Senaste från Studieförbundet Bildas Mitts verksamhet i samverkan med frikyrkan.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Februari 2018

Nyhetsbrev från Bilda - Frikyrka

Här kommer 2018 års första Bildanyhetsbrev från oss som samarbetar med regionens frikyrkor. Med förhoppning om att ditt år har börjat på bästa sätt så vill vi ge lite tips om kommande händelser från oss. Vi har också en ny medarbetare att presentera! 

Du har väl fått vårterminens Bildalistor? Om inte så hör av dig genast så fixar vi det!


Välkommen Erika!

Erika Planeskog börjar på Bilda på deltid från och med februari. Erika bor i Arbrå med man och barn och arbetar som lärare i spanska. Hon är engagerad i Forsbrokyrkan Arbrå med främst musik, barn och ungdom. Erika kommer att arbeta mest med församlingarna i Hälsingland. Varmt välkommen!


En kväll med Bilda i Edsbyn

Den 21 mars välkomnar vi cirkelledare till en kväll med god mat, materialtips, information om utbildningar och om vad samarbetet med Bilda kan ge din församling och din studiecirkel. Du får tillfälle att träffa oss konsulenter och möjlighet att ställa dina frågor. Det blir också lite musik. Begränsat antal platser, så anmäl dig snarast!


Lära för att leda!

Vi arrangerar flera kvällar med ledarutbildning i regionen för dig som vill lära dig mer om bland annat gruppdynamik, ledaregenskaper och olika lärstilar. Anmäl dig till något av våra träffar: i Edsbyn den 21 februari, Falun den 25 april eller i Sundsvall den 3 maj. Kurskvällarna är helt gratis för dig som är ledare i Bilda!


Kyrkdag: Tre kyrkofamiljer möts

Lördagen 5 maj bjuder Bilda in till en dag på kursgården Berget i Rättvik. Vi bjuder in präster, pastorer och ledare från frikyrkorna, katolska kyrkan och de olika ortodoxa kyrkogrupperna som finns i vår region. En dag för samtal om hur vi kan stötta varandra i frågor så som integration. Samtidigt får vi också en möjlighet att lära känna varandra bättre. 


Körhelg med gudstjänstmusik

Den 14-15 maj arrangerar Equmeniakyrkans sångarförbund och Studieförbundet Bilda en körhelg i Bollnäs Missionskyrka. Bakom rubriken "Tomas Epistlar" döljer sig möjligheten att få lära sig sånger författade av Tomas Boström. Sånger för årets alla söndagar. Vår nya medarbetare Erika Planeskog är en av krafterna bakom körhelgen.


Konkret konflikthantering

Kanalkyrkan i Sandviken har en ledarskola för unga vuxna. Gruppen gjorde under sensommaren 2017 en resa till Nordirland för att möta olika kristna grupper men också för att på plats se och lära om konflikter och hur de kan hanteras. De besöker gärna församlingar i regionen och berättar om sina erfarenheter och lärdomar från resan.


Erbjudanden till dig som är Bildaledare:

Prenumerationer på tidskrifter!

Nu finns två riktigt bra erbjudanden till dig som är Bilda-ledare: Tidskrifterna NOD och Teologi & Ledarskap till förmånliga priser! Läs mer här och kontakta sedan din konsulent!

Abonnemang på Davids hjärta!

Inget nytt erbjudande men väl värt att påminna om! Anmäl ditt lovsångsteam som cirkel hos Bilda och få ett års abonnemang av Davids hjärta. Läs mer hos Bilda och David media!

Helt nya "More than one story"

Vi har fått in nya frågekortlekar på flera språk: svenska, engelska, arabiska och persiska/dari. Korten uppmuntrar till samtal och berättande i din grupp. Beställ via din Bildakonsulent!


Författardrömmar?

Har du romanen färdig i huvudet? Vill du ha tips och idéer om hur du kommer igång med ditt skrivande? Har du redan skrivit och gett ut böcker? Vi planerar att under våren arrangera en inspirationsdag för dig som skrivit, skriver eller drömmer om att skriva. Intresserad?! Kontakta Maria Ceder för mer information och intresseanmälan! 


Bilda på Unite18

Bilda fanns naturligtvis på plats som samarbetspartner när en av de stora nyårsfestivalerna Unite18 arrangerades i Sundsvall. Pingstkyrkan fylldes av ett 300-tal ungdomar som samlades till fest, konserter och föredrag.

Bilda och Alpha

I januari inbjöd Elimkyrkan Sundsvall, Alpha Sverige och Studieförbundet Bilda till en insprationsdag. Läs mer om Alpha och Bilda här, eller kontakta din konsulent om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att komma igång med en Alphakurs i din församling.

Mod att leda

När Mod att leda-konferensen gick av stapeln i Lugnetkyrkan Falun i januari fanns Bilda med. 120 deltagare lyssnade till internationella föreläsare. En DVD med föreläsningarna finns att låna! Kontakta din konsulent!


Detta händer i regionen:

Följ Bilda Mitt Kyrka på Facebook Där ser du mer av vad som händer i kyrkorna i regionen!


Kontakta oss gärna!

Klicka på bilden för kontaktuppgifter.

Anna-Sara Leone

Maria Ceder

Samuel Wennstig

Siw Stigsson

Tony Karsbo


Berättelsen om Bilda

facebookinstagramhomepage

Vad brinner du för?

Ditt intresse kan bli en studiecirkel hos oss!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du har anmält att du vill ha vårt nyhetsmejl. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.