Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Rutinerade Paula visade Holland vad Lappland är

Gold of Lapland, Granö Beckasin och Forsknäckarna höll fanan högt på Vakantiebeurs. Tillsammans med Visit Västerbotten in Lapland och Swedish Lapland Visitorboard visades området upp för drygt 110 000 besökare.

Region Västerbotten deltog för första gången på Vakantiebeurs i Utrecht och hade flera företag och destinationer i sin monter. Gold of Lapland representerades av Paula Perriëns från Laplandtime.

 

- Jag är väldigt nöjd med de paket som tagits fram i Gold of Laplands exportgrupp och har redan fått flera förfrågningar från konsumenter, främst på vinterpaket för år 2019, säger Paula. Det är fjärde året Gold of Lapland deltar och i år var första året man hade paketerbjudanden.

 

Från Gold of Laplands exportgrupp deltog även Christopher Storm från Granö Beckasin och Robert Holmlund och Patrick Edin från Forsknäckarna. Exportgruppen har träffats tillsammans med den inhyrda expertkonsulten Cornelia Lohf på Tourism & Consulting North AB och utvärderat mässan samt planerat kommande halvår där Swedish Workshop är nästa stora affärsmöjlighet för medlemmar.

 

För mer info om exportgruppen,
kontakta Karin Fällman Stenlund på
 karin.fallman@goldoflapland.com


Foto: Jenn Evelyn Ann

Biosfärkandidat Vindelälven-Juhtatdahka

Vindelälven med dess avrinningsområde är inne i slutfasen med ansökan om att bilda ett biosfärområde inom FN-organet Unescos biosfärprogram. (http://biosfaromrade.org/). Gold of Lapland sitter med i styrelsen för bildandet och har sedan början av året ett kommunikationsuppdrag för kandidaturen. Biosfärområden är modellområden i världen där samverkan pågår för att utveckla hållbara lösningar för framtiden, såväl ekonomiska som ekologiska och sociala. Cecilia Wallinder, med erfarenhet från biosfärområdet längs nedre Dalälven, kommer att arbeta med uppdraget.  


Tom, Sabine, Karin och Donald i Ekorrsele.

Gammplatsen i Lycksele utvecklar nytt koncept

Regionala rätter och historia görs levande i Lyckseles vagga

Den 15 januari, lagom till Lycksele Hembygdsgilles styrelsemöte, kom det sista formella beskedet om att projekt Regionala rätter på menyn på Gammplatsen har beviljats projektmedel för att utveckla upplevelsepaket på Gammplatsen. Projektledare för detta är Cecilia Wallinder. 


Film med Producenterna

Ludwig och Johannes.

Just nu pågår för fullt produktionen av THIS IS US - Gold of Laplands filmprojekt som ska lyfta medlemmar i området som valt att delta. Producenterna i Norrland, Ludwig Eriksson och Johannes Holmlund står för jobbet och är ute och filmar för fullt. Resultatet kommer synas i all kanaler inom kort. Hittills har ett 15 tal medlemmar anmält sitt intresse och filmandet sker över hela området. Sofia Johansson är kontaktperson för detta. 

Nya medlemmar i föreningen

Lennart Nyberg - Vindelgallerian.

Under den senaste tiden har en rad nya medlemmar anslutit sig till Gold of Lapland-familjen. Bland dem finns Vindelgallerian med Lennart Nyberg i spetsen. - Vi vill kunna bidra till destinationens område med ett kvalitativt boende i Vindeln, säger han. Hotellet är 6000 kvm stort och har 39 rum och han har drivit det sedan 2004. Andra nya medlemmar som anslutit sig är Oden's Dawn i Vormsele, Mårdseleforsens Restaurang och Hotell Lycksele. 


Lyckad kampanj mot Finland

I sommras deltog Gold of Lapland i samarbete med Region Västerbotten Turism, Visit Umeå, Visit Skellefteå, Hemavan Tärnaby och South Lapland i en Facebook-kampanj mot Finland. 

Inläggen generarde totalt 630 236 unika views. Raggsjöliden och Budhas Kafferosteri fick som inlägg stort antal views. 

Älven som mötesplats i Lycksele

Lycksele Turistinformations Marino Carlsson har samordnat det nya utflyktsmålet på Umeälven. Projektet är en vidare satsning på vinterlederna i området. Nästa steg är skyltning av skoterlederna som turistinformationen hjälpt skoterklubben med. Lederna skall inventeras av ledklubben under våren.Text och edit: Sofia Johansson

 

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö


Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av  drygt 65 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

 

Gold of Lapland är en av tre samverkansparter i EU-projektet INTILL - INNOVATIV TURISM I LAPPLAND.

Gold of Lapland, Hemavan Tärnaby och South Lapland har beviljats ett samverkansprojekt för att utveckla turismen i den geografiska regionen Malå, Norsjö, Lycksele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Dorotea och Strömsund.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.