Senaste från Studieförbundet Bildas verksamhet i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Februari 2018

Studieförbundet Bilda region Mitt

Vill du ha tips på vad som händer där du bor? Nu är det lätt för dig att se vad vi har på gång då vi har skapat nya lokala Facebooksidor på de orter där vi har kontor. Bor du t.ex. i Järvsö så följ Järvsös sida om du är särskilt intresserad av studiecirklar, kurser och kulturprogram i Järvsö med omnejd!
Sök på Bilda + önskad ort på Facebook och klicka på gilla! 


Volontären Bosse 94 år

Bosse spelar dragspel på sittdansen i Dalarna och är enormt uppskattad av deltagarna. Han tycker själv att spelandet "har en uppiggande effekt på ålderdomen". Han började som volontär på Bilda när han var 86 år och fyller nu hela 94 år. Stort grattis från oss alla på Studieförbundet Bilda!


Lära för att leda

Vi arrangerar flera kvällar med ledarutbildning i regionen för dig som vill lära dig mer om bland annat gruppdynamik, ledaregenskaper och olika lärstilar. Anmäl dig till någon av våra träffar: i Edsbyn den 21 februari, Falun den 25 april eller i Sundsvall den 3 maj. Kurskvällarna är helt gratis för dig som är ledare i Bilda!


Killar och män - det är dags att börja prata!

Hur ofta pratar du som är man om kärlek, vänskap och sårbarhet med andra män? Ordna en #killmiddag och samtala med andra män om hur det är att vara man utifrån olika teman. Ambitionen är att ge killar och män chansen att börja med sig själva i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle.  Vill du delta? Kontakta Carina.


Ledarutbildning - livet och hälsan

Nu erbjuder vi en ledarutbildning i Existentiell hälsa i Östersund. Passar perfekt för dig som vill arbeta i grupper med de existentiella frågorna. Efter utbildningen kan du leda grupper där människors självkänsla stärks. Livet får en dimension till, ger inre styrka och en känsla av sammanhang.


Nominera till Bildas kulturstipendium

Bilda delar ut kulturstipendier för att stimulera och uppmuntra personer och grupper och för att göra folkbildningen känd. Stipendiet på 20 000 kronor ska delas ut till en kulturarbetare eller kulturgrupp som har gjort betydande insatser för det lokala kulturlivet där medskapande och delaktighet har varit centralt.


Kurs för danstokiga

Många vallfärdade till Bollnäs i slutet av januari för att dansa modern fox. "Det var en magisk stämning över kursen, nivån på deltagare var hög, socialdansen blev en av de bästa vi haft och efteråt kände vi oss så otroligt nöjda med kursen.", skriver FoxFusion på sin Facebooksida. Vi på Bilda ser fram emot många svängiga kurser i vårt nya samarbete!


När livet stramas åt då skärps blicken

Hur förhåller man sig till att vara förälder till ett barn med särskilda behov, med olika typer av neuropsykitariska diagnoser och till sitt eget liv där behovet med olika livshändelser möts? Sofia Camnerin berättar i sin föreläsning om att vara förälder till ett barn med dubbla neuropsykiatriska diagnoser.


Erbjudande till cirkelledare

Du som är cirkelledare är viktig för oss. Utan dig blir det ingen folkbildning. Nu vill vi ge lite tillbaka till dig. Om du är cirkelledare i Bilda kan du få en biljett till Existentiell Filmfestival. Mat, boende och resa ingår också. Totalt kommer sex cirkelledare från hela landet att få möjlighet att delta.


Nya kortlekar för samtal

Nu finns helt nya kortlekar av populära "More than one story". Frågekortleken finns nu på flera språk: svenska, engelska, arabiska och persiska/dari. Korten uppmuntrar till samtal och berättande i din studiecirkel eller grupp. Beställ via din Bildakonsulent!


Kurser i kulning

Kulning är ett kraftfullt lockrop som använts som arbetsredskap i fäbodmiljö för att kommunicera med djur och människor över avstånd. Nu erbjuder vi en kurs i kulning i Sundsvall med Ulrika Bodén och en i Gävle med Johanna Bölja. I mars finns även en kurs i folklig sång med Ulrika Bodén. Anmäl dig redan idag!


Du kan påverka vem som får bestämma

Välkommen till Studieförbundet Bilda Mitts regionstämma den 14 april 2018 i Söderhamn. Nu kan du som är ledare eller deltagare i Bilda Mitts verksamhet föreslå personer till regionstämman. I stämman samlas ombud som tillsammans bestämmer vad Bilda Mitt ska satsa på de kommande två åren. Stämman avslutas med att se Swede Hollow.  


Berättelsen om Bilda

facebookinstagramhomepage

Vad brinner du för?

Ditt intresse kan bli en studiecirkel hos oss!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du har anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.