Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 5 2018


Hej på er alla!

Hoppas att ni alla haft en bra vecka.

Nu börjar sportlovsveckorna för många och även uppladdning inför våra DM. Först ut är DM Norra den 3 mars. Har ni någon roligt sportlovsaktivitet som ni vill delge får ni gärna skicka in den till mig. En bild och lite text, alltid roligt om någon vill dela mig dig och inspirera andra.

Dagens Cheerinfo innehåller information om olika utbildningsmöjligheter med Attention. Bra utbildningar som är bra för alla föreningar att gå på.

Ni hittar också information om SISU och hur ni kan använda dem för era studier i föreningen. Är där någon förening som har ett samarbete med SISU idag med en utbildningssatsning som ni vill berätta om? Skicka gärna in så vi kan delge och inspirera andra.

Sist men inte minst - Sista datum för LOK stödsansökan är den 25 februari - Missa inte den!

Önskar er alla en trevlig helg
Tjipp och hej
Kia


Påminnelse - LOKstöds ansökan

Sista dagen för att skicka in höstens LOK-stödsansökan för de föreningar som är anslutna till RF är nu på lördag 25/2 kl 23:59


Föreningslivets ordlista

Stadgar, förtroendevald, adjungera, presidium och fler ord som tillhör det ideella föreningslivet är kanske ord ni undrat vad de egentligen betyder?

Det är inte lätt och det är ofta man kan känna sig borttappad bland orden när man kommer in i styrelsen, eller när man har kontakt med någon myndighet.

Här har jag hittat en jättebra ordlista med förklaring till de flesta av de ord som används inom det ideella föreningslivet som jag hoppas kan vara till hjälp!

Här är länken


Lärgrupper och lärtimmar hos SISU

SISU är Sveriges idrottsutbildare och deras motto är ” Vi är där idrotten lär” När två personer och en ledare träffas sker ett lärande och man kan då skapa en lärgrupp. Denna lärgrupp kan ni registrera och sen genomför ni lärtimmar. Ni måste som minst vara två aktiva och en ledare och tillfället måste innehålla ett teoretisk lärande på minst 45 minuter. Då har ni en lärtimme.

Mer om lärgrupper och lärtimmar läser du på SISU:s hemsida

Vad kan ni då vinna på detta?
När en lärtimme registreras registreras även en resurs. Denna resurs kan ni använda till olika utbildningssatsningar framöver. Så även om ni inte skulle ha någon kostnad just för denna lärgruppen kan ni samla det för att täcka kostnader för annan utbildning.


Ny handbok från UNICEF ska stärka barns rätt inom idrotten

Inom barn- och ungdomsidrotten finns det idag brister både när det gäller kunskap och tillämpning av barnkonventionen. När konventionen blir lag år 2020 kommer det att ställas högre krav på idrottsföreningarna och därför har UNICEF Sverige nu tagit fram en handbok som ett stöd till landets idrottsledare.

Ta gärna en titt på denna redan nu när ni inför kommande terminer lägger upp ert arbete i föreningen. Ni får en överblick av vad barnkonventionen handlar om och hur ni kan få den att passa in i er idrottsverksamhet.

Den vänder sig till idrottsledare och föreningar som kan behöva kontkrena råd kring vilket ansvar de har för barnen i sin verksamhet.

Detta material kan vara ett väldigt bra underlag och studiematerial som ni kan hålla lärtimmar i. Ni skulle kunna ha lärtimmar genom SISU både med era tränare men även med er styrelse. Detta är då något ni kan få hjälp med av SISU i upplägg men kanske även lite ekonomiska medel för genomförande.


Mer utbildningar

Här finner ni en presentation av föreningen Attention och deras utbildnings sektion.

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) så som ADHD, Aspergers syndrom/Autismspektrumtillstånd (AST), språkstörning och Tourettes syndrom.

Attention arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden. Vi arbetar också för att anhöriga ska få ökat inflytande och avlastning.

Vi är Riksförbundet Attentions utbildningscenter och är ett av Sveriges mest anlitade utbildningsföretag inom området neuropsykiatri. Eftersom vi är en del av Attention har vi en unik kunskap om vilka behov som finns hos personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi utbildar anställda, beslutsfattare och alla andra som behöver mer kunskap inom området.

Vi förmedlar kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som ADHD, ASD (diagnoser inom autismspektrat), Tourettes syndrom, kommunikationsstörningar (störd språkutveckling), specifika inlärningssvårigheter (lässvårigheter, skrivsvårigheter, räknesvårigheter), intellektuella funktionsnedsättningar (psykisk utvecklingsstörning).

Våra utbildningar kombinerar teori och praktik och våra föreläsare är allt från erfarna läkare, psykologer, specialpedagoger och arbetsterapeuter till personer med egna funktionsnedsättningar.

Vi erbjuder öppna kurser och uppdragsutbildningar i hela landet – från korta föreläsningar till längre utbildningar.

Utbildningstillfällen hos Attention finner ni här!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.