarheten är tydlig och det finns ett flertal andra positiva bieffekter. Mycket mer av ordning och reda. Oftast har de flesta av våra kunder ½ års intervall i mätningar. Men det finns även exempel på både kvartalsvis och helårsvis i frekvens. Att genomföra en mätning både under sommaren och också under vintertid är en poäng i sig kopplat till skiftningar i luftfuktigheten inomhus över året.

3. Statistik och fakta. Elektronik i Norden.
Fakta 2. Statistik kan vara fakta. Göte Fagerfjälls kåserier är inte på något sätt kopplat till ESD-skydd. Men de är ändå mycket tänkvärda hur man kan hantera och analysera en påtaglig verklighet. De flesta av våra prenumeranter läser säkert precis som vi Elektronik i Norden. Det gör vi med glädje (inte minst vår Peter). Götes tankar är i en klass för sig. Han skaffar fram fakta och officiell statistisk. Därefter kommer analysen. Inte tvärtom som det brukar vara när det ibland är ideologier som styr tankarna. Många har mycket miljöarbete på agendan vilket är vällovligt men att bortse från uppenbara fakta, att låta sig styras planekonomiska idéer och därtill mycket ideologi styrt av känslor är inte lösningen bedömer vi, Då är inte sannolikheten särskild hög att miljöarbetet bli framgångsrikt (Peters tankar igen). Titta gärna på Götes senaste alster "Säkrast att ha en vit katt". Därifrån kan ni även gå till Götes tidigare kåserier. Upplyftande tankar för själen. God läsning!

4. Utbildning ständigt pågående.
Här intill ser ni de öppna utbildningarna som är i röret framåt. Av särskilt intresse är att nästa vecka kör vi repetitionsutbildning genom websändning med relativt många deltagare. Vill ni veta mer hur det fungerar så hör gärna av er.

5. ESD-dammsugare.
Senaste veckorna har vi fått rätt mycket förfrågningar om dammsugare. Det som vi nu har i vår fatabur och som vi hävdar är bra produkter är V555 och V888.

V555 är en mindre ESD-dammsugare som man lätt kan hänga över axeln med medföljande axelrem. Passar utmärkt för mindre ytor som bord mm.

V888 är en lite större ESD-golvdammsugare med en mängd olika tillbehör att välja på. Om ni går in på en av dammsugarna i vår webshop så finns en tillbehörslista under "fil-knappen".

Kontakta gärna Niclas om ni har några frågor om dammsugarna.

Med hopp om mera ESD-bus framöver,
Peter, peter@armeka.se, 0708-62 66 03

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.