Nyhetsbrev från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Glada nyheter i mörka november

Mitt i november ser vi framåt och minns bakåt

 För att betvinga mörker och kyla så passar vi på att minnas Kanelbulledesigntävlingen och intervjuar några som var med, Elliotbakar som mottagare av Årets hembakare-pris och lite annat smått och gott. Som t ex berättelsen om paret i Auckland Nya Zeeland som placerar Kanelbullens dag over there, hejar på Årets Konditor och så kikar vi på några favoritrecept ur boken Bara Bullar.. 

Kom ihåg att det vänder snart... och innan dess har vi ljuvliga advent!

 

Novemberhälsningar

Birgit NB

Hembakningsrådet

Elliot testar sin nya Ankarsrum, ocean blue minsann. Foto: Öyvind Lund

Elliot har fått sitt pris

Följ med hem till Elliot och hans familj i Katrineholm och kika på när han sätter igång och bakar för full fräs tillsammans med pappa Oscar. Livligt påhejad av lillebror Oliver och mamma Hanna! "-Jag är otroligt bra på att  baka", säger Elliot i en av alla underbara Instagramfilmer som Oscar släpper varje måndag eftermiddag. 

Läs här texten & njut av Öyvind Lunds bilder... 

Treårige Elliot sätter direkt degkrok och rulle på plats - här ska bakas bullar!

Den Goda Julen

Sista helgen i november finns det massor av trevligheter att göra - besöka, titta på, smaka av, inhandla. Läs mera om Den Goda Julen i Höganäs Blå Hallen

Spana in det charmiga retropaketet med Sockerflickan!

Årets Konditor & Bak- och chokladfestivalen

Isabella Westergren från Stockholm blev 2019 års Konditor. Juryn föll för hennes fina tolkning av temat de fyra elementen. Isabellas bakverk hade namn som Sommarvind, Höstglöd, Solkyss, Havsbris, Morgondagg... 

Läs om tävlingen och mera om Bak-& chokladfestivalen här...

Tre pristagare från Anders Ljungstedts gymnasium, Linköping med sina priser

Årets Kalasdesigntävling

Temat för Kanelbulledesigntävlingen var KALAS och tänk så många fina tolkningar vi fick! TACK alla tävlande och tack alla som coachat de tävlande. Tack också till alla som tänkte tävla men som inte riktigt hann skicka in bidraget till oss i år.

Läs om alla pristagarna och om prisutdelningen (som var den 4 oktober). Läs också intervjuerna med några av de engagerade tävlingsdeltagarna inklusive några lärare! Ni är fantastiska! 

Bullar - favoritrecept och tips på lussebulls-utbakning

Ur boken Bara Bullar har vi plockat fram två riktiga favoritbullar: Susannabullar & Slät vetebulle. Enkelt och jättegott! Och så får du en guide till hur du kan baka ut lussekatter och lussekusar. 

Nya Zeeland får Kanelbullens dag

V i fick ett spännande mail. Susanne Ingmar skrev så här.”- Jag bor på Nya Zeeland och driver ett företag som bakar bullar på svenskt vis. Vi tänkte försöka införa kanelbullens dag här nere i år så planerar att ge bort 1000 bullar i centrala Auckland för att boosta intresset lite.”

Läs här...

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.