Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Är du en stolt svensk traillöpare?

Ska du springa ett lopp utomlands är det kul att visa varifrån du kommer. Och även om du håller dig hemmavid, så höjer ju snygga träningskläder både humör och löpsteg. Med hjälp av Trimtex laserdesign har vi tagit fram en tävlingströja, tävlingslinne och jacka som du nu kan beställa online i deras webbshop.


Tips i vinterträningen

Bättre löpare med yoga?

Vad är fördelarna med att få med yoga i träningen? Vi hängde på experten Miranda Ericson på passet "yoga for athletes". "Jobbigare än ett ultramarathon" tyckte delar av testpanelen.

Läs mer här

Snöskor utmärkt vinterträning

Vi älskar ju naturen hela året. För att springa på fjället även vintertid är snöskor ett utmärkt redskap och dessutom en bra träningsform. Kika in vår video från testet i Jämtlandsfjällen.

Läs mer här

Löpskolning för bättre teknik i vår

Löpskolning förbättrar löpsteget. Övningarna fokuserar på löpspecifika muskler, koordination, spänst och lär oss att hålla en bra hållning. Kolla in coach Lena Gavelins tips på pass.

Läs mer här


Intervjuer

André laddad för 2018

Han är rankad trea i Skyrunning-seriens extreme-klass efter 2017 och blev 22:a vid VM i Ultratrail. Efter en fjolårssäsong där han gjorde flera av karriärens bästa resultat blickar André Jonsson fram emot ett ännu bättre 2018.

Läs mer om André här

Johan värmer upp på Gran Canaria

Yoga varje dag, samt en långsam och successiv upptrappning av löpningen. Det är planen som ska ta ett av våra svenska VM-hopp, Johan Lantz, tillbaka i toppform 2018. Just nu tränar han hårt på Gran Canaria.

Läs mer om Johan här

Kerstin ny landslagsledare

Nytt för 2018 är att Kerstin Rosenqvist kommer att ta över uppdraget som landslagsledare i Ultratrail. Kerstin är själv en meriterad ultralöpare och vet väl vad som krävs för att prestera på topp.

Läs mer om Kerstin här


Nyheter från loppen

Starta trailsäsongen i Åhus strandskogar

Första helgen i mars. Vasaloppshelg och snö som sannolikt täcker stora delen av Sveriges yta. I strandskogen söder om Åhus på Skånes ostkust är det dock troligtvis barmark. Den 3 mars är det dags för den fjärde upplagan av Åhus TrailRun. Vi tog pulsen på tävlingsledaren Johan Modig.


Åda Wild Boar – en löparhelg med naturen som bas

Åda var platsen där de första vildsvinen rymde från ett hägn och förvildades, härifrån har de spridit sig över Sörmland. Nu springer traillöparna i grisarnas vackra skog i Åda Wild Boar. Anders Nordström är mannen bakom tävlingen som nu utvecklas till en hel helg av upplevelser i naturens tecken. Vi tog ett snack med honom om vad som väntar.


Tjurrus i Falun och Helsingborg i höst

Under 2018 drar den leriga succén Tjurruset på turné. Förutom en maxad evenemangsdag i Stockholm med Tjurruset, Kalvruset och Nattruset kommer Helsingborg och Falun få besök av både Tjurruset och Kalvruset. Så förbered dig på en leriga löparfester i höst!


Veckans pass v 7

Trailcoach Lena Gavelin skapar varje vecka kvalitativa träningsprogram.Den här veckan gäller det klassiska intervallpasset 4*4 min. Ett givet recept för dig som vill förbättra ditt VO2max, dvs konditionen.

Läs mer


instagramfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.