Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Krinovas vd har ordet | Januari 2018

Tack till alla som bidragit till att göra 2017 till ett rekordår! När Krinova summerar året som gått kan det sammanfattas med ”all time high”. Aldrig tidigare har vi haft så många hyresgäster. I mitten av hösten sprängdes hundra-strecket och när året var slut fanns 107 hyresgäster på Krinova. Men det är inte bara hyresgäster som fyllt byggnaderna på Krinova. Närmare 26 000 besökare har under året kommit till Krinova för möten och konferenser. Allt detta tillsammans gör Krinova till just den mötesplats som vi vill vara. Nu pågår planering för en ombyggnad, för att göra plats för fler och för att göra Krinova till en ännu bättre mötesplats för företagare, entreprenörer, innovatörer, forskare och studenter.

Mötesplatsen är en del av Krinovas verksamhet, de andra delarna är Innovationsarenan och Projektplattformen för profilområdet Mat/Miljö/Hälsa. Även inom dessa områden har det satts rekord. Krinova nådde i fjol den högsta omsättningen någonsin, 14,6 milj kr.
Läs mer här.


Food Tech konferens

Den 8 februari arrangerar 8till5 live en FoodTech konferens där morgondagens livsmedelsindustri diskuteras. Krinovas Hannes van Lunteren, business designer och Ansvarig KrinovaMAT är en av talarna och han kommer bl a att tala om Food Hackathon.

Läs mer på http://live.8till5.se/foodtech/ 
(Ange krinova på anmälningslänken så får ni 20 % rabatt på deltagaravgiften.)

Krinova blir motor i nationell satsning på livsmedelsområdet

Strax före jul kom beslutet - Krinova och Inkubera i Örebro beviljas ett treårigt VINNOVA-projekt för att skapa en nationell innovationsarena för livsmedelsrelaterad innovation och utveckling. Tillsammans med regionala noder skapas ett nytt innovationsekosystem för hela livsmedelskedjan. Läs mer här.


Anmäl dig till Greater CPH Food Hack #1 på Krinova

Sista chansen att anmäla dig till Greater CPH Food Hack #1 som går av stapeln
26-28:e januari på Krinova!

Vad är ett Food Hack och hur kan man delta?
Hacket är en 48 h lång innovationstävling kopplat till livsmedel, där du kan delta antingen som tävlande (under hela helgen med start fredag). Eventet är också ett utmärkt tillfälle att nätverka och en neutral mötesplats för alla som har ett intresse av mat. Är du nyfiken på det senaste inom mat/hälsa/tech är du varmt välkommen att kostnadsfritt delta på halvdagskonferensen som inleder Greater CPH Food Hack, fredagen och/eller söndagens final. Fredagen blir en eftermiddag späckad av föredrag kring mat, hälsa och tech. Bl.a. kommer eating designern Marije Vogelzang. I ”Food tech pavilion” visas allt från jordbruksdrönare, 3D-matprinter till hur man kan id-märka livsmedel. Lunch from Food Trucken Green Fries utlovas också!

Prissumman är på 50 000 SEK och juryn som utser det vinnande laget består av: Anna Maria Corazza Bildt (Europaparlamentariker, M), Emma Höök (Hotell direktör och kock Talldungen), Nina Christensson (restaurang entreprenör Smak and Bastard), Åke Högman (food communicator), Rikke Pape Thomsen (project manager DTU Skylab),Charlotte Lorentz Hjort (VD Krinova Incubator & Science Park).

Anmäl dig senast 19 januari! För mer info kika inom www.foodhack.nu, håll dig uppdaterad genom att följa gruppen ”Greater CPH Food Hack by Krinova and DTU Skylab” på Facebook.

Greater CPH Food Hack arrangeras i samarbete mellan Krinova, DTU Skylab och Greater Copenhagen. Greater CPH Food Hack blir en 2-stegraket; hack#1 på Krinova i januari med fokus på idé/koncept som följs av hack#2 på DTU Skylab i maj med fokus på prototyper. För bästa effekt deltar man på båda hacken, men givetvis går det bra att komma bara det ena. Ta del av programmet!


Food Venture & Partnering Days – 25-26 april

Food Venture & Partnering Days är en mötesplats för startups, industri och investerare inom livsmedelsbranschen. Under två dagar får du möjlighet att presentera ditt företag och nätverka med lokala och globala livsmedelsföretag, framgångsrika entreprenörer, investerare och affärsänglar. Du pitchar för industrisamarbeten och/eller för kapital från investerare. Läs mer här.


Stöd och utlysningar innovation och entreprenörskap

Det är flera stöd och utlysningar inom innovation och entreprenörskap som nu är aktuella. Åforsk stipendie, Sten K Johnsson och Internationaliseringscheckar är bara några exempel. Läs mer här.


Stärkt samarbete kring Östersjön med ny finansiering

Krinova Incubator & Science Park satsar på fler samarbeten på andra sidan Östersjön. Med utgångspunkt från matområdet inleder Krinova ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte med partners i Polen och Litauen.

- Vi har flera samarbeten med länder kring södra Östersjön kopplat till miljöområdet. Nu stärker vi samarbetet även inom livsmedelsområdet. En del i erfarenhetsutbytet är att arbeta med hur vi kan skapa, utveckla och internationalisera olika matevenemang. Vi ser fram emot att detta inledande samarbete ska leda till flera spännande gemensamma utvecklingsprojekt över Östersjön, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park. Läs mer om samarbetet här


Nya medarbetare

Vi är glada att få välkomna tre nya medarbetare till lika många nya tjänster. Den 8 januari började Sofia Nilsson som kommunikatör och Tobias Borrström som administratör. Den 1 februari tillträder Sara Wanther som Ansvarig projektdesigner. Sara kommer närmast från en tjänst på EU-kontoret i Hässleholm.


Fredagsfika

Vi påminner er om Krinovas fredagsfrukost för hyresgäster och samarbetspartners. Anmäl dig senast torsdag den 18 januari kl.11.00. På frukosten kommer ett företag i huset, FINQR, att presentera sig.

Datum: Fredag 19 januari
Tid:
9.15-9.45
Plats: Krinova Incubator & Science Park


Nya hyresgäster

Vi välkomnar två nya hyresgäster till Krinova under fjolårets sista månader:

Coach Elisabeth som sitter i Lila sektion. Elisabeth Bjelak är en professionell coach och erbjuder hjälp för hur du kan prestera optimalt i ditt personliga liv, uppnå personliga mål och öka din självmedvetenhet.

Kärrberg konsult har flyttat in i ett kontor i Grön sektion. Genom sina varumärken Ramab, NordHeat samt Kärrberg Welding erbjuder de design-, konstruktion och tillverkning av tubvärmeväxlare och tryckkärl samt legotillverkning av andra produkter med höga krav på svetskvalitet.


facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.