Anmäl dig före den 1 februari 2018

Det är mycket som ska fixas inför ett lopp och en stor del av fixet beror på hur många deltagare det blir. Med hänsyn till våra samarbetspartners och leverantörer – och så klart även till oss själva – så vill vi få kläm på hur många som kommer och springer så tidigt som möjligt. För att vi vill fixa ett grymt bra arrangemang! Det är anledningen till att vi höjer anmälningsavgiften från och med 1 februari.

Självklart är du välkommen att anmäla dig senare om det behövs, du kan anmäla dig ända fram till start – om det fortfarande finns plats.

Du som ändå har bestämt dig för att 2XU Idre Fjällmaraton blir din grej i sommar – peta in din anmälan redan idag!


Patric skapar medaljen att längta efter

Medaljen. Beviset och minnet från ditt lopp, din upplevelse, din dag. Ett minne av din känsla. Din känsla av att vara oslagbar. Raw Cut Studio är specialister på medaljer till traillopp och tillverkar dem hantverksmässigt, i trä. Varje bit trä är unik och har sin egen karaktär. Vilket i sin tur gör varje medalj unik. Precis som varje löpares prestation,
Längta efter att lägga vantarna på din Medalj!

 


Umaras spännande nyhet

Umara ligger inte på latsidan, något nytt, fräscht och revolutionerande är på ingång, menar biomedicinarna Tommy och Simon. Vi får inte veta vad, men har blivit lovade ett riktigt grymt lanseringserbjudande i samband med produktsläppet. Vi väntar med spänning.

Läs mer


Simon taggad på att visa styrkan

Skidåkaren Simon Andersson springer gärna och helst löptränar han på Städjan.
– Löpningen ger bra konditionsträning och jag ser fram emot ett kul lopp i 2XU Idre Fjällmaraton, säger en av Sveriges mest uthållighetsstarka längdskidåkare.

Läs hela intervjun med Simon

Helene längtar till fjället

Sju VM-medaljer i skidorientering, varav två guld, totaltrea i världscupen på rullskidor 2017, med två segrar, och flera världscupstarter i längdskidor, inklusive en Tour de Ski. Nu laddar Helene Söderlund för 2XU Idre Fjällmaraton.

Läs hela intervjun med Helene

VM-klara Bygdell kommer till Idre

Hon springer 100 miles lopp och ultralopp som om de vore en runda på det lokala elljusspåret. 45 km i 2XU Idre Fjällmaraton är i kortaste laget för Johanna Bygdell. Men det har varit annorlunda. Läs vår intervju med tjejen som i dagsläget är enda svenska tjejen uttagen till VM i Ultratrail.

Läs mer här

Hoka One One ny skopartner

Hoka One Ones skor syns redan på många trailfötter, nu går företaget in som skopartner till 2XU Idre Fjällmaraton.
– Det är ett lopp som stämmer överens med Hokas ursprung – att springa i bergen. 

Läs mer om samarbetet med Hoka.


Förbered dig med träningshelg i Sälenfjällen

På fjället mår du bra. Under den stora himlen är det du och de vidsträckta vyerna. Ja, och dina sköna träningskompisar så klart. Trailrunning Swedens fjälläger i Sälen betyder lustfylld löpning, go trötthet och grymt häng! Du får testa nya träningsformer som myrintervaller och orientering, du blir trött, skitig och – framför allt – glad.

Träningsdagarnablir också en utmärkt förberedelse och inblick i vad som väntar vid 2XU Idre Fjällmaraton senare i augusti.


45 km 1400 hm

Bovtse baalka

Vissa nöjer sig aldrig med annat än det värsta. Men du…se upp! Naturen kommer att utmana dig rejält. Med 1 400 höjdmeter, tre fjäll och ett underlag from hell, blir det en resa du aldrig glömmer. Belöningen blir riklig: När du spurtar nerför den sista backen – då känner du att du är oslagbar!

28 km 900 hm

Duvrie baalka

För dig som inte räds teknisk traillöpning och vill uppleva Städjan–Nipfjällets naturreservat till fullo. Här får du de vackraste vyerna och bästa stråken. Men vi snackar inte om en promenad i parken, 900 höjdmeter sätter dig rejält på prov.

12 km 300 hm

Vaejsjie baalka

För dig som är nyfiken på fjällöpning och vet att det även finns en morgondag, har vi skapat en mänsklig utmaning. Växlande underlag med fjällmyr, stig och ouups…vi klättrar visst uppför Idre Fjälls slalombackar också.Följ oss i sociala medier

facebookinstagram