Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev Januari 2018

Ett nytt år med massor av spännande händelser!

Ett nytt år har nu börjat och vi står inför ett år där det kommer att hända en massa spännade i Sonfjällsbygden! Vi har redan under slutet av 2017 och början av 2018 välkomnat flera nya företagare till bygden! Gemensamt för dessa aktörer är att man tycker att så många möter dem med otrolig positivitet och en hjälpande hand! Det känns jätteroligt att höra!

Upplevelsecentrum Sonfjället

Vi har fått ett glädjande besked från Härjedalens Kommun att man stödjer vårt projekt och har beviljat oss ett investeringsstöd för uppbyggnaden av upplevelsecentrum Sonfjället.

Vi har dessutom skickat in  en ansökan om stöd för att kunna bygga en intressant utställning och vår ansökan har Leader Sjö skog och fjäll prioriterat. Det slutgiltiga beskedes från jordbruksverket kan komma att dröja upp till 6 månader.

Byggstart förväntas i maj och vi har som mål att invigningen kommer att ske årskiftet 2018/2019.

SM i skidskytte i Hede!

Under helgen den 23-25 mars kommer SM i skidskytte gå av stapeln i vår by! Visst ska vi väkl drabbas av lite SM-feber allihopa!? Jag tycker att det är fantastiskt roligt att detta händer i vår fina by! Härligt jobbat av Hede SK och en av alla eldsjälarna &  Årets Sonfjällsbygdare 2017 Ulf Larsson som fått till detta arrangemang! 

Inflyttning!

Just nu är det en enorm efterfrågan på boende här i vackra Sonfjällsbygden! Många människor kontaktar mig dagligen för att de vill flytta hit. Det är familjer och par i olika åldrar som letar hus, stugor eller lägenheter att hyra eller köpa.

Det finns även en efterfrågan på boende från dem som vill sälja sitt hus och flytta till något mindre, helt enkelt det generationsskifte som sker just nu.

Ha gärna det i åtanke när ni hör om något som kan vara aktuellt.

Även tomma lokaler tar jag emot tips om och dem kan jag gärna lägga ut på hemsidan för HFG. Skriv ett par rader vad det är för lokal och gärna ett par bilder, sedan skickar ni det till oss på mail!

Ett par rader från kansliet

Jag tycker att starten på 2018 har varit fantastisk och det känns som om att det är mycket som händer hela tiden just nu hos oss alla! Flera nya företag har startat och har etablerat sig i området.

Kika gärna in på vår hemsida, för att se om vi har fått Er logga att lägga ut där! Fattas den, så mailar ni helt enkelt över den direkt till mig! Länk till hemsida, facebook eller mail kan också vara bra!

Du vet väl att via vårt samarbete med NyföretagarCentrum Jämtland/Härjedalen kan du boka in en rådgivning även om du redan har ett företag, för att ha en rådgivning hur man kan utveckla sin verksamhet eller se nya vägar! Kontakta vår rådgivare Lars för att boka en tid! Hans telefonnr är 070-233 6039.

Jag tror att vi alla känner av den uppåt-spiral som grabbat tag hos var och en av oss! Många pratar om att det hände så mycket i Hede med omnejd just nu! Vilken härlig känsla! 

 

Ha det fint så sesvi!

Hälsningar från Olivia på HFG´s kontor

 

Mail: olivia@hedeforetagargrupp.se

sms: 0730358712

 

Nästa styrelsemöte: måndag 19/2 18:30

Vi har för avsikt att hålla några av våra styrelsemöten ute hos våra medlemsföretag under året!

Finns det en möjlighet att vara hos Er?

Slå gärna en signal till Olivia 0684-41102.

Tack på förhand!


HFG´s mötesdagar 2018


19 febr        20 aug

19 mars      17 sept

16 april       15 okt

14 maj        19 nov

18 juni        17 dec

 

Tid:  18:30

Plats: anges inför resp.möte


Hede turistinformation

Vi vill gärna visa upp allt vi har i Sonfjällsbygden! Event och händelser av alla de slag! Ni vet väl om att vi gärna sprider ALLA olika event GRATIS för alla företag och föreningar och proivatpersoner i våra kanaler bland annat via facebook  instagram och våran kalenderfunktion via hemsidan.

www.sonfjallsbygden.se

facebookinstagram

www.hedeforetagargrupp.se

Hede Företagargrupp Ljusnevägen 14 840 93 Hede

info@hedeforetagargrupp.se

0684-41102

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hede Företagargrupp eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter