Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2018-02 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Jag hoppas alla haft en trivsam jul och nyår med både ledighet och lite tid för registrering. Nu börjar slutspurten i projektet och för att kunna publicera den slutliga versionen av Sveriges Dödbok 7 i november i år så behöver materialet vara inne senast den 31 juli. Detta är alltså vår deadline. Vi behöver hålla ett jämt och gott tempo för att klara det. Det ser bra ut men vi får inte tappa farten. Lägg inte för mycket tid på svårfunna uppgifter. Du behöver inte jaga vigseldatum i andra källor och kontrollera varje födelsedatum. Uppgifterna i den aktuella HFL duger. I storstäderna Stockholm och Göteborg kan också födelseförsamlingen vara svårfunnen och då får vi acceptera vissa luckor där. Det kommer finnas möjlighet att rätta och komplettera även i framtiden.

Vi kan också berätta att Namn åt de döda fortsätter! Förbundsstyrelsen tog i helgen beslutet att satsa på en ny utgåva av Sveriges Dödbok och utsträcka tidsperioden bakåt till 1830, med sikte på att ge ut nästa version år 2021. Ni är alltså hjärtligt välkomna att fortsätta i projektet, men mer om det längre fram. Nu är allt fokus på att få klart årets Dödbok!

Ha det gott hälsar

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@genealogi.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

3 162 församlingar/delar och 2 655 000 poster är klara per 2018-01-28.  Dessa har registrerats av ca 470 volontärer (enskilda och föreningar).


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.