Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Victoria Park - en hyresvärd från helvetet?

För två år sedan kämpade vi i Kommuistiska Partiet tillsammans med många växjöbor mot borgarnas och Miljöpartiets planer på att sälja ut över 2000 kommunla lägenheter. Men folkviljan kördes över och de privata fastighetsbolagen Viktoria Park och Heimstaden tog över. Men redan efter några månaders ägande avviserade Vicktoria Park hyreshöjningar på uppemot 50 % och nu efter endast 14 månaders ägande går hyresgäster ut och vittnar om omfattande problem med och underlåtelser från detta skandalomsusade bolag. Kallt varmvattnet, icke-fungerande ventilationen och sömn som störs av nattligt renoveringsarbete är några av de brister och fel som hyresgästerna nu slår larm om; ja de går så långt att de kallar Victoria Park för hyresvärden från helvetet.
Vi i Kommunistiska Partiet kan sorgligt nog konstatera att händelseutvecklingen står i linje med vad vi varnade för för två år sedan. Men än går det att åtgärda denna skandallösa utförsäljning genom att återkommunalisera de privatiserade lägenheterna!
Läs mer här i vårt blogginlägg.

RKU bildat i Växjö
Onsdag 17 januari bildades en lokalorganisation av vårt ungdomsförbund RKU i Växjö.
Vi hälsar er ungdomar välkomna till det organiserade arbetet för socialismen och önskar er lycka till - ni behövs i växjöpolitiken!


Strömavhopp från sossarna

Socialdemokraternas frontfigur och kommunalråd i Växjö Åsa Karlsson Björkmarker hoppar politiken. Dagen efter meddelar landstingspolitikern och f.d. kommunalrådet i Växjö Charlotta Svanberg att hon också lämnar politiken. Noterbart är att Svanberg kommenterar sitt beslut med orden att hon nu "vill skaffa sig ett riktigt jobb". Vi kan bara hålla med, politiker borde ha vanliga jobb och när de arbetar som politiker ska de tjäna motsvarande en genomsnittlig arbetarlön.

Läs vad som kan ligga bakom sosseavhoppen och hur vi kommenterar dessa händelser på denna länk.

 

Proletären i ny tappning

Veckans nummer av Proletären (nr 4) innehåller en helt ny layout och tidningens webbsida har även den helt nytt utseende. Var med från början i nysatsningen för att stärka arbetarklassens röst i Sverige - här finns ett mycket bra prenumerationserbjudande.


Möte om demokratin på Kuba

Svensk-Kubanska Föreningen i Växjö ordnar ett offentligt möte om Kubas grundlag och hur demokratin i landet är organiserad. Föreläser gör Jan-Åke Karlsson, ordförande i Kommunistiska Partiet Växjö.
Lördag 10 februari, Stadsbiblioteket kl 13.00


Ännu en borgerlig tavla

I samband med Moderaternas byte på borgmästarposten för att hitta en reträttplats åt Bo Frank förpassades Benny Johansson till historieböckerna. Men som plåster på såren fick han sitt porträtt avmålat och tavlan hänger nu i kommunhuset. Kostnaden för denna tavla blev 110 000 kr skattekronor + moms. Även förrförre borgmästaren Nils Posse, också moderat, har fått sitt porträtt avmålat, för 79 000 kr + moms.

Dessa skattepengar kunde ha används på ett betydligt bättre sätt, t.ex. som stöd till Centrumskolan. Vi betackar oss för fler moderata tavlor!


Stöd vår valfond

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro: 54 41 22-5.


            Vi säljer arbetartidningen Proletären 
            Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
            Systembolaget, Samarkand fredagar kl 16.00 - 17.00
            Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00


Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter