Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

- STOKO-Shop Nyhetsbrev. Februari 2018. Nr.3 -

Friskare med bättre handhygien

Ett problem för de flesta företag är att sjukfrånvaron periodvis skjuter i höjden. Studier visar på att mycket av sjukfrånvaron kan undvikas med ett sådant enkelt knep som bättre handhygien. Till en stor del smittar medarbetarna varandra genom handkontakt.

vabruari

God handhygien.

Det enklaste sättet att förebygga smittspridning är en god handhygien. Det är en självklar och enkel grundregel att alltid tvätta händerna efter toalettbesök och före måltid. Löst sittande smuts tas bort med tvål och vatten. Tvätta händerna i 20sek. Tvätta hela handen och rengör mellan fingrarna och ända ut till fimgertopparna.

handhygien

Ett bra exempel på att bättre handhygien kan minska sjukfrånvaron är den studie Smittskyddsinstitutet och Smittskyddsenheten i Örebro redovisade för några år sedan där 60 förskolor deltog.

" Barn och personal på de aktuella förskolorna har använt desinfektionsgel efter toalettbesök och före måltid och sjukfrånvaron har minskat med 12 procent. Det motsvarar en minskning av samhällets kostnader, för vård av sjukt barn, i Sverige med 200 miljoner kronor. " Källa: svt.se/nyheter

På arbetsplatser är oftast händerna i ständig kontakt med föremål och andra personer. Överallt finns mikroorganismer som kan fastna på händerna. Det kan t.ex. vara inom monteringsindustrin där samma produkt handskas av ett flertal personer eller inom förskolan där personal och barn har en nära kontakt och organismer förs från hand till hand. Bakteriella mikroorganismer smittar oss sedan när våra händer kommer i kontakt med munnen vid måltider eller ögonen och näsa när vi kliar oss.

Användning av handdesinfektion kan minska frånvaron från förskolor och arbetsplatser med så mycket som tjugo procent. Det visar både forskning och erfarenheter från hösten 2009 då skräcken för svininfluensan bidrog till att många var extra noga med att tvätta händerna. Samtidigt som vi köade för vaccin så införde förskolorna rutiner när det gällde att tvätta händerna. På många håll fick barnen dessutom använda handdesinfektion flera gånger om dagen. Det gjorde att vi slapp många förkylningar och maginfluensor.

"  - Ja, har man en god handhygien och kombinerar det med handsprit på förskolan då får man en dubbel effekt, säger Hans Fredlund, smittskyddsläkare i Örebro läns landsting. " Källa: svt.se/nyheter

Bakterier sprids lätt med handtorkar och textilhanddukar. Torka därför torrt med pappershanddukar när du är på arbetsplatsen eller besökt offentlig toalett. 

En bra hudvänlig tvål för allmän smuts är skumtvålen Refresh Clear FOAM som både är parfym- och färgämnesfri. Refresh Clear FOAM innehåller hudvårdande ämnen som förbättrar hudens återfuktning och förebygger uttorkning. 
Sitter smutsen hårt använder man lämpligast en rengöringspasta t.ex. Solopol Classic.

Handdesinfektion ett komplement till tvål.

Lika naturligt som det är att det finns tvål vid arbetsplatsens tvättställ, bör det vara att det där också finns desinfektion. Vi rekommenderar vår hudvänliga skumhanddesinfektion InstantFOAM Complete. Efter att händerna är tvättade med tvål eller rengöringspasta gnids händerna noggrant in under ca.20 sekunder med handdesinfektion. Glöm inte mellan fingrarna och fingerspetsarna. Desinfektionen tar inte bort smuts utan är tillför att bli av med bakterier. InstantFOAM Complete är parfymfri, färgämnesfri, hypoallergen, alkoholbaserad och innehåller fuktighetsbevarande ämnen. Används utan vatten och dödar 99,999 % av de flesta vanliga bakterierna. InstantFOAM finns i flera storlekar för användning i hemmet, olika arbetsmiljöer, offentliga miljöer samt i praktisk liten 47ml förpackning lämplig att ta med i t.ex. handväskan.

InstantFOAM Complete 400ml
InstantFOAM Complete 400ml

Vinterpaket

Vinterpaket

Får du lätt torra, nariga händer och kanske till och med sprickor i huden när det är kallat ute?

Vi kan då rekommendera dig vårt Vintepaket med skyddskräm Stokoderm Frost, Skumtvål Refresh och hudvårdskräm Stokolan.

Passa på att köpa produkterna till ett mycket bra paketpris!

 

I paketet ingår:

- 1st. Stokoderm Frost. Skyddar huden i såväl skidbacken som i kalla arbetsmiljöer. Motverkar uttorkning och bevarar hudens naturliga skyddsbarriär. Fri från färgämnen och konserveringsmedel. Läs mer.

- 1st. Refresh Energie. Skumtvål med hudvårdande ämnen som förebygger uttorkning och förbättrar hudens återfuktning. Läs mer.

- 1st. Stokolan Sensitive PURE. Fuktgivande och återuppbyggande kräm för dagligvård av känslig hud. Utan parfym, färgämnen och konserveringsmedel. Läs mer.

Ord.pris: 239:-.Paketpris: 215:-


Ninasmat

Våra vänner Ninasmat tipsar!

 

Delad kärlek är dubbel kärlek.

Den 14 februari är det alla hjärtansdag, passa på att ge en nära vän, familjemedlem något fint.


© 2004-2018  Stoko.se/STOKO-Shop     info@stoko.se

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.